Hop til indhold

mis78

Members
  • Antal indlæg

    131
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af mis78

  1. mis78

    Opkast

    Hej Rebekka, Synes det er fint at du har postet i en allerede oprettet tråd. Da jeg allerede har svaret i denne her, fik jeg automatisk en mail om at der var kommet en ny besked på tråden. Jeg må indrømme at jeg ikke så tit kommer forbi her, så det var godt at jeg fik mailen om at der var blevet postet en ny besked. Når du siger at hun kaster op jævnligt hvor tit er det så? Alle katte eller mange i hvert fald kaster op en gang imellem og det er det betragtes som normalt. Det er hvis det forekommer jævnligt f.eks en gang om ugen eller hvis katten kaster op mange gange inden for kort tid f.eks. Flere gange i løbet af en dag at man skal være opmærksom. Har du i øvrigt nogen sinde set hår i hendes afføring ? Hvis katten ikke kommer af med de hår den har slugt ved opkastning kan de gå videre i systemet og i tarmene og så kan man se det i afføringen. Det kan desværre nogen gange ske at alle hårene ikke kommer ud og og det kan forme en klump i tarmene der obstruerer så katten bliver forstoppet. Symptomerne på det er at katten ikke går på bakken eller kun laver små tørre lorte. En andet ting man skal være opmærksom på er hvis katten ikke spiser eller har nedsat appetit. Spiser hun OK ? Jeg Synes du har ret i at være bekymret hvis hun kaster op jævnligt. Hun er heller ikke helt ung mere selvom katte bliver gamle nu om dage. Men når de begynder at komme op i aarene skal man være endnu mere opmærksom. Opkastning kan komme af mange ting, nogen gange af småting som hårboller, og det er heldigvis de fleste tilfælde. Men nogen gange kan der være noget andet bagved, problemer med nyrerne, tarmene, bugspykirtlen, leveren osv. På grund af hendes alder ville jeg nok anbefale at hun fik taget en blodprøve for at se hvordan hendes organer fungerer. Med en kat på 15 år er det noget jeg ville få lavet en gang om året for at kunne tage det der eventuelt kunne være i opløbet. Det at hun kaster væske op uden hår eller kun lidt kan skyldes at hun enten ikke kommer af med det hele. Det der osse kan ske når en kat kaster op lidt for tit er at maven bliver irriteret, og når maven er irriteret kan der forekommer opkastninger og det skal hun have medicin for. Jeg Synes at du skal få hendes checket ved dyrlægen. Bed eventuelt om at få taget en röntgenbillede for at se om der skulle sidde en hårboller fast et eller andet sted. Få lavet en blodprøve. Du kan jo eventuelt gå til en anden dyrlæge, ham du snakker om virker ikke så hjælpsom. Hvis dyrlægen ikke Finder noget, kan du prøve kattemalt, det er godt til hårboller og du kan osse prøve foder mod hårboller. Hvis der virkelig er tale om hårboller Synes jeg personligt at kattemalt virker bedre. Hold os en endelig underrrettet. Venlig hilsen Helle.
  2. Hvordan stillede din dyrlæge diagnosen FIP hos den kat du fik aflivet ? Hos den du har nu der er testet "positiv", ville jeg lade vær med at gå i panik. Der er ingen metode der med sikkerhed kan stille diagnosen FIP mens katten er i live. Der er kun når katten er død at man med 100 % sikkerhed ved en obduktion finde ud af om det var det katten havde. Din maincoon som du er bekymret for nu, har sandsynligvis fået taget en blodprøve som viser den er positiv for Corona virus. Det er Corona virusen der kan mutere og udvikle sig til FIP. Jeg insisterer på at sige KAN for det gør den kun i forholdsvis få tilfælde. Corona virus kan provokere en anfald af tynd mave og i de fleste tilfælde bliver det ved det. Du skal også vide at undersøgelser i England har vist at ca. 84 % af alle katte er positive for corona virus, i Frankrig hvor jeg bor siger nogen at antallet er op til 90 % - og det kan jo väre begyndelsen til en forklaring på hvorfor den 9 måneder gamle kat er testet positiv. Men alle disse katte bliver jo ikke syge og dør. Viser den kat som skulle väre legekammerat til den der blev aflivet nogen tegn på sygdom ? hvad med din huskat, er han syg, er det derfor I har fået ham testet ? Hvis kattene har det godt, ville jeg forsøge at slå tanken om FIP ud af hovedet. Og selvom en af kattene er/bliver syg er der ikke nødvendigvis tale om FIP. Det kan naturligvis ikke udelukkes at katten(e) en dag kan gå hen og få det, men det er trods alt et fåtal at corona positive katten der udvikler sygdommen. Min hunkat på 16 1/2 år blev testet positiv for corona for 4 år siden. Jeg synes bestemt ikke der er nogen som helst grund til at få dine to katte aflivet hvis de ikke er syge (og hvis du får to nye vil der jo som sagt väre ret stor chance for at de osse er Corona positive). Du kan læse mere om FIP her http://www.netdyredoktor.dk/sw27092.asp Venlig hilsen Helle.
  3. mis78

