Hop til indhold

*Felis*

Members
 • Antal indlæg

  326
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Alt der er opslået af *Felis*

 1. Jeg forestiller mig at Manse er alenekat og derfor ikkke bliver stresset af andre dyrs nærvær og dufte. Så det er ikke årsagen til tisseriet. Og jeg formoder han er kastreret? Er hans nyrefunktion tjekket..jeg tænker perser, hans alder. Blærebetændelse kan være det, men det lyder som om katten er rigeligt behandlet og kattens adfærd tyder heller ikke på det, da en kat med blærebetændelse typisk vil skrabe "agressivt" i bakken, sætte sig og forsøge at tisse, skrabe i gruset igen, forsøge at tisse...videre til næste bakke hvis en sådan findes. Og ofte helt undgå bakken fordi denne forbindes med ubehag (blærebetændelse gør jo ondt når katten tisser) og i stedet opsøge bløde ting som tøj, tæpper, puder o.s.v. som den vil sætte sig helt ned imod mens den tisser. Stressrelateret blærebetændelse, det synes jeg lyder lidt som en søgt forklaring.. Hvis en kat er ramt af stress burde du kunne mærke det i dens daglige adfærd: Kat med forjaget udtryk i øjnene og på vagt hvis man kommer for tæt på den, en kat der farer afsted og virker meget nervøs og let påvirkelig over for lyde og bevægelser. En kat der tisser rundt omkring hvis den er stresset eller utryg, den går ikke rundt og sætter sig og tisser store søer. Den vil i stedet gå rundt, vende røven til og strinte på ting for at hævde sig og berolige sig selv. En kat der sætter sig og tisser som du beskriver det, den er kort og godt urenlig. Du skriver at katten er en du har overtaget grundet urenlighed hos den tidligere ejer. Og det kunne tyde på, at det i stedet er kattens gamle adfærdsmønster der er vendt tilbage. Ofte ser man, at det faktisk kan hjælpe at flytte en urenlig kat til nye omgivelser, men det holder som regel bare ikke altid i det lange løb. Omkring yderligere en kat? Nej, man løser ikke et problem ved at anskaffe yderligere et potentielt problem ;-) Og til en 8 år gammel kat, der, som jeg forstår det, ikke har været vant til andre katte, det er nok en af de dårligste ideer overhovedet, at overveje at anskaffe yderligere en kat.
 2. Det er svært når man ikke står med killingerne i hånden, men jeg mener det er 3 sikre sorte hanner og en sandsynligvis stribet han
 3. Katte elsker fuglehuse, og uanset hvor små fuglehusene er, så skal katten nok få sig vredet derind. Her et 12 år gammelt billede af den ene af mine katte (ja, han lever stadig i bedste velgående...det gør fuglehuset så til gengæld ikke, det blev skiftet ud med et større da det ikke kunne mere. Det var ellers et min datter lavede i "fritteren" da hun var 10 år)
 4. Hvis det er korrekt forstået, så har kattene ikke mere en bakke indenfor? Jamen hvis det er sådan, så har I altså, ja undskyld mig, dæleme kun jer selv at takke for en urenlig kat. Katte kan man ikke bare sådan lukke ud nu og da og så regne med de skider på kommando.....nårt de skal, så skal de...og hvis ingen bakke der er, så finder de et alternativ...sådan er det bare! Katte der har været inde og har haft kattebakke, der fjerner man altså ikke ustraffet kattebakken igen. Så løsningen ligger jo lige for....og så håb på, at potteplanter og gulvet ikke allerede ER blevet en vane.
