Hop til indhold

Pelsen går i knuder.. :(


Koneko

Recommended Posts

Hej..

 

Min maine coon blandingskat Pokie er begyndt at filtre i små knuder på brystkassen.. Det har hun aldrig gjort før, selv om hendes pels er lang..

 

Jeg prøver så at finde ud af hvordan jeg kan fjerne knuderne uden at hun lider for meget skade.. Overvejer lidt at skaffe en udfiltringsspray og så bare arbejde på hende lidt hver dag.. For er bange for at hvis jeg prøver at klare det hele i en omgang, så kommer jeg aldrig i nærheden af hende med en børste igen..

Og selvfølgelig bliver hun vedligeholdt bedre bagefter..

 

Men hvilken type børste/karte/kam anbefaler i?

Og har i nogle gode råd jeg kan få med på vejen?

-Hvis ikke i foreslår en hel anden procedure.. :)

 

TAK!

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Koneko :)

 

Jeg har det sådan, at der ikke er så meget at tale om.. Det er bare at gå i gang, hæhæ..

 

Det gør jeg, og har gjort det siden de var små.. m. saks, mini trimmer, kam og børste, og en masse kæl og godbider :D

 

Jeg har 2 store MainCoon drenge på 3 år, nogen gange er det m. lidt tvang og lidt piv, hvor min datter på 21 år, hjælper m. at holde, så klipper jeg måske 10-15 min.

Og andre gange får jeg ikke lov til så meget..

 

Elmer og Asmus løber frit, så de skal børstes tit, Elmer's pels er nem men danner små og ikke stride knuder på bryst og inderlår, men de kan være svære at klippe af, hvis ikke man er to.. :)

 

Asmus's pels er smuk men "forfærdelig" :D den filter til bare man kigger på den, jeg kan næsten ikke følge m. og han gidder ikke ret meget.. men det går.

 

Men hvis vi ikke hjælper dem m. pelspleje kan knuderne blive meget stride og tætsidende på huden og give hudindfektion.. Og det bliver en grim dyrlægeregning, siger min.. :) Så lide må de en lille smule en gang imellem..

 

Mvh.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hejsa og tusind tak for det gode svar..

 

Dog er jeg ekstremt nervøs ved at tage fat med saks, da jeg har fået så mange skrækhistorier ind da jeg undersøgte mulighederne.. Og kender ingen her hvor jeg bor nu (har boet her en lille uge), så ved ikke hvem jeg skal henvende mig til.. Mine forældre bor en times kørsel herfra.. Og selv om mine forældre meget gerne vil hjælpe, så har min far ekstremt travlt med arbejdet og har sagt at der vil går ca. 3 uger før deres næste besøg.. :/ Så leder meget efter noget jeg selv kan gøre..

 

Har også set lidt på de der ufiltringskarter man kan købe..

http://loppetjansen.dk/katteartikler-400/pelspleje-460/boerster-og-kamme-462/strigler-og-filterknuser-467/vivog-filter-kam-mini-17279.html?page=2

Link til kommentar
Del på andre sites

:D Jeg kan saktens følge dig, og m. Go kam og børste når du langt og kan holde det meste nede.

 

MEN.. Jo yngre hun er, og jo mere kælen hun er, desto lettere er det.. Hvis hun kommer og lægger sig hos dig, i sofaen, når hun hviler.. Kan du nemt, stille og roligt klippe den af. Ikke alle knuder er lige nemme at rede ud. Jeg bruger en alm. "pig" børste m. gummy dupper på spidserne :D Ja der findes mange forskellige, det er bare ikke alt der går lige nemt ind hos katten.. :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Så er katten børstet igennem.. Klippede nogle ugler af hendes hals i går og så gik jeg ellers igang med at rede hende ordenligt igennem i dag.. Hendes pels er pæn nu og fandt faktisk ingen knuder denne gang.. Må have fået fjernet dem alle i første omgang.. Så en rigtig god dag idag.. Det eneste jeg nu mangler er halen, der hele tiden bliver grisset til.. Men når jeg begynder at børste på hende ca. hver anden dag, så bliver det også holdt godt nede.. :):D

Link til kommentar
Del på andre sites

Hehe.. Ja Pokie tager det forskelligt alt efter hendes humør.. Men hun fandt sig godt i det i går.. Og holdt mange små pauser, sådan at det ikke blev hende for meget.. Det fungerede fakkertalt.. *stolthed* :P

 

I dag skal hun så have klippet kløer.. O__o Det har jeg aldrig gjort selv.. Så det gør mig lettere nervøs.. Meeeen, har købt en bøtte blodstop-pulver.. Så det går sikkert fint også.. :3 Og så har hun lyse kløer, så man kan let se hendes blod-årer.. :)

Link til kommentar
Del på andre sites

:D Hvor er du go.. Hæhæ.. Man kan faktisk meget selv, vi er jo ligsom de nærmeste til lige at holde et vågent øje m. Dem.. Hvis der så er noget opdager man det forhåbenligt i tide..