    hjælp!

    Hej Emilie, Godt at høre at hun er blevet sig selv igen venlig hilsen Helle.
  4. Hej Eva, Er bosat I Frankrig og har fundet en post på et fransk forum som jeg vil prøve at gengive her. Ved ikke om du kan følge metoden da det kræver at du befinder dig der hvor hun blev væk fra. En kat der bliver væk befinder ikke nødvendigvis langt fra der hvor den er løber fra. Generelt befinder den sig i en radius på mellem 250 til 300 meter fra det sted den blev væk fra. Du siger jo også netop i din besked at hun blev set 200 m fra sommerhuset. Det er jo sådan set ikke så langt væk men katte lever i en verden af lugt og lyde og kan faktisk nemt blive væk selvom de ikke er ret langt væk netop fordi de pludselig ikke kan genkende lugtene og lydene. En kats første reaktion i en sådan situation er at blive forskrækket og gemme sig. Jeg er ret sikker på at det er derfor hun ikke kom da i kaldte på hende ved det andet sommerhus. Metoden jeg har læst om går ud på at man skal kalde på katten fra det sted den er blevet væk fra. Du skal kalde på den om aftenen når mørket falder på - det er bedst om aftenen da alt er stille om aftenen og din kat vil således lettere kunne høre din stemme selvom den er længere væk og den vil nemmere turde forlade sit gemmested om aftenen når der er stille, ingen biler, mennesker der går rundt, legende børn osv. Du skal kalde med høj, klar, tydelig men rolig stemme i mindst fem minutter. Efter de fem minutter holder du pause i 15 til 30 minutter hvorefter du begynder at kalde igen i fem minutter. Du skal gentage dette mindst fem gange gerne flere. Generelt vil katten allerede den første aften høre dig men vil generelt väre for forvirret/forskrækket til at begynde at forsøge at finde hjem. Fra nummer to aften vil katten prøve at pejle sig ind på hvor din stemme kommer fra og vil bruge din stemme som en slags GPS til at prøve at finde tilbage til dig. Det er derfor det er vigtigt at du bliver ved med at kalde så katten forstår at den kan stole på og bruge din stemme som hjælp. Det er ikke sikkert katten kommer de første par dage, Du skal huske på at den befinder sig paa et ukendt sted, er bange, sulten og måske svækket. Man må helst ikke bevæge sig væk fra der hvor katten er blevet væk og kalde da det vil forvirre katten. Hvis man alligevel gør det skal man kalde fra yderkanten af cirklen og ind - det vil sige at du starter længst væk fra huset med at kalde og så gradvis i radius närmer dig huset og kalder igen så katten ved hvilken retning den skal gå. Hvor lang tid der så går inden katten kommer hjem er meget forskelligt - det kan være fra et par dage til en måned, rekorden skulle være på tre måneder. Ved ikke om det kan lade sig gøre for dig at bruge denne metode men nu har du i hvert fald ideen. Håber I finder hende igen. Jeg krydser fingre. Hold os endelig opdateret. Venlig hilsen Helle.
  5. Jeg synes helt bestemt at du skal tage ham til dyrlægen på mandag. Det er altid bedst at tage tingene i opløbet inden de får udviklet sig for meget - når man venter tager det ofte længere tid for at katten får det bedre, der skal mere medicin til og dyrlæge regningen bliver større. Personligt er jeg modstander af at give medicin - og især antibiotika som Ronaxan - uden at have vendt det med dyrlægen.
  6. mis78

    hjælp!