 5. Der er flere mulige årsager: Det kan være et udtryk for dominans. Og umiddelbart er der ikke meget andet at gøre, end at smide hundekurven ud fordi når katten først er begyndt at tisse i den, så vil han med stor sandsynlighed fortsætte. Og at få ham til at lade være...næ, for han forstår ikke hvis I skælder ham ud for det bagefter. Hvis I ser ham sætte kurs mod hundekurven for at tisse, så kan I selvfølgelig prøve at stoppe ham og sige NEJ før han når op i kurven. En anden mulighed er, at hvis katte får en urinvejsinfektion eller andre problemer, f.eks. krystal- og stendannelser i blæren, så gør det ondt når katten tisser. og derfor vil katte typisk opsøge noget der er blødt og dejligt, som den presser sig ned imod når den tisser, i et forsøg på at fjerne smerterne. Så hvis det er noget katten for nyligt er begyndt på efter at den tidligere har været helt renlig, så vil jeg i første omgang foreslå et dyrlægebesøg med katten for at få tjekket dens urin for infektion og/eller krystaller
 6. Der kan være det galt, og er det med 100 % sikkerhed, at katten bare ikke får nok mad. Det burde egentlig være indlysende nok sådan som du beskriver det ;-) Man kan ikke bare dele en dåse foder op og sige, at det er den mængde der anbefales, altså passer det. Katten skal da have lov at spise sig mæt...og især da når den ret uhensigtsmæssigt kun fodres få gange i døgnet. Katte er fra naturens side vant til at fordele deres fodermængde over hele døgnet, altså ville det ideelle være at katten har mad til at stå til rådighed hele døgnet.men jeg kan godt se problemet i det når der er tale om vådfoder som kan blive dårligt Og årsagen til, at en majkat ikke er ret stor, det kan være så simpel en ting, som at den ikke har fået mad nok, for det er altså noget vrøvl, at majkatte skulle være små ;-) Det der bestemmer om katte er små eller store, uanset hvornår de er født, det er arvelighed altså nedarvede gener (indavl giver f.eks ofte små katte) , fodring under opvæksten og helbredet. Dernæst til Whiskas....som altså ikke er det eneste der dur hvis katten næsten udelukkende fodres med det. Tværtimod kan kattes helbred i længden blive smadret af Whiskas fordi det indeholder for meget salte, sukker, skadelige stoffer/mineraler i for stor mængde....dog er dåsefoderet ikke helt så slemt som tørfoderet fordi der er mere væske i dåsefoderet. Men altså "rendyrkede" Whiskaskatte det er på et tidspunkt i deres liv med stor sandsynlighed noget med urinvejsproblemer, dannelser af nyresten, urinkrystaller, nyresvigt o.s.v..... Det er sådan set ok, at katten ikke gider tørfoder...for tørfoder er sådan helt basalt set ikke noget der gør noget godt for katte.....men du bør altså vænne din kat til at spise andet end whiskas...og der tænker jeg ikke på andet dåsefoder umiddelbart, men mere på at den ville have bedre af at bytte de halve af måltiderne ud med kød, fisk, kylling o.s.v.... Og ellers m.h.t. dåsefoder, så et tip og noget du kan spare en hulens bunke penge på hvis du har en Aldi-butik i nærheden. Det dåsefoder der hedder Topic (tidligere Lux)...det koster kun 4,95 for en dåse med 410 gram (whiskas koster vel mere end det dobbelte)...og det indeholder ikke nær så meget af det skadelige skidterads som Whiskas gør.
 7. Kattegrus og anden slags "strøelse" kan man ikke skylle i toilettet. Og det er meget unaturligt for en kat hvis den ikke kan komme til at grave en fordybning og skide/tisse deri og bagefter dække det til. Helt ærligt forstår jeg ikke hvad folk vil med katte hvis de ikke er villige til at acceptere og lade katte have deres naturlige adfærd, som f.eks et sted der er naturligt for katte at skide og tisse.
 8. Prøv i første omgang at anskaffe en kattebakke mere...der er mange katte der nægter at tisse og skide i den samme bakke. Og så vil jeg altså tillade mig at sige, at for det første er det en dårlig ide at tage en kat ind der er lidt vild, for det tyder på den ikke vil trives indenfor og måske ikke har været særlig vant til at være inde. Og for det andet, man skal også lade være med at anskaffe dyr når økonomien ikke er til det. Hvis nu det viser sig at katten ER syg er det jo synd for den at den ikke kommer til dyrlæge...og ligeledes koster det temmelig meget at få steriliseret en hunkat, og hvis det ikke gøres risikerer I jo at I snart står med en flok killinger, som I slet ikke har råd til og måske ikke kan komme af med. I øvrigt når det er en tilløberkat, så er reglen at man forsøger at finde frem til hvem der ejer katten og ikke bare tænker at "den kommer nu nok fra den lokale kattedame". man fremlyser ved at sætte sedler op forskellige steder hvor man efterlyser ejer til katten. Der findes også mange grupper på Facebook hvor man kan fremlyse katte. Måske der er en lokalgruppe for den by I bor i, hvor I også kan prøve at annoncere efter kattens ejer. Måske der er nogen et sted der savner den og leder efter den uden at vide din mor har taget den ind.