 

Jeg kigger også i øre og på tænder, løfter lige en læbe og kigger, bare for at vende dem til at blive håndteret og det er et led i at socialiserer dem :D

 

Vi kan jo også komme ud for at skulle give dem piller, så det er ret vigtigt de er vant til at blive kiggede på.. SÅ en masse godbider, kæl og ros.

 

Jeg er heller ikke færdig m. Asmus, han har stadig nogle mindre pelsknuder på låret og så glæder jeg mig til den karde kommer, håber den er rigtig go til at holde knuderne på lav punktet.. Høhø..

Link til kommentar
Del på andre sites

Hehe.. Ja det gik i hvertifald i orden.. :cool: I dag står den på god gennembørstning tilsat nus og kæl.. Bagefter skal jeg lige kigge på hendes kløer igen.. :eek:

 

Det lyder meget fornuftigt med at socialisere dem på den måde.. Tror jeg vil vænne Pokie til at blive vendt, drejet og luret i alle ender og kanter, når jeg alligevel sidder med hende og børste..

 

Hmm.. Desværre blev jeg småsyg i løbet af natten.. Så i dag bliver hun blot børsten godt igennem og så det med kløerne.. :)

 

Hvad hedder karten du har købt? Købte selv en masse grej gennem loppetjansen.. Sågar en pink Furminator røg i kurven.. Hehe.. Hun er vel en lille dame.. :3

Link til kommentar
Del på andre sites

Haha.. Hvad vi ikke får købt.. :D

 

Men hvad er en "Furminator" hvad skal du bruge den til.. :D Nåååå.. nu v. jeg det, høhø.. sådan en har jeg også købt, (måske lidt for stor) men jeg syntes ikke den tager så meget.. hæhæ.. Min er jo blå, ikk? :D..

 

Den karde jeg har købt er "Vivog Karde mini" hos loppetjansen, har lige fået den.. stakkels Asmus.. hæhæ.. :D

 

Den er go, og han syns det er "okay", filterknuseren er også go.. Og rigtig go bedring m. dig :)

Redigeret af Tina Nilsson
Link til kommentar
Del på andre sites

*Henriette*

Will do.. Dog har der aldrig være problemer hos dr. dyr.. Efter en lang tur i transportkasse (Boede på landet der), så var det er meget stille og betuttet kat der sad på bordet hos dyrlægen.. :)

Hihi.. Jaah.. En gang imellem skal det jo lykkes.. :3

Maaange tak.. :)

 

*Tina Nilsson*

Jep.. Shopping-genet stortrives her.. :P

Humm.. Furminatoren virker alletiders på Pokie.. Første gang jeg brugte den endte jeg med nok pels til en miniatyre kopi af Pokie.. xD

Jeg købte selv en almindelig størrelse kam fra Vivog hvor den ene side minder mest om en brødkniv.. Er dog ikke så god til at hitte ud af den endnu.. Men nu får jeg forhåbentlig heller ikke brug for den.. Pelsen skulle jo gerne kunne vedligeholdes med min alm. karde og engang imellem Furminatoren som hjælp.. :)

 

Og tak.. Har det også bedre i dag.. Så kan være at jeg slipper med skrækken.. :3

Link til kommentar
Del på andre sites

hæhæ.. :D Sikke mange katte vi ku få ud af det.. Det vælter også af mine katte, faktisk syntes jeg det er synd, de selv skal kæmpe m. Den stride pels :)

 

Du er faktisk inspirerende at skrive m. :) For jeg er også gået i krig m. Asmus, og i dag klippede jeg ham alene, m. mini trimmeren, jeg fik en stor håndfuld pelsknuder af, og han blev slet ikk sur.. KÆMPE fremskrit :D

 

1000 tak for det <3

 

Du må endelig fortælle om hvordan det m. klør klippning forløber, høhø..

 

Jeg klipper ikke mine kattes, fordi.. De løber fri og skal kunne forsvare sig, siger dyrlægen, det kan jeg sagtens følge hende i, jeg tænkte bare, at slidet på møblerne (især en mindre stol m. betræk) ville være mindre.. Og at slåskampene ville blive mere jævnbyrdige, uden klør..

 

Selvom de ikke er særlige slemme, og de måtte da gerne brydes noget mere.. hæhæ.. De ser nemlig ud til at hygge sig m. det.. :D

Link til kommentar
Del på andre sites

Herhjemme klipper jeg kun klør på dem der skal udstilles (Ares (indekat) og Fifi (fritløber))

Det er ganske simpelt, hvis du lære katten at blive nusset på poterne, og de også nogle gange klemmer kløerne ud, er det som en leg når de skal klippes.

Mine sidder bare lige så stille på skødet af mig imens.

Link til kommentar
Del på andre sites

Furminatoren er hyper-effektiv til at fjerne løs pels og fælde-pels.

Men man skal håndtere den rigtigt : I lange, rolige strøg. Ellers skærer den hårene over, og det var jo ikke meningen.