    God ting at du ikke smed hende "i baljen". Der er ikke mange katte der bryder sig om at blive badet og få deres pels våd og i uorden. Noget andet de ikke bryder sig om ved badet er at det fjerner kattens naturlige lugt. Lugte er utroligt vigtige for katte : I min omgangskreds har jeg set eksempler på katte der havde været indlagt hos dyrlægen og som efter de kom hjem blev hvæsset af af hjemmets andre katte. Katten der havde været væk kom hjem med fremmede lugte og blev derfor ikke genkendt af de andre katte. Måske er din kat blevet stresset af pludselig at lugte af noget fremmed. Noget andet er at der i den shampoo du har brugt sandsynligvis er noget parfume. Menneskers og kattes næser er meget forskellige og måske bryder din kat sig ikke om lugten. Da jeg for nyligt blev nödt til at bade min 16 år gamle kat, brugte jeg en shampoo fra dyrlægen af mærket Virbac. Den dufter diskret af kokos og fordelen ved den shampoo ifølge min dyrlæge er at kattes lugtesans ikke opfanger denne parfume. Man kan i mange tilfælde erstatte badet med en "etagevask" : tag en vaskeklud og fyld håndvasken eller en balje med lunkent vand. Gør kluden våd og kom et dråbe shampoo på og skum op. Derefter vasker du din kat med vaskekluden, skyld kluden i det klare vand og gnid kluden på katten for at fjerne sæberester. Er din kat blevet sig selv igen ?
  7. Du kan give ham kattemalt regelmæssigt det plejer at hjælpe og du kan også købe specielt hårbolle foder 5Hills og Royal Canin).
  8. Jeg ville helt bestemt få tjekket katten ved dyrlægen. Hun kan have redet sig en luftvejsinfektion/blærebetændelse. hvis det er tilfældet har hun ondt når hun tisser og forbinder således sin bakke med smerte og forsøger sig så andre steder for at se om det skulle gøre mindre ondt. Hun kan også have problemer med nyrerne eller sukkersyge.
  9. mis78

    hjælp!

    Hvad har du vasket hende med ? Kom du hende ned i vandet eller hældte du vand over hende ?
  10. Er der sket nogen ændringer i hans hverdag da han startede med at ændre adfærd ? En flytning, nye møbler, familieforögelse, nye mennesker i huset osv ? Katte er vanedyr og ændringer i omgivelserne kan stresse dem. Du nævner, at du er bange for at han kan fejle noget. Jeg synes bestemt at du skal få han checket af en dyrlæge. Nogen gange er det eneste tegn på sygdom hos en kat ændret opførsel så jeg synes bestemt du skal få ham undersøgt. Hvis han ikke fejler noget, tror jeg bestemt dyrlægen kan komme med gode råd og forslag til hvad du kan gøre.
  11. mis78

    kat gives væk?

    Hvad mener du med at hun ikke er renlig ? Er hun steriliseret ? Er hun blevet undersøgt af en dyrlæge ? Katte er af naturen renlige, hvis de tisser eller besørger uden for bakken er det tit af helbredsmæssige grunde eller på grund af stress.
  12. mis78