 9. **Hvilken race synes i umiddelbart passer til mig? ** Måske en perserkat, helst af dem der ikke har braktud, de har bedre helbred end de fladnæsede. Perser er kendt for at være meget rolige katte, der befinder sig udmærket med at være indekat. Næsten den mest oplagte indekatterace. Men både den og Ragdoll kræver selvfølgelig meget pelspleje og skal redes igennem flere gange ugentligt for ikke at filtre i pelsen. **Er selv ret vild med ragdoll racen.** Mener heller ikke det er så aktiv en kat, men med ragdoll, der er det særdeles vigtigt, at du ikke hopper på den der med at købe et eller andet blandings-miskmask, blot fordi den har farverne og lidt lang pels, og derudover aldrig har været en ragdoll. Altså en ragdoll skal være fra en opdrætter og skal have stamtavle for at du kan være sikker på at få den ægte vare. Det er en af de racer der fuskes rigtig meget med, og bliver kaldt ragdoll uden at være det. **Hvor meget spiser sådan en kat om dagen? altså gram** Kattes fodermængde gøres altså ikke op i gram, selv om der på foderposerne skrives anbefalede mængder. katte der skal være sunde og raske, skal fodres varieret og det vil sige, at de altid skal have tørfoder til rådighed og derudover bør de have mindst et mættende måltid om dagen bestående af råt (eller en gang imellem kogt) kød/fisk/kylling og kan en gang imellem veksles med dåsefoder. Og især når det er indekatte der ikke kan fange en del af maden selv, er det nødvendigt med variation og mad af god kvalitet. Regn med i hvert fald 350-400 kroner om måneden til foder. **Hvad for noget kattegrus er bedst? Klumpede eller ikke?** Absolut klumpende grus. Det der ikke klumper skal skiftes helt ud flere gange om ugen og alligevel er det svært at undgå lugt. Hvorimod en sæk klumpende grus af ordentlig kvalitet (typisk 15 kg´s poser) (ikke det billige fra Rema 1000 o.s.v.) kan holde en hel måned (eller mere til bare en kat) hvor man bare skal fjerne klumperne mindst en gang om dagen. Udgift ca 80 kroner pr måned. Engangsanskaffelse kattebakke, eller to og skovle til at fjerne klumperne..et par hundrede kroner ....nogen katte vil ikke både tisse og skide i samme bakke **Tips til indretning af lejlighed?** Katte elsker at komme op i højden og også gerne steder de kan kigge ud. Så gulv-til-loft klatrestativer er nødvendigt. Også gerne hylder med fastmonteret skridsikkert underlag som katten kan springe op på. Derudover sove- og gemme-sig-huler. Og selvfølgelig være opmærksom på at der ikke er noget katte kan komme til skade med. Eksempelvis er mange stueplanter giftige for kattene. Åbne døre og vinduer er noget du fremover kun kan drømme om, undtagen vinduer der kan gøres ordentlig fast med kun en sprække på 3-4 cm åben....eller huske at katten skal være i et andet rum imens. Vær forberedt på, at nogen katte altså kradser i møbler, tapet o.s.v. og kravler rundt og rager ting ned.. Måske den også vil hoppe op på bordene. **Er der noget jeg ikke har tænkt på?** Det ved jeg ikke, du nævner jo ikke det hele omkring anskaffelse af kat. Men vi kan da tage det fra en ende af: Anskaffelse af kat..pris afhængig af om det er stamtavlekat eller ikke og om den er blevet steriliseret/kastreret, mærket, vaccineret. Katten skal steriliseres/kastreret, øre- eller chipmærkes, vaccineret hvis den ikke allerede er det fra opdrætters side. Fra ca 800-1800 afhængig af om det er han- eller hunkat (hankat billigst) Indkøb af foder, legeting, klatre/kradsetræ, sovehule, transportkasse, foder- og