Hop til indhold

Henriette

Members
 • Antal indlæg

  1.609
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Alt der er opslået af Henriette

 1. Du kan heller ikke komme udenom at der er indavl blandt huskattene - det kan simpelthen ikke lade sig gøre... Der sker altså mange far/datter, mor/søn parringer ude på landet... Måske ikke så mange inde i de større byer. Men der vil altid i en vis grad være indavl.
 2. Der er absolut ingen penge i at opdrætte ! Det et stort underskud. Hvis der kan tjenes penge på at opdrætte, så er vi da flere der meget gerne vil have de vise sten til dette. Kan lige oplyse dig om at total inbreed går helt ud efter 10. generation. Her kan du se det match jeg laver næste år: http://pawpeds.com/db/?a=p&ids=3:1094226;2:972044&g=4&p=eur&date=iso&o=ajgrep
 3. Nu er far/datter, mor/søn parringer ikke noget der anses højt inden for racekattene... Jeg er har bestemt mig for at der max må være en indavlsprocent i mine kuld på 5% compelete. Men det er helt og holdent op til den enkelte opdrætter. Og nogle mener sågar at alt under 20% er lidt. Peter; du kender min holdning til fritløbende katte, så det vil jeg ikke komme ind på.
 4. Racekattene er udvundet af huskattene, hvor langt tilbage det går er forskelligt for hver race. Og nej huskatte er altså ikke fri for nogle sygdomme og det er racekatte heller ikke. Det har jeg aldrig sagt. Jeg har heller ikke skrevet at huskatte er mere syge end racekatte. Og den sidste sætning er overhovedet ikke på sin plads. Jeg opfinder bestemt ingen grunde til at folk ikke skulle have huskatte. Og det vil du også kunne se hvis du kiggede på min hjemmeside. Jeg har selv hele 4 dejlige huskattekastrater til at gå herhjemme! Under samme vilkår som mine racekatte og de har de sku godt! Derudover hvis du læste lidt om race Europe som jeg er nyopstartet opdrætter af vil du vide at denne race nedstammer fra den nordiske huskat.
 5. Gerne.. Mange huskatte, eller blandingskatte kan vi også kalde dem, kommer af at folk lader deres dyrindkøbte fertile racekatte løbe frit. Derved får vi blandet alle mulige sygdomme sammen. Således kan huskattene/blandingskattene faktisk lide af det hele. Så vidt jeg ved har jeg ikke skrevet omkring nogen bestemt sygdom at huskattene skulle lide af. Og jeg ved skam udemærket at huskattene kan blive gamle. Men i det der stadig er folk der behandler kattene som skidt, trækkes deres gennemsnitlige levealder ned, da det oftest går ud over de katte som smides i nakken på folk. Samt der bliver kørt utroligt mange katte over hver dag.
 6. Jeg vil sige de som minimun skal have ormekur (det er ca 2-300kr. for en tube pasta hos dyrlægen) Alle killingerne samt moren skal have en ormekur. Og så kan du formentligt ikke kræve meget mere end 50-100kr for en killing hvis der ikke gøres mere (beklager, men så kan de hentes på landet gratis). Lav en god madpakke og lidt legetøj til dem også. Derudover vil jeg faktisk mene at når du er så ung så er killingernes skæbne altså mere dine forældres ansvar end det er det.
 7. Sjovt nok så slipper man for alle de useriøse opkald. Og 2000kr. for en kat med alt det er ikke meget. Det er dyre hvis de selv skal til dyrlægen og have det gjort. Jeg havde ikke selv problemer med at sælge killingerne. Jeg er så også at den opfattelse at hvis man ikke vil give noget for en kat, med alt dette, må man finde et andet sted at købe en. Sælges mine killinger ikke, jamen så bliver de da bare hjemme.
 8. Henriette

