Hop til indhold

Klaus

Members
  • Antal indlæg

    5
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Klaus's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Community omdømme

  1. Vi har fundet en sød opdrætter her oppe i nordjylland som har maincoon katte. De er selvfølgelig med stamtavle osv. Hun giver 2 års garanti på killingerne og samtidg har hun en forsikring som går ind og dækker dyrlægeregninger som skulle skyldes et dyrlægebesøg ud over normalen. Så vi vælger nu at købe en hvor der er stamtavle på og ikke kun forældrene
  2. Så har vi fået aflivet de 2 andre For et stykke tid siden begyndte den gamle huskat at blive meget nervøs og holde sig for sig selv. Begyndte at lugte ud af munden, havde problemer med at gå ordentlig op af trapper som om det gjorde ondt på maven af hende. Den anden kat vil ikke have at man kæler for ham længere og bidder fra sig, når man rørte ham. Vi fandt så også ud af at han havde orm som han kastede op. Den har han nok haft i rigtig lang tid, selv om vi gav ham en kur da vi fik ham. Han ville heller ikke ret gerne løftes længere. Vi besluttede derfor at få dem begge aflivet nu, istedet for at det skal gå så vidt som den første kat skulle igennem
  3. Som jeg kan læse mig frem til, så vil vores 2 tilbageværende katte ikke have så lang tid tilbage. Er der nogen der ved noget om det. Vores største ønske var at få 2 flotte store maincoon hankatte og nu er vi låst da de andre jo er syge. Den ene er en gammel huskat og den anden skulle være en maincoon men tror det er en blandingskat, da han ikke er ret stor og vejer ca 4.3 kg og er 1 år. Kan man give sådan en væk med FIP til en familie der gerne vil have en flot kat eller hvad gør man. Vi har 2 nye killinger i udsigt fra en opdrætter hvor der er garanti forsikring osv og det er lige den farve som ham vi fik aflivet var???
  4. Tak for jeres svar. Efter vores første maincoon blev syg og vi fik ham aflivet, blev vi enige om at få taget en blodprøve, først på legekammeraten og da den viste positiv, så den gamle huskat. På den prøve vi har fået tilbage står der FIP ag (IKT)= POSITIV 97,6%; 94,6% på og ca det samme for den anden, så burde det tyde på at de har undersøgt noget andet. Dyrlægen sagde også at de var smittet med FIP og der er omkring 5 dyrlæger til huse og vi har snakket med 3 af dem om dette her på forskellige tidspunkter, da vi er blevet meget forvirrede og frustrerede over dette her. Vi kørte ned med de sidste 2 for at snakke med dem igen og om nødvendigt få kattene aflivet, så vi kunne starte på en frisk med 2 main coon killinger, men kom hjem med kattene igen, da den dyrlæge vi der snakkede med mente man jo ikke vidste hvornår de blev syge, for det kunne være uger eller år inden det brød ud. Jeg vil dog mene at det jeg har læst, er at hvis katten "har FIP" så er sygdomsforløbet igang og den vil derefter dø meget kort tid efter, hvis den ikke bliver aflivet inden da, eller er jeg forkert på den der? Ham vi fik aflivet, tabte sig ca 1,5 kg på mindre end en uge. var meget sløj og når vi løftede ham miavede han. røntgen viste væske i bughulen, så derfor beslutningen.
  5. Jeg håber der er nogen der ved lidt mere om denne her sygdom og kan hjælpe et par fortvivlede katte forældre Vi fik for ca 9 måneder siden en flot sort tabbed main coon killing, som lige nåede at blive et år inden vi måtte aflive ham. Han har altid været meget tynd og vejet omkring de 6 kg, men pludselig begyndte at at være trist både mht leg og mad og drikke. Den sidste uge inden vi fik ham aflivet, havde han tabt sig ca 1.5 kg og sov inde hos os i soveværelset helt tæt op af mig, og det plejede han ikke. Vi havde ca 2 måneder før hentet en baige legekammerat til ham, da vi syntes han skulle have selskab og det var han glad for, da han var sund og rask. Nu sidder vi fortvivlet tilbage den dag idag. Vi har lige været ved dyrlæge for at få taget blodprøve af vores 10 år gamle huskat og venter på svar om også hun har FIP. Den nye kat som skulle være legekammerat er 9 måneder og er testet positiv for FIP, det som vores første main coon lige er død af, så det er også et spørgsmål om hvornår ham her skal aflives Det samme kan gøre sig gældende med den gamle huskat. Jeg er meget bekymret for at det måske er ham den nye legekammerat som har haft det med, men det finder vi vel aldrig ud af og kan ikke klantre nogen desværre. Nå men vi tænker på at starte forfra med 2 killinger og så få de andre 2 aflivet selv om det godt nok er hårdt. Dyrlægeregningen er alligevel så stor og vi fik den nye kat kastereret og vaccineret, samt tatoveret og den regning har vi end ikke betalt endnu Min størte bekymring er nu: Hvordan kan jeg nu sikre mig at de næste main coon ikke er syge og evt en garanti hvis de bliver det?? Vi skal have dem som indekatte. Er der nogel forholdsregler vi skal have gjort inden vi springer ud i det?? Vi har en hund samt en dværgkanin som begge er inde? Takker på forhånd:) mvh Den fortvivlede:)
×
×
  • Tilføj...