vandskåle, kattebakke, grus Der skal udover de faste udgifter tages højde for om katten bliver syg = uforudsete dyrlægeregninger. Lav evt en opsparingskattekonto og sæt 2-300 ind hver måned...dyrlægebesøg er dyre. Det koster 5-600 bare at gå ind af døren med katten, behandling kommer derudover. Hvis du så beslutter dig for at du vil have, og har råd til, en kat så er der selvfølgelig ting du skal være obs på omkring anskaffelsen af katten. Mange førstegangskatteejere vælger at købe en voksen kat, der i forvejen er vant til indelivet og måske som enekat. Og det er selvfølgelig en god løsning hvis man er ligeglad med, at man så ikke får huset vendt op og ned af en killingelømmel på 12 uger... Mange sælger racekatte på omkring 3-4 år , der er taget ud af avlen, til rimelige priser. Og så er der ting man skal kigge på, på katten uanset om det er en voksen kat eller en killing, men især killinger: Ikke noget med betændelse i øjnene, eller løbeøjne, heller ikke selv om sælger forsikrer det bare er "børnesygdom", for det er det aldrig men er tegn på en herpes-syg killing/kat Ingen snask/snot eller sorte skorper i næseborene. Pelsen skal være fin og blank, ikke fedtet at røre ved og ingen skæl. Kig efter at katten ikke klør sig meget (lopper) kig evt efter i bunden af pels at der ikke er små sorte "grumser" (loppelort) Kig katten ned i ørerne...der må ikke være meget snask eller "kaffegrumslignede" sekret = øremider Lad for din egen skyld være med at købe en kat eller killing der er sky. En kat der ikke er opsøgende, men gemmer sig og "skal hales ud under sofaen" for at du kan kigge på den, vil også være sådan hjemme hos dig. Og aldrig købe en kat der har fået lov at komme ud tidligere når den skal være indekat. Nå ja, omkring gå-ture med en kat, så er min mening at det er bedst at lade være, fordi man netop risikerer at katten får temmelig meget udlængsel og ikke længere vil trives som indekat.
 10. Lad mig med det samme slå fast, at det i hvert fald ikke bliver bedre med at de kan sammen, så længe du/I bliver ved med at blande jer og stoppe dem og ligeledes er det også et problem at I holder dem adskilt i perioder. Og så er argumentet du kommer med, at "Vores ide med det var lidt selskab til hankatten", altså et af de allerdårligste der findes ;-) Fordi det vil kun de færreste katte sige tak for, hvis de var i stand til at tale. Katte (de fleste) kan lære at leve sammen, og hvis de så bliver rigtig gode venner er det kun et plus, men fra naturen er de ikke afhængige af artsfæller, altså ikke flokdyr Og I ville med garanti ikke have anskaffet katten, medmindre det var et ønske I selv havde om yderligere en kat ;-) Du skriver hankatten ikke virker aggressiv og at hunkatten sover tæt på ham uden problemer. Jamen det går jo fint. Fire dage kun, har de været sammen og de slås ikke. Han provokerer ikke, men forsøger at vise hende, at det er ham der er øverst i hierakiet. Hun bliver lidt bange og sur, og det er også helt normalt. For hun er forberedt på, at det kan give lidt gnidninger og et par dask...det er helt normalt Lad dem selv finde ud af det. Lad være at skille dem ad når der ikke er direkte fjendskab imellem dem = voldsom slåskamp med hyl og skrig og afrevne pelstotter. Mange gange er det bedste at lade dem være alene i nogen timer så de i ro og mag kan "tale" sig til rette. og så skal I selvfølgelig blot holde øje med, at han ikke holder hende væk fra kattebakken ved at være efter hende der...og ligeledes med mad og vand.