Den er kun til korttidsbrug med meget fæld - den kan godt være ubehagelig for katten, som nok skal sige fra, hvis man bruger Furminatoren med forkert teknik....

Link til kommentar
Del på andre sites

Herhjemme klipper jeg kun klør på dem der skal udstilles (Ares (indekat) og Fifi (fritløber))

Det er ganske simpelt, hvis du lære katten at blive nusset på poterne, og de også nogle gange klemmer kløerne ud, er det som en leg når de skal klippes.

Mine sidder bare lige så stille på skødet af mig imens.

:D det sådan noget jeg drømmer om at få lov til, det er så fedt at det kan foregå stille og roligt.

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg synes jeg ville klippe Pokies kløer, da hun har lidt problemer med kløerne på forpoterne, de er blevet lange og lettere stygge at se på.. Bagpoterne er knap så stygge, og ser faktisk fine ud.. Hendes poter er fine og flotte nu hvor de er blevet klippet lidt.. Men regner dog ikke med at skulle klippe så tit.. Kun hvis de bliver grimme igen.. :)

Og ja.. Der var ikke de store problemer med at klippe hendes kløer.. I hvert fald ikke på forpoterne, der fandt hun sig i det og sad pænt stille.. Da jeg rørte bagpoterne knurrede hun lidt, men så tog jeg hende på skødet og skyndte mig med klipningen, for når hun først har knurret en gang er det bare med at skynde sig inden hun rigtig bliver sur.. :P Dog er hun glad og kæle kæle igen nu.. :3

 

Tark Tina.. :D Rigtig dejligt at høre.. :3

 

Og da kloklipningen for i dag er overstået, mangler børstningen kun.. Dog venter jeg lige lidt med det.. Hun skal lige glemme alt om at jeg tidligere var oooond ved hende.. xD

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg synes jeg ville klippe Pokies kløer, da hun har lidt problemer med kløerne på forpoterne, de er blevet lange og lettere stygge at se på.. Bagpoterne er knap så stygge, og ser faktisk fine ud.. Hendes poter er fine og flotte nu hvor de er blevet klippet lidt.. Men regner dog ikke med at skulle klippe så tit.. Kun hvis de bliver grimme igen.. :)

Og ja.. Der var ikke de store problemer med at klippe hendes kløer.. I hvert fald ikke på forpoterne, der fandt hun sig i det og sad pænt stille.. Da jeg rørte bagpoterne knurrede hun lidt, men så tog jeg hende på skødet og skyndte mig med klipningen, for når hun først har knurret en gang er det bare med at skynde sig inden hun rigtig bliver sur.. :P Dog er hun glad og kæle kæle igen nu.. :3

 

Tark Tina.. :D Rigtig dejligt at høre.. :3

 

Og da kloklipningen for i dag er overstået, mangler børstningen kun.. Dog venter jeg lige lidt med det.. Hun skal lige glemme alt om at jeg tidligere var oooond ved hende.. xD

 

:D åhh.. hvor er hun bare dygtig, nogen gange så lægger jeg mere i det end det, der er i det og tænker at "det går aldrig" og så er det bare sådan at misserne simpelhen lige er i humør til at blive "maltrakteret" :3 m. klosakse, børster, karder, trimmer, filterknuser og hvad der ellers findes på markede.. så totter og klør flyver rundt.. høhø..

De er bare så skønne og dejlige..

Link til kommentar
Del på andre sites

Så er Pokie faldet fint ind i systemet allerede.. Hun nyder vores nusse/børste session hver anden dag.. Vi har dog ikke fået prøvet Furminatoren endnu, mest fordi jeg er lidt nervøs ved den.. :P Dog stod det i kalenderen under i dag.. Meeeen i dag kommer mine forældre med deres 2 vuf-hunde, så tror bare Pokie skal have lov til at sidde og kigge surt ned fra sit kradsetræ i dag.. Så tager vi børstningen i morgen.. :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Det gik superfint det hele.. :) Og på Lørdag kommer der mennesker igen, for der holder jeg fødselsdagsfest for familie og venner.. :3 Og synes også børstningen går ok.. Glemmer engang imellem at børste hende eller udskyder det til dagen efter, men har ingen knuder fundet endnu.. Så det må siges at gå som det skal.. :D Og nu er krapylet lige gået på WC *forbereder sig på slem stank*.. xD

Link til kommentar
Del på andre sites

:DDet er fint hun ikke løber længre væk pga. hundene.. Mine ville ikke være her hvis der kom hunde ind.

Jeg elsker at holde fødselsdage og familiefester.. En go ide, er at sige til gæsterne, at de stille og roligt skal gå hen og kæle hilse på Pokie, det vil gøre hende mindre genert..

Men det har du sikkert allerede gjort.. hæhæ..

Asmus skulle også børstes.. Men hans humør er ikke så godt, ringede til dyrlægen i fredags, hun vil gerne have en blodprøve fra ham, på et tidspunkt.. :(

kh.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...