Hop til indhold

Angora killing


MissenAnton

Recommended Posts

Hej alle! Jeg er blevet så heldig, at katten Anton er kommet til verden. Det er en rigtig sød Angora killing! Den er nu 1 måned gammel, men jeg er lidt i tvivl om hvordan den skal passes! Er den lidt anderledes end alle andre katte? I forhold til mad er der så et Angora kat produkt, man skal købe eller bare den traditionelle Whiskas? Måske kattepinde? Anton er også rigtig legesyg og kælen - det er jo dejligt! Hvis i har nogle gode Angora katte råd, så skriv dem endelig! Så er det også lidt underligt at Antons livret er lasagne?

Hilsen MissenAnton! :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Væn ham til en blød børste allerede nu. Angora/perser kan få problemer med deres øjne- snask. Du kan på apoteket købe papler med sterilt saltvand, og almindelige make-up pads, fnugger ikke, er meget anvendelige til at rense øjne. Rens altid udefra og ind, og ny pad til nyt øje. Husk at vaske hænder før- og efter. (Hvis en killing har øjenbetændelse, så smitter det til mennesker uhyre nemt!) Er han rigtig angora- altså tyrkisk angora? Eller "kun" perser? Jeg vil veldt gerne have Tyrkisk Angora, men de er dyre- og finds ikke rigtigt I landet. Vi havde en hvid, da jeg var barn, og han var en rigtig god musejæger og kat. Af foder: Prøv med Ganske lidt killingetørkost opblødt med kattemodermælkserstatning. Nogen spiser lidt som 4-5 ugers- andre som 6-8 ugers. Små portioner, fjern dem jævnligt, da det ikke kan stå hele dagen uden, at blive surt. Ellers torskerogn most med kogte ærter (igen lille portion) evt lidt kogt kylling. Eller gaske lidt dåsefoder. (1 tsk fuld). Husk dåsekost skal bruges same dag hvis stuetemperatur, og det holder 2-3 dage I kølskab. Katte bør ikke få kold mad- stuetemperatur helst. Mht killingetørkost er det meste udmærket, så vælg det, du kan få. Vi har prøvet Iams/Eucanuba, Hills, RC- og Super Premium. (Det sidste kan vi købe billigt- og det er godt, båe til små og missemødre). Kattemodermælkserstatning (pulver) fås på apoteket og ved dr. dyr. OBS. Whiskas "kattemælk" duer IKKE til små. Og vil man give store mælk- er Acido/A38 bedre (og billigere). Et par spsk-fulde. Held med Anton!

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 4 weeks later...

Tak for jeres svar! :)

 

Det er desværre en perser Angora kat. Det er nogle gode råd, men lasagne er nu hans nummer 1, dog får han også den gode mælk fra den lokale købmand.

Denne kattemælk er Anton helt vild med: http://www.zooplus.dk/shop/kat/tilskudsfoder_specialfoder/kattemaelk?gclid=CIea4KT1l7cCFc3HtAodJhYAbg

Og jeg har faktisk prøvet Whiskas kattemælken, men Anton spytter det ud igen. Føj, han er lidt kræsen!

 

Hilsen MissenAnton! :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Tak for svaret. Det vil jeg huske, så mælken ikke kommer til at ødelægge mine kattes fordøjelsessystemer.

 

Min angora kat er pludselig begyndt at jage i skoven. Er det noget der gør noget? Bliver min kat mere aggressiv af det? Her den anden dag kom den hjem med naboens mus.... Jeg er bange for at den skræmmer alle spurvene væk fra min have! Kan jeg gøre noget? Kan man måske købe noget sødt legetøj til den?

 

Hilsen MissenAnton! :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Katten er om nogen stadig et rovdyr med alle sine jagtinstinkter intakte. En kat vil altid jage, hvis den finder noget passende af størrelse. Det vil sige mus, mosegrise, fugle osv. Det kan du intet gøre ved. Sådan er naturen.

 

Jeg har selv en ude-hankat på snart tre år, og hvad han ikke er kommet hjem med af dyr han har fanget og spist er ikke værd at nævne.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 1 year later...

Hej igen, I kære kattefolk! MissenAnton døde desværre her i torsdags og han blev lige nøjagtigt 1 år og 10 måneder. Tak for jeres hjælp med katten. Måske han desværre fik forstoppelse af al den lasagne og gode mælk fra købmanden?

 

Nu har jeg heldigvis hentet en ny kat. Uhh den er dejlig.. Lille Mille kalder jeg den. Den kan godt lide spaghetti, og det kan jeg også - heldigt. Jeg skriver hvis jeg får brug for hjælp med hende.. :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...