 11. Du skal såmænd bare lade være med at blande dig og lade kattene selv finde ud af det....det burde du have gjort fra begyndelsen i stedet for at skabe et skævt forhold fra begyndelsen med den ene kat siddende i et bur og ellers adskilt o.s.v. kun gribe ind hvis den gamle kat viser virkelig tegn på aggression og overfalder den unge kat med voldsom bid og brug af kløer
 12. 7 måneder gamle, ja så er det på høje tid at få dem kastreret. For det er fra den alder de så småt begynder at lære det med at strinte. Og især når der er to katte, da de når de bliver kønsmodne ikke så meget tænker over at de er venner, måske søskende....men mere ser hinanden som konkurrenter og vil afmærke som dominans. Og hvis først de får begyndt er det ikke sikkert de stopper igen selv om de bliver kastreret...eneste fordel er, at så stinker det bare ikke så fælt som når de ikke er kastrerede. En anden ting er, at det er temmelig uhensigtsmæssigt med hankatte der er indekatte og ikke kastreret. Katte har en meget stærk kønsdrift og det er ret stressende for dem at de ikke kan komme ud og "jagte damemisser". Så mit bedste råd er, at få de katte kastreret, så hurtigt som muligt.
 13. Jamen I vil jo tvinge katten til at være ude mod dens vilje, og det dur sgu ikke. Hvis lige den kat er afhængig af at være så tæt på jer, så er det sådan den er. Og det afhjælper I ikke ved bare at lukke den ud og stå og mjave. Det bliver den bare stresset og utryg over. Det med at være selvstændig og jage som du skriver, det er altså ikke alle katte der har de instinkter i behold. Nogen af dem er "klisterkatte", det er meget forskelligt. Hvis man skal få en kat til at ændre adfærd, så handler det om, at man skal finde på noget katten finder mere attraktivt, og det har I fundet ud af, i hvert fald ikke er at lukke katten ud. Men hvad så......Har den behov for at lege, at blive aktiveret, er det fordi den ikke har tilstrækkeligt med udfoldelsesmuligheder, legetøj, klatretræer o.s.v., at den bare vælger at "klistre" sig fast, ville det hjælpe den at få en jævnaldrende kattekammerat o.s.v. o.s.v Nogen katte fungerer udmærket som enekatte...andre gør ikke. De fleste plejer bare at være udadreagerende, angribende, blive agressive o.sv hvis de fungerer dårligt alene og keder sig. Jeres har måske bare et helt andet temperament og er en hyggefis der elsker at være hos jer hele tiden.. Og måske I bare bliver nødt til at acceptere, at sådan er det bare. I langt de fleste tilfælde handler problemer med katte om, at det ikke er kattene der er problemet, men at folk har nogen forventninger til katten som ikke kan indfries. Enten fordi de ikke har indsigt i hvad man egentlig kan forvente med katte i huset, eller som i jeres tilfælde hvor I regner med, at katten bare er noget man kan lukke ud og så kan den aktivere sig selv. Har I spurgt jer selv hvorfor I egentlig vil have en kat når I tilsyneladende ønsker, at den skal være ude meget af tiden fordi den så ikke virker "klistret" på jer, undtagen lige hvis der måske er tidspunkter, at det altså passer jer at den er udstyret med velcro??
 14. Hvad I skal gøre? I skal bearbejde jeres problem....for det er nemlig ikke katten der er noget galt med eller har et problem. Det er jer der vil lave kattens natur om, og det kan I ikke....men I kan vænne jer til at acceptere katten som den er.....hvis I vil ;-)
 15. Den der reklameskodside du også her linker til giver jeg NADA for, Og der findes absolut ikke et Spot-on-loppemiddel der dræber de mange tusindvis af loppeæg der ligger i hjemmet, og som ligger tørt og godt, og kan gøre det i flere år før de klækkes. Spot-on-midler virker der hvor det hældes på, nemlig på dyret og ingen andre steder. Så jo, hvis man vil af med loppeplagen, så skal dyrene behandles med noget der afliver lopper/loppeæg på dem, derefter forebyggende behandles SAMTIDIG med, at boligen behandles...ellers sker der det, at lopper fortsat klækker, springer på både dyr og mennesker....og det kan de så gøre i flere år til der ikke er flere æg tilbage. Og det selv om dyrene behandles punktligt efter forskrifterne. Den eneste forskel er, at nok angribes dyrene fortsat af lopperne når de klækker, men de midler dyrene behandles med skulle forhindre, at lopperne kan formere sig. men gener og ubehag fra loppeangreb vil alligevel være der.