    Opkast

    Hej. Hvordan har Nala det nu ? Katte kan kaste op af mange forskellige grunde, bl.a. hvis de har en hårbolle der sidder. Der kan väre mange forskellige årsager, nogen ganske ufarlige og andre meget mere alvorlige. Hvis katten kaster op bare en enkelt gang og ellers virker OK, har det samme aktivitetsniveau og spiser som den plejer, er er som regel ingen grund til bekymringer. Hvis katten derimod kaster op flere gange på en dag, virker sväkket eller på anden måde ændrer opførsel, eller hvis den regelmæssigt - f.eks. 1 eller flere gange om ugen - kaster op, skal man søge dyrlæge for at finde frem til årsagen.
  13. Den kat er bare så nusser med sin bamse ! [video=youtube_share;wITIZZ6bois]
  14. Har lige bestilt den her : Det er en kurv i plastik hvor man lægger den medfølgende hynde i. Den er fra zooplus.fr
  15. Det lyder godt nok uhyggeligt med et blodsukkertal på 23. Sikke en historie og sikke et chok for dig og dine børn. Og hvor var det godt at du ikke valgte at gøre en ende på hendes liv - et kat kan nemlig sagtens leve et rigtig godt liv med diabetes, det kræver selvfølgelig at det bliver passet men ellers kan katten komme til at leve et normalt og godt liv. Jeg kender lidt til det da min egen kat har højt blodsukker. Vi snakker - endnu ? - ikke om egentlig sukkersyge men om et forstadie. Det skyldes højst sandsynligt at hun har kronisk betændelse i bugspytkirtlen, der er der insulin bliver lavet. Sukkersyge hos katte er lidt specielt i forhold til andre dyr og mennesker blandt andet kan en kat få forhøjet blodsukker af stress f.eks. ved et dyrlægebesøg dog er hendes resultat så højt og hendes almentilstand da du tog hende til dyrlægevagten så dårlig at det næppe kun kan tilskrives stress. At hendes blodsukker pludseligt at blevet meget lavt kan skyldes at I lige er startet på insulin. Det varer et stykke tid at finde frem til den rigtige dosis så blodsukkeret hverken er for lavt eller for højt. Jeg bor i Frankrig og ved ikke om fremgangsmåden i DK er helt den samme, min dyrlæge snakkede om muligheden for at lave nogle kurver for blodsukkeret over en hel dag. Det kan hjælpe med til at se hvordan det udvikler sig gennem dagen og er en hjælp i behandlingen. Det kræver hjælp og råd at få styr på det og jeg synes måske ikke helt at du er blevet informeret nok. Det koster selvfølgelig penge men jeg tror det ville være en stor og god hjælp for jer at få en hjælpende hånd fra en dyrlæge med god erfaring i behandling af diabetes hos katte. Da du bor i Karlslunde synes jeg det kunne väre en god idé at tage kontakt til Landbohøjskole i København (det kunne jo i første omgang være per telefon) hvor de da helt sikkert må have kompetence indenfor det felt. Bl.a. er det vigtigt at give det rigtige foder, at vide hvad du skal gøre hvis hendes blodsukker pludseligt bliver meget lavt osv. Jeg vil ikke give dig falske forhåbninger men som jeg sagde för er sukkersyge hos katte anderledes end hos andre dyr og mennesker - bl.a. kan det hos nogle katte være midlertidigt, men som sagt vil jeg ikke give dig falske forhåbninger, men jeg synes virkelig du skal få noget ordentlig professionel hjælp til at greje den her lidt komplicerede situation. Hold os endelig opdateret med hvordan det går. Krydser fingre for jer !!! Venlig hilsen Helle
  16. Det er forskel på vild og tamkatte. Den kat vi i dag kender som huskatten har ændret sig anatomisk. Det er lidt som at sammenligne det forhistoriske menneske med mennesker i dag. Vores behov og fysik har ændret og udviklet sig. Det samme gør sig gældende for katte og andre tamdyr. För for mennesker var kosten federe fordi menneskene havde hårdt fysisk arbejde og behov for flere kalorier. I dag har mange mennesker stillesiddende arbejde. Desuden skal man ikke glemme at der er en forskel mellem hvad der er muligt og hvad der er sundt. Det er rigtigt at et vildt dyr i naturen ikke nødvendigvis får noget at spise hver dag, men er det sundt ? Og samme dyr hvis den havde mulighed for det, ville det så ikke spise hver dag ? Den faster af nødvendighed, ikke fordi det er sundt for den. Og omvendt kunne vi mennesker i realiteten leve af mad fra MCDonalds hver dag, det ville ikke være sundt, men vi ville kunne overleve på det. Og så lad os lige slå en pæl igennem det at dyrlæger "lever af" at sælge tørfoder. jeg kan fortälle dig at de ikke har en særlig stor fortjeneste på at sælge foder, det er ikke det de lever af. Og det med at få tømt tarmene helt det har i hvert fald vist sig hos mennesker at det er en skrøne at det er sundt. Det har været meget in med tarmrensninger men nu viser det sig faktisk at det ikke har nogen som helst gavnlig virkning på helbreddet og at der tvært imod er en risiko for blødning der gör at her i Frankrig hvor jeg bor bliver det frarådet på det kraftigste. Ja, der kan være stor forskel på hvad man tror på (og enhver har selvfølgelig lov til at have sin egen mening) og hvordan virkeligheden rent faktisk forholder sig.
  17. mis78

