Hop til indhold

Hvor lang tid? HJÆLP!


Smørblomst

Recommended Posts

Hejsa

 

Hvor lang tid skal man gi' det, når to katte sættes sammen? Vores 2 killinger slås, hvæser og jagter hinanden, og der lyder en konstant knurren og snerren. Jeg er efterhånden kommet i tvivl om hvor genialt det var at anskaffe hende, da Preben virker bange og ulykkelig. Vi har heldigvis mulighed for at komme af med hende hvis det er, det havde vi sørget for inden vi fik hende. Normalt er jeg for at når man får et dyr, så har man ansvaret for det resten af livet, men samtidig synes jeg heller ikke det er fair at have to ulykkelige katte i en 3-værelses lejlighed.

Hvor lang tid ville i give det? De er begyndt decideret at angribe hinanden :(

Link til kommentar
Del på andre sites

Tak for dit svar.

Jeg tror simpelthen ikke vores han kan acceptere en anden kat i "hans" lejlighed, det bliver værre og værre med dem. Tror desværre vi må sande at Preben helst er ene-kat.

 

Du skal have MEGET mere tålmodighed. Det skal du i det hele taget have med katte. De skal nok vænne sig til hinanden, men det kan som sagt tage uger og endda måneder, før de er helt trygge ved hinanden. Så giv det nu noget mere tid, før du drager forhastede konklusioner.

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg synes lige man skal have den anden side af sagen med også. Jo længere tid der går før man evt. aflevere en kat tilbage, jo værre er det for katten. Hvis man kan mærke man ikke kan klare udfordringen og har fortrudt sin beslutning, så er det bedre at aflevere den tilbage hurtigt. Det er bare min mening.

Link til kommentar
Del på andre sites

Kender en del opdrættere, her er den metode som mange af dem bruger og den virker i langt de fleste tilfælde.

 

For at den "gamle" kat dvs den der var der først skal acceptere den nye må man ALDRIG skælde den ud. Der er en fuldstændig normal reaktion for en kat : Det er dens territorium og den forsvarer det !

 

I starten skal man undgå direkte konfrontation ved at holde dem adskilt. Den nye i et rum for sig selv og den gamle på resten af territoriet. Kattene kan så snuse til hinanden gennem den lukkede dør og lige stille begynde at vænne sig til den anden lugt.

 

Det med at skille dem ad i starten er også en form for karantæne. Den nye kan, også selvom den kommer fra et godt sted have bragt noget kattesyge eller andet med sig som først viser sig efter flere dage på den måde undgår man at de smitter hinanden så man ender med to syge katte. Det er tilrådeligt at tage den nye til dyrlægen. Begge katte bør være vaccineret og have fået ormekur før man sætter dem sammen. Og det bedste vil være at teste dem for katteaids og katteleukæmi.

 

Man kan tage et stykke stof eller et papirlommetørklæde med hvilket man aer den nye bag ørerne og på siden af ansigtet ved og bag knurhårene. Det er der feromonerne sidder (for at se hvad feromoner er kan du læse her http://www.netdyredoktor.dk/sw15229.asp). Derefter aer du den gamle kat med samme stykke stof/papirlommetørklæde. Efter et stykke tid kan man bytte om på de tæpper/puder og lignende kattene ligger på, sådan så den gamle for den nyes og omvendt. Stadig med samme formål at de udveksler dufte og feromoner. Du kan købe noget Felifriend spray hos dyrlægen eller noget feliway til at sætte i stikkontakten.

 

Normalt er 2 ugers karantæne det der anbefales og tre hvis det kan lade sig gøre. Det kan virke meget omstændigt, men jo længere man holder ud, jo bedre er chancerne for at det går godt når de bliver sat sammen.

 

Efter ca. to uger kan man lade dem bytte plads dvs at den gamle kommer ind i det rum hvor den nye var og den nye får adgang til resten af territoriet og kan begynde at udforske det og stadigvâk er formålet at de afsætter dufte og feromoner så de bliver blandet.

 

Nu er det så tid til at de endelig skal møde hinanden. Introduktionsfasen bør vare ca. en uge. I starten skal møderne kun vare ganske kort tid hvorefter de så kommer tilbage til hver deres rum/territorie, gradvis øger man tiden, men lad dem dog aldrig vâre sammen når I ikke er hjemme det første stykke tid (en til to uger). Under "genforeningen" er det vigtigt at i ikke blande jer når de hvæser af hinanden, brummer og lign. Hvis de kommer op og slås må I selvfølgelig skille dem, men ellers lad dem selv ordne det. Man må heller ikke skælde hverken den ene eller den anden ud uanset hvad de gør da deres opførsel er helt normal, den gamle forsvarer sit territorium og den nye er bange/nervøs fordi den er et nyt sted den ikke kender. Prøv efter et par dage at lege med dem sammen, at sætte deres madskåle ved siden af hinanden eller så tæt på som det er muligt og giv dem en godbid.

 

Selvom du allerede har sat dem sammen, kan du sagtens gøre som jeg har skrevet. Har set et eksempel med to hunkatte der var blevet sat sammen en voksen og en killing og de store accepterede slet ikke den lille. Hun ble rådet til at skille dem i hvert sit rum. Efter et par uger satte hun dem sammen igen og det gik gnidningsløst.

 

Det er rigtig som der er andre der har skrevet at man skal være tålmodig, hos nogen går det stærkt, andre har brug for mere tid.

 

Hvis man gør som beskrevet er det sjældent at se at de to katte overhoved ikke kan komme overens. Til gengâld kan man heller ikke forlange at de to skal blive perlevenner. Det sker nogen gange mes andre gange er det mere en form for gensidig accept og at de tåler hinanden, hvis det foregår uden slåskamp er det nogen man som menneske må lære at leve med.

 

Held og lykke med det, og en anden allerede har sagt : give det noget mere tid !

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...