 16. Ja, det var en god ide at flytte bakken. men alligevel flot af katten, at hun overvandt sin stress og gik ned til bakken i stedet for at finde et hjørne at skide i. Men altså du skal regne med der går noget tid før der falder ro over gemytterne. Prøv så vidt muligt at lade dem selv finde ud af det, så går det bedst, selvfølgelig undtaget hvis de for alvor ryger i totterne på hinanden så de kommer til skade
 17. Umiddelbart tænker jeg, at det ikke er en god ide at få ham ud på en gård hvis det er meningen han bare skal lukkes ud der og ellers bare passe sig selv. Fordi, jeg går ud fra, at han, ligesom andre Maine Coon, kræver en regelmæssig pelspleje. Og en langhåret kat der render ude bliver altså ret hurtigt filtret og knudret i pelsen og er ikke selv i stand til at vedligeholde den. Og han vil sikkert alligevel, trods sine adfærdsproblemer over for mennesker, føle sig temmelig lost såfremt han lukkes ud og ikke får anden menneskeopmærksomhed end foder. Han vil muligvis bare flygte derfra eller blive jaget væk af de katte der er der i forvejen. Det er ikke enkelt at flytte en kat. Den skal holdes inde i et par uger for at lære boligen at kende, introduceres til mennesker og de øvrige dyr og i fred og ro have mulighed for at udforske omgivelserne. Men et hjem hvor han kunne blive ude/indekat kunne måske være en chance for ham. Nu nævner du, at han måske tror hænder er bytte. Jeg tror faktisk du ville kunne genkende en del om kattens adfærd i artiklen her: http://www.netdyredoktor.dk/kat/sygdomsleksikon/a/aggression-ved-leg.aspx Og så omkring andet hjem kontra aflivning. Din holdning er den man oftest møder, at man ikke kan bære tanken om at aflive, og det er selvfølgelig også en træls beslutning at tage. Men prøv at se det fra kattens side. Den får vendt op og ned på sit liv, og katte er vanedyr...fremmede omgivelser, fremmede mennesker...selv om den har givet problemer og måske ikke trives i sit gamle hjem, vil den også savne de gamle og velkendte omgivelser. Men den opfatter ikke hvis den er død, den er ikke bevidst om det... Det er aldrig synd for en kat at være død....men det kan være synd at den er i live ;-)
 18. I har en kat der ikke trives, han er stresset, fortvivlet og dybt frustreret. Det er synd for katten....ikke for jer, for I får løn som forskyldt. Det er ikke kattens skyld. Men det skinner langt væk, at I på ingen måde er kattemennesker med indsigt i kattes adfærd, trivsel og behov. Dette her kan du ikke lide at høre, for du vil gerne have forslag til løsning på problemerne som den stakkels kat har: Det får du ikke hvis katten fortsat skal befinde sig i den bolig. Så kort kan det siges. Fordi, katten lider af kraftig udlængsel, hvilket vil sige, at adgang til udelivet er eneste løsning på det problem med at han græder foran døren og at han forstyrrer om natten.. Det og sandsynligevis jeres "negative reaktioner", har medført en alvorlig adfærdsforstyrrelse der udmønter sig i at den angriber både jer og gæster. Og det er en adfærdsforstyrrelse man ikke lige piller ud af en kat igen....der handler det om, at en kat i tide skal tilbydes fysiske og psykiske rammer så den ikke begynder på de ting....men skaden er sket. Og man kan ikke skælde en kat ud, så den stopper med, hvad man selv mener er uheldig adfærd...det vil katten kun blive endnu mere stresset og umedgørlig af. Og man lærer heller ikke en kat noget ved at lukke den i et andet rum... Og så lige en ting...lopper bor og trives ikke i Rockwool, men dem havde han sikkert med hjem da han kom tilbage efter at have været stukket af ;-) Under normale omstændigheder ville jeg anbefale nogen i en situation som denne, om at finde et andet hjem til sådan en kat hurtigst muligt. og undlade at anskaffe andre katte. Men umiddelbart lyder det til, at denne kat er blevet så skadet, at det ville være synd for evt. nye ejere at blive beyrdet med et problembarn af den kaliber....fortrinsvis grundet hans angreb på alt og alle Så her vil jeg i stedet mene, at det bedste der kan ske for den kat er, at i får ham aflivet og indser, at I stiller krav til en kat, som ingen katte kan honorere.....eller i det mindste bruge nogen år på at studere kattes adfærd og behov.