    fodring af katte

    Katte har en meget lille mavesæk. Det har derfor brug for at spise små portioner men ofte, op til 15-20 gange om dagen så blive bare ved med at fodre som du gør.
  18. Peter, hvor har du det fra at katte skal faste en gang om ugen ? Der er en stor anatomisk forskel mellem rovdyr, heriblandt tigere og löver og mindre dyr som katten. Det er ganske rigtig at går du i zoo, vil du se "Fodring ag tigerene hver dag kl. det undtagen en bestemt dag" fordi de har en fastedag. Katte har en meget lille mavesæk og det er det der gør at de har behov for at spise mange, mindre måltider op til 15-20 om dagen. Hvor jeg ved det fra : samtaler med dyrlæger, heriblandt en dyrlæge med speciale i ernæring af hunde, katte og heste.
  19. Det der med tandsten er noget der kan diskuteres. Jeg har osse altid fået at vide at tørkost forebygger tandsten. Nogen vil sige det modsatte. Du skal bare fortsætte med tørkost hvis dine katte har det godt med det.<br><br>Hvor meget vejer hende der tager på, hvad spiser hun af Mærke og i hvor mange gram om dagen ? Vil du mene hun vejer for meget og skal tabe sig, eller skal hun bare holde op med at tage på ? Peters råd med at veje maden er rigtig godt ! Tit får man sådan et doseringsbæger når man køber posen men det er ikke præcist. Det er meget bedre at veje på en køkkenvægt.<br><br>hvordan har Luna det ? Masser af nus til begge misserne !
  20. Kender en del opdrættere, her er den metode som mange af dem bruger og den virker i langt de fleste tilfælde. For at den "gamle" kat dvs den der var der først skal acceptere den nye må man ALDRIG skælde den ud. Der er en fuldstændig normal reaktion for en kat : Det er dens territorium og den forsvarer det ! I starten skal man undgå direkte konfrontation ved at holde dem adskilt. Den nye i et rum for sig selv og den gamle på resten af territoriet. Kattene kan så snuse til hinanden gennem den lukkede dør og lige stille begynde at vænne sig til den anden lugt. Det med at skille dem ad i starten er også en form for karantæne. Den nye kan, også selvom den kommer fra et godt sted have bragt noget kattesyge eller andet med sig som først viser sig efter flere dage på den måde undgår man at de smitter hinanden så man ender med to syge katte. Det er tilrådeligt at tage den nye til dyrlægen. Begge katte bør være vaccineret og have fået ormekur før man sætter dem sammen. Og det bedste vil være at teste dem for katteaids og katteleukæmi. Man kan tage et stykke stof eller et papirlommetørklæde med hvilket man aer den nye bag ørerne og på siden af ansigtet ved og bag knurhårene. Det er der feromonerne sidder (for at se hvad feromoner er kan du læse her http://www.netdyredoktor.dk/sw15229.asp). Derefter aer du den gamle kat med samme stykke stof/papirlommetørklæde. Efter et stykke tid kan man bytte om på de tæpper/puder og lignende kattene ligger på, sådan så den gamle for den nyes og omvendt. Stadig med samme formål at de udveksler dufte og feromoner. Du kan købe noget Felifriend spray hos dyrlægen eller noget feliway til at sætte i stikkontakten. Normalt er 2 ugers karantæne det der anbefales og tre hvis det kan lade sig gøre. Det kan virke meget omstændigt, men jo længere man holder ud, jo bedre er chancerne for at det går godt når de bliver sat sammen. Efter ca. to uger kan man lade dem bytte plads dvs at den gamle kommer ind i det rum hvor den nye var og den nye får adgang til resten af territoriet og kan begynde at udforske det og stadigvâk er formålet at de afsætter dufte og feromoner så de bliver blandet. Nu er det så tid til at de endelig skal møde hinanden. Introduktionsfasen bør vare ca. en uge. I starten skal møderne kun vare ganske kort tid hvorefter de så kommer tilbage til hver deres rum/territorie, gradvis øger man tiden, men lad dem dog aldrig vâre sammen når I ikke er hjemme det første stykke tid (en til to uger). Under "genforeningen" er det vigtigt at i ikke blande jer når de hvæser af hinanden, brummer og lign. Hvis de kommer op og slås må I selvfølgelig skille dem, men ellers lad dem selv ordne det. Man må heller ikke skælde hverken den ene eller den anden ud uanset hvad de gør da deres opførsel er helt normal, den gamle forsvarer sit territorium og den nye er bange/nervøs fordi den er et nyt sted den ikke kender. Prøv efter et par dage at lege med dem sammen, at sætte deres madskåle ved siden af hinanden eller så tæt på som det er muligt og giv dem en godbid. Selvom du