  Lorte kat

  Du er selv inde på at ringe til KV - og det vil jeg da klart gøre Jeg er ikke meget for at kaste med vand efter katte, men lige netop den kat vil jeg altså ikke være ked af at kaste en spand vand efter... Hvis din kat har været i kamp mod den kat, vil jeg anbefale dig at tage til dyrlægen og få testet for FIV/FELV (sådan en test tager max 15min - kræver bedøvelse og udtagning af blodprøve). FIV er meget smitsomt og kan føre til en smertefuld død. FIV smittes gennem bid. Og katten kan ikke helbredes for det. Katten mister sit umunforsvar, og sår og rifter kan ikke rigtig heles, og der bliver ved med at komme div. sygdomme, da imunforsvaret ikke fungere rigtigt. Det var ikke for at male fanden på væggen, men jeg vil tage testen for en sikkerhedsskyld, særligt når du beskriver den vilde kat med mange skrammer.
 9. Om killingen er langhåret eller korthåret har intet at sige i min bog. Der gøres det samme ved killingerne.
 10. Hvad har du gjort ved killingerne inden de flytter? Herhjemme koster en huskattekilling 2000kr. Inden den flytter har den fået/er den: 2x ormekur 2x vaccine Øremærket (samt registeret i Det Danske Katteregister) Sundhedsbog Neutraliseret Madpakke er med Lidt legetøj Kontrakt Livslang support Levering af killingen (broafgift betales af køber, samt udlandsrejsudgifter)
 11. Det kan være en lille smule stress over flytningen.. Ellers hold øje med ham. Giv ham evt. to bakker. Det vil de fleste katte gerne have.
 12. Jeg er på sin vis enig i Landbos udtalelse. Dog ikke lige mht. sygdommene. Nogle racer har nogle sygdomme, men det har huskattene altså også. Sjovt nok opdages de ikke altid på huskattene før de er døde. Derudover dør mange huskatte faktisk i en tidlig alder. Hvor mange racekatte gerne bliver 10-15-20 år gamle. Hvis din mormor ønsker en stille og rolig kat, vil jeg varmt anbefale en semilanghårskat (såfremt hun kan holde til pelsplejen). Nu kan jeg ikke lige huske hvor du bor henne af (hvis du da har fortalt det), men anbefaler gerne nogle opdrættere i dit område, hvis du ønsker det. En kat på min. 1 år, vil være mit bedste bud på en til hende. Så skal hun ikke igennem killingefasen/ungdyrsfasen med en masse unoder. En kat som har været brugt i avl, koster f.eks. ikke særlig meget, og man kender allerede der kattens temperament 100% og kan så lettere finde en kat som passer lige netop din mormor. Held og lykke med jagten. Skriv gerne en PB hvis du ønsker kontakt til opdrættere
 13. Du kan kigge på zooplus.dk - zooplus.co.uk eller zooplus.de der er billige kradsetræer Også gulv til loft.
 14. Hun lyder til at være ganske utilfreds med at skulle dele dig med andre. Sådan har nogle katte det desværre i starten. Det kan kræve meget lang tid før hun godkender din kæreste. Jeg vil helt klar anbefale du får hende neutraliseret, det kan muligvis hjælpe lidt på hende, da hendes hormoner så er i balance og ikke køre op og ned hele tiden. Mange hunkatte og hankatte for den sags skyld, bliver mere kælne som kastrater
 15. Nu kender jeg ikke til den Sibiriske skovkat.. men har da racekatte, skulle jeg da mene Jeg er som sådan ikke nogen forskel, selvfølgelig er du mere sikker på kattens temperament, og den vil helt sikkert kunne trives som indekat. Husk nu (for husfredens skyld) at have et gulv til loft kradsetræ, så h*n kan komme højt op
 16. Dejligt at det er begyndt at virke for dem Det virker fint med NEJ herhjemme, man skal bare være bestemt. Selvfølgelig tage katten ned samtidig med at man siger NEJ de første mange gange Til sidst så lære de det. Dem vi har nu, pånær den yngste på 6mdr, er sjældent sammen med os når vi spiser, de ved nemlig godt de alligevel ikke får noget Så hvorfor gøre sig besværet og rejse sig når man ligger og sover Forstår da slet ikke det kontor. Et udhæng ind på egen grund kan da overhovedet ikke genere nogen
 17. hvad med at finde noget tørkost? f.eks. med laksesmag? (fisk) Det er ikke så svært.
 18. mht vandet. Det bruger jeg ikke herhjemme, da mine katte skal kunne vaskes inden en evt. udstilling. så en kat der forbinder vand med straf, kan ikke bo her i huset. For at opdrage på kattene herhjemme bruges ordet NEJ. Meget højt og tydeligt. Vi fik en killing i start april, og han er nu ved at finde ud af hvad nej betyder, og ved godt at man ikke må gå på bordene hvis der er mad på.
 19. mht deres indhegning. Det er vel ikke forbudt at lave en vinkel på 90grader med ca. 30cm udhæng ind i deres have? Det kan de fleste katte ikke klatre over, de skal i hvert fald gå armgang Og ellers som Peter skriver, de skal være standhaftige Hvis deres døre ind til deres værelser bliver lukket om natten og der proppes ørepropper i, så kan de vel ikke høre katten? Ellers kan de hver aften inden de går i seng, sætte ham i udestuen, med bakke mad og vand. Han må dog ikke miauve for at komme derud.
 20. Det kan sagtens lade sig gøre. Men det er en større opgave. Jeg vil dog, hvis jeg var jer, gøre klart med jer selv hvad der skal ske med katten, hvis han ikke kommer til at trives som ren indekat.
 21. Med mindre du er standhaftig og ikke overgiver dig, når han plager...
 22. Nu bor du i lejlighed men ellers vil jeg sige indhegne have/lave løbegård Derudover når man begynder at tage en kat i sele og gå tur med den, skal du være indstillet på at gøre det flere gange om dagen... Ellers begynder tiggeriet meget nemt.
 23. Held og lykke med at lave et lille hus til dem Hvis man laver en kap med på 90grader og 30cm ud kan katte ikke komme ud af en to meter høj indhegning med mindre de kan springe fra et træ
 24. Uhh jeg vil så elske at kunne ligge og lytte til killinger om natten, så jeg vil jo lade dem blive inde ved mig... Og så synes jeg egentlig du er heldig mede 4timers søvn. Nu har jeg flasket en del killinger, den sidste var en hyggespiser om natten og fik hver time. Og så får man ikke meget søvn i den tid det står på. De tager ingen skade af at undvære deres mor om natten, men 2m2 er for lidt plads. Personligt vil jeg slet ikke lade killinger komme udenfor uden de er i indhegnet have (kattesikkeret) eller i løbegård. Killinger har ingen ide om hvad de laver eller hvor de befærder sig, når de går på opdagelse. Og du risikere let at en af dem for forvildet sig ud på vejen..... Derudover så kan man jo sagtens låse en kattelem den ene vej. Så hvis du vil give mormissen mulighed for at kunne komme inde låser du jo bare ud-fuktionen.
×
×
 • Tilføj...