 19. Mit umiddelbare forslag er voldsom loppeallergi. Og så vil jeg altså lige indskyde, at når et halsbånd på den måde kan skjule et stort sår, så er halasbåndet alt, alt for stramt.
 20. Jeg tror faktisk den anslåede alder omkring 12 uger lyder nogenlunde rigtig ud fra den lidt alternative størrelsesangivelse ;-) Og når de kom af sig selv på den måde, ja, så er der ingen tvivl om tamme killinger. Så enten bor de derude eller de er smidt af, når der er så langt til beboelser. Eller også er de faret godt og grundigt vild. Det lyder fint at du vil forhøre dig om nogen kender dem.
 21. Ja, du skal være opmærksom på, at med den alder du nævner der, så er der med meget stor sandsynlighed nu, en stakkels kattemor der går og leder efter sine killinger Som hovedregel tager man ikke katte eller killinger med sig medmindre der er observeret i mange timer, at de nu også er forladte/i nød. Om de er bange, ja måske hvis de er fjernet fra deres mor hvilket noget tyder på når de var sammen....en kattemor forlader nemlig sine killinger i flere timer ad gangen for at jage efter føde til dem....og giver killingerne besked på at blive inden for et bestemt område. Hvis killingerne er vilde så ville du ikke have kunnet tage dem hvis de har den alder du nævner der. Hvis du ikke finder ud af hvor de hører til...(og der skal altså stemmes dørklokker i alle boliger inden for en vis radius for at konstatere det, for sedler er der mange der ikke bemærker...og ligeledes skal du kigge efter efterlysninger...Facebook er der mange grupper med efterlysninger/fremlysninger af katte)...så må du slet ikke, i henhold til lov om kattekillinger, tage dem til dig hvis de er under 12 uger, så skal de afleveres på godkendt internat eller godkendte plejepersoner. Muligheden foreligger selvfølgelig også for, at killingerne er sat af, men så vil de typisk gemme sig og ikke gå frit fremme så du kan gå hen og tage dem op.
 22. Jeg kender ikke til problemet, ud over, at der i kort tid selvfølgelig lugter af lort når en af kattene har været på bakken. Og bakkerne her bliver altså kun vasket ved grusskift , såfremt der er rester af afføring nede i bakken hvor gruset har skjult det, eller hvis kattetis er trukket igennem så bunden er fugtig. Og grusskift sker ca en gang om måneden Jeg ved ikke hvad du kalder typisk kattebakkleugt når du samtidig kalder det en sur lugt. men jeg har faktisk en mistanke om, at det kan være brun sæbe der er problemet. min mening er, at alt hvad der vaskes med brun sæbe får en speciel lugt der ikke er behagelig, uanset hvor meget man så skyller efter. I øvrigt forstår jeg ikke hensigten med den brune sæbe, som jeg vil kalde totalt overflødig, når bakken rengøres med rodalon, da rodalon er bakterie- og lugtfjernende
 23. Jamen så vil jeg starte ud med at fortælle, at nogen katte godt kan tåle at være alene hjemme i en weekend, man at det er ulovligt at lade en kat (eller andre dyr) være alene hjemme i en weekend....medmindre altså, at der sørges for tilsyn med dyrene mindst en gang i døgnet. (Du nævner så selvfølgelig heller ikke om det er planen der skal sørges for "kattesitter") Og så spørger du specielt om Ragdoll. Altså alt det der med, at der påhæftes forskellige egenskaber, temperamenter og adfærdsmønstre på de forskellige katteracer, det kan du ikke bruge til ret meget....højest som en meget løs rettesnor, da det ikke er racen der bestemmer hvordan en kat befinder sig, opfører sig og den slags....men det lyder jo flot og smart i racebeskrivelserne ;-) Udseendet er det der først og fremmest udgør forskellen på racerne...og ikke meget andet. Det gør derimod fortrinsvis de omgivelser og det miljø katten anbringes i..og så den prægning den har fået hvor den er opfostret de første 12 uger af sit liv, eller for