allerede har sat dem sammen, kan du sagtens gøre som jeg har skrevet. Har set et eksempel med to hunkatte der var blevet sat sammen en voksen og en killing og de store accepterede slet ikke den lille. Hun ble rådet til at skille dem i hvert sit rum. Efter et par uger satte hun dem sammen igen og det gik gnidningsløst. Det er rigtig som der er andre der har skrevet at man skal være tålmodig, hos nogen går det stærkt, andre har brug for mere tid. Hvis man gør som beskrevet er det sjældent at se at de to katte overhoved ikke kan komme overens. Til gengâld kan man heller ikke forlange at de to skal blive perlevenner. Det sker nogen gange mes andre gange er det mere en form for gensidig accept og at de tåler hinanden, hvis det foregår uden slåskamp er det nogen man som menneske må lære at leve med. Held og lykke med det, og en anden allerede har sagt : give det noget mere tid !
  21. Der er næring i men der skal større mængder til end med tørfoder. Som jeg var inde på i mit forrige så er fodring virkelig et emne der kan diskuteres. Det synes jeg ikke det her emne er stedet til. Desuden er der her tale om en speciel slags foder Hills AD : http://www.hillspet.com/products/pd-feline-ad-caninefeline-critical-care-canned.html http://www.hillspet.com/products/pd-feline-ad-caninefeline-critical-care-canned.html Som du kan se er der masser af næring i. Og her taler vi om en kat der var syg, ikke spiste og ikke drak. Jeg tror ligesom ikke lige nøgleben ville have hjulpet her. Det er i orden at du har din holdning til foder. Dog synes jeg at du "pådutter" andre din mening og giver råd der kan være farlige at følge som f.eks den anden post hvor du skrev at en kat bare skulle ha' lov til at lade være med at spise i op til en uge. men hver ting til sin tid. Og jeg synes vi skal stoppe diskussion her for ikke at forurene Scarlettlunas post. Hvis du vil kan du jo starte et andet emne om fodring hvor du forklarer din tilgang til det. Det kunne uden tvivl være interessant
  22. Tror jeg har en idé til noget du kan prøve, skal lige finde det igen. Vil prøve at poste det i morgen, så kan du jo se om det er noget
  23. Peter, hvis du læser min besked igen vil du se at jeg osse siger at det er dyrt for det er det. Men at sige der ikke er næring i, det er ikke rigtigt. Det kommer an på hvad mærke du køber ! Ja det er mere vand i, det er jo ligesom princippet med våd foder og gør at der skal gives større mængder end med tørkost. Men det kan jo så omvendt være en fordel, da katten kan spise mere uden at få flere kalorier, derfor er det rigtig godt til "forslugne" katte eller katte der skal tabe sig. Og det med 80-85 % holder ikke helt stik, det jeg fodrer med indeholder eksempelvis 75%. Hvad der er godt og dårligt for tænderne kan diskuteres. Det er som hos os mennesker, nogen har tendens til at få tandsten og andre ikke, har haft to katte der fik præcis det samme foder. Den ene havde tandproblemer og den anden ikke. Ved godt at tilhængere af f.eks raw feeding, mener at tørkost er dårligt for tænderne, det kan diskuteres, der er ikke nogen endegyldig sandhed, med enhver type foder vil der være argumenter for og imod
  24. Hvor er det dejligt at høre. Det var nok bare antibiotikaen der lige skulle have tid til at virker. Ja så har du det med vådfoder i baghånden, just in case, håber selvfølgelig at det ikke bliver aktuelt. Jeg synes tit at vådfoder bliver nedgjort som noget der er dårligt for tænderne, at det er for dyrt i forhold til sin vægt, og det er da osse rigtigt at hvis man kigger på prisen for man mere foder for sine penge ved at købe tørkost som er mere koncentreret og hvor katten skal have mindre mængder for at blive mæt. Men man glemmer at nævne de positive sider : Ja vådfoder er dyrt i den forstand ar det indeholder en masse vand/væske som man jo så ikke betaler for med tørfoder. Tørfoder er fint til katte der drikker nok, men nogen drikker ikke nok og det er ikke sundt. F.eks. kan det at en kat ikke drikker nok være en af årsagerne til blærebetændelse. Og det beh¨ver faktisk ikke blive så dyrt, i langt de fleste tilfälde hvor en kat ikke drikker nok kan man nøjes med at kombinere våd- og tørfoder. For kun vådfoder det går hen og bliver for dyrt. Faktisk hvis man har en kat der drikker meget lidt kan man endda selv hælde ekstra vand ovenpå, det kan min kat godt lide, der må dog heller ikke komme for meget på så det bliver til suppe, det bryder hun sig ikke om.
×
×
  • Tilføj...