ældre kattes vedkommende, det liv de har haft tidligere. Du risikerer en af flere ting ved at anskaffe en kat, der skal være alene hele dagen: At den befinder sig udmærket i sit eget selskab hele dagen og at den ikke bliver helt overgearet når i kommer hjem, men bare gerne vil have noget nus og kæl og lidt leg. At den keder sig og bliver deprimeret og passiv, "gider" ikke meget andet end at spise, drikke og gå på kattebakken...lader næsten som om I ikke er der. At den keder sig og mistrives, men i stedet bliver destruktiv og adfærdsforstyrret. Og at I allerede på vej hjem fra arbejde gruer for hvad katten har bedrevet i løbet af dagen, hvor meget der er smadret og ødelagt, hvor mange potteplanter der er raseret, om der er tapet tilbage på væggene og hvem af jer det kommer til at gå ud over når katten vil "lege" og ligger på lur og angriber som den ville gøre med en anden kat og en rask lille slåskamp for sjov. Og desværre ved man jo ikke på forhånd hvordan det bliver. Nogen argumenterer så for, at katte ikke bør være alene, men at man skal have mindst to...og især når de skal være alene i længere tid hver dag. Det er også korrekt, at to katte kan have fornøjelse af hinanden, og at man ved, at to katte til at vokse op sammen er det eneste der kan forhindre, at en kat udvikler det der kaldes Play-agression...det jeg omtalte før om kat der angriber og vil slås med mennesker i mangel af en anden kat. men det er også igen noget man ikke kan forudse, fordi katte er fra naturen ikke flokdyr, og nogen katte er fuldstændig ligeglade med andre katte mens andre elsker en katteven at lege med og sove i bunke med. Men to katte er også dobbelt op på udgifter og arbejde....og især for langhårskattene som ragdoll jo er, de skal børstes og redes igennem flere gange om ugen for at undgå filter i pelsen Så omkring Ragdollen, som det lyder til I er meget opsat på: Det er en af de racer, hvor jeg ikke vil anbefale at købe noget uden stamtavle. Fordi, 99 % af de katte der sælges som ragdoll uden papirer, de har aldrig været i nærheden af en ragdoll. Men der er efterhånden fremavlet en del blandingskatte her i landet, som har lidt lang pels og farvetegninger som ragdoll og desværre tror mange på sælgers forsikringer om, at blandingerne er ægte.
 24. Ja, jeg tror ganske roligt du kan regne med, at din kat har noget med hjem, nemlig lopper. Og at hun måske er allergisk over for loppebid. **Jeg forestiller mig, at hun måske er blevet voldtaget, og at rengøringen er sådan en post-traumatisk tvangs-agtigt ting** Næ, det er ikke muligt, sådan reagerer katte for det første ikke og for det andet, en kat bliver ikke voldtaget, men den kan risikere at en hankat parrer sig med den hvis hun er i løbetid....så forhåbentlig er katten steriliseret. Nå men tilbage til de sandsynlige loppeangreb: Du kigger efter om du i bunden af kattens pels kan se nogen små sorte "grumser" (de bliver rødlige hvis de lægges på et stykke fugtigt køkkenrulle el.lign)..Og ligeledes kan katten ske at have bitte små sår rundt omkring med en lille tør skorpe, det skyldes allergi for loppebid. Det er ikke sikkert du umiddelbart ser nogen levende lopper kravle rundt i pelsen, for lopperne befinder sig for det meste rundt omkring i hjemmet og hopper bare på katten når de skal suge blod, hvilket er nødvendigt for at lopperne kan lægge æg. Hvis du efter at have undersøgt katten meget grundigt ,med 100 % sikkerhed kan sige, at du ikke finder spor af lopper overhovedet, ja så skal du tage din kat til dyrlægen for at få fundet ud af hvad der så irriterer katten så meget.
 25. Og så kan jeg se jeg har lavet en dum fejl: "Men hvad du end gør, så endelig ikke begynde at skylle øjet i saltvand" Der skal altså stå KAMILLETHE man ikke må skylle med
×
×
 • Tilføj...