Hop til indhold

A.Pedersen

Members
 • Antal indlæg

  81
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

10 Good

Om A.Pedersen

 • Rang
  Kattedebatør af 3. grad
 1. er din forsvundne kat mærket? Det øger jo chancerne for at få hende hjem betydeligt! Jeg har, via mit arbejde, oplevet mange situationer hvor en kat dukker op efter uger-måneder, men kun hvis de er mærket. Ikke mærkede katte har virkelig dårlige chancer for at blive genforenet med ejer. Har du sat sedler op med efterlysning og billede? Kontaktet dyreinternater og dyrehospitaler?
 2. Giver Landbo helt ret! Katte og åbne vinduer/altaner er en virkelig dårlig kombination hvis man bor højt oppe. Jeg arbejder på en dyreklinik og hver forår/sommer kommer der et boom af nedfaldskatte. Alle sammen fordi ejeren godt troede at man liiige kunne lade et vindue stå åben og katten plejede jo at kunne finde ud af ikke at hoppe ud. Men sidder der en fugl eller katten for overbalance så falder de altså ud. Herhjemme har jeg fået lavet nogle træ-rammer med net som jeg kan sætte i vinduerne om sommeren. Ellers bliver kattene lukket inde i soveværelset hvis der skal luftes ud. Åbne vinduer er derudover totalt no-go herhjemme. Så den med at katte ikke falder ud eller kan lære det, holder simpelthen ikke. Som sagt ser jeg hvert år mange nedfaldskatte på klinikken.
 3. hvordan er såret opstået? Jeg ville ikke opgive endnu. Hvis såret bliver ved med ikke at hele kan man lave yderligere undersøgelser (blodprøve) for at finde ud af om han fejler en underliggende lidelse der gør at han er dårlig til at hele sår. Han kan ikke slikke på såret vel? Enhver kat kan holde et sår åbent hvis den får lov at slikke på det
 4. Nej en loppe kan ikke sprede kræft. Alt afhængig af hvilken kræfttype katten har kan den metastasere (sprede sig) til andre organer i kroppen. I forbindelse med denne spredning har kræftcellerne en vandring i blodbanen. Men loppen spytter jo ikke opsuget blod ind i dig så jeg tror virkelig ikke på at der er en potentiel risiko forbundet med lopper og spredning f kræft.
 5. Som pfpeter skriver så er den største risiko forbundet med narkosen. Ligesom hos mennesker er der altid en risiko når man ligger et dyr i narkose. Narkose idag er dog blevet meget sikker og jeg syntes bestemt ikke du skal være urolig! Selve indgrebet er simpelt så der burde ikke opstå komplikationer i relation til dette. De fleste klinikker tilbyder at man kan tage en blodprøve inden bedøvelsen for at tjekke lever og nyreværdier. Det er disse organer der skal udskille narkosen så proceduren bliver mere sikker hvis man ved at lever og nyrer virker som de skal.
 6. Øv en træls situation. Det lyder som om at din kat har en immunbetinget lidelse der giver ham sår. Det kan endten være foderallergi, allergi overfor noget i omgivelserne (husstøvmider, pollen mm.) eller han kunne have en lidelse der hedder pemphigus (prøv evt at google). Hvis han har en immunmedieret lidelse burde han blive bedre på binyrebarkhormon da det hæmmer immunforsvaret. Mit forslag ville være - som du også selv skriver - at køre ham på en hypoallergen kost hvor proteinerne er hydrolyserede (spaltet til meget små stykker så kroppen ikke kan genkende dem og reagere på dem) - købes ved dyrlæges. Hvis du samtidig skal udelukke allergi overfor fodermider kan du ikke fodre med tørfoder da det altid vil indeholde fodermider. Hvis det var min kat ville jeg give den allergikost, enten tør eller våd. Du skal være klar over at det tager tid før en allergikat bedres på et foder. Normalt siger man at katten skal være på det pågældende foder i min. 8 uger før effekten kan vurderes. Og i den periode må den self. ikke få noget som helst andet end sit allergifoder da selv den mindste godbid vil ødelægge hele ideen med allergikost. Hvis katten pt. er meget kløende ville jeg nu nok prøve at kontakte dyrlægen mhp. at få noget kløestillende til den. Dette kræver sikkert en konsultation hvis det er noget tid siden dyrlægen sidst har set katten. Har han inficerede sår vil det ligeledes være en god ide at få antibiotika til ham (kræver igen en konsultation). Hvilke undersøgelser har din dyrlæge lavet? Ps. Det hjælper ikke at fodre med råt kød hvis det er protein katten er allergisk overfor.
 7. Hvor stor er kattegården? Problemet er at mange nok kan lave en tilsvarende selv billigere.
 8. Nysen, snorken og passivitet kan sagtens være tegn på en luftvejsinfektion. Har du et termometer så du kan tage temperaturen på katten? Den bør ikke have feber (normal temp. på katte er 38,0-39,5). Spiser og drikker den normalt? Jeg ville tage til dyrlægen hvis den spiser mindre, drikker mindre/mere, har for høj temp eller hvis inaktiviteten bliver værre.
 9. På den klinik hvor jeg arbejder sælger vi begge dele. Min erfaring er at begge fodertyper er lige gode. Mine to katte har været fodret med begge mærker og min personlige erfaring er ligeledes at de er lige gode. Jeg syntes du skal vælge et mærke og fodre med det. Hvis katten trives på foderet fortsætter du med det du har valgt.
 10. Det er helt naturligt for en killing at spurte rund og jage alt muligt. Normalt ville den gøre det ude, men da den kun er inde bliver det altså i din lejlighed Jeg syntes at det ville være forkert at forhindre hende/skælde hende ud for at fare rundt - hun har jo bare meget killinge energi hun skal af med. Jeg tror også at hendes miaven skyldes frustration over gerne at ville ud. Du kan evt. tage hende med ud i sele eller gøre meget for at aktivere hende i lejligheden. Har du overvejet at få en killing mere? Klikker-træning er også en rigtig god mulighed for at aktivere en kat (du kan google emnet og se videoer om hvordan man gør på youtube). Håber du og killingen finder ud af det
 11. Den største forskel på alm foder og foder til steriliserede katte er kalorieindholdet. Som du selv nævner så har neutraliserede katte lettere ved at bliver overvægtige da deres stofskifte nedsættes. Hvis dine katte ikke er overvægtige kan du sagtens fodre med foder til ikke neutraliserede. Mange katte får urinvejsproblemer. Derfor har de fleste fodertyper af god kvalitet taget hensyn til dette.
 12. Jeg ville kontakte kattensværn. Jeg ved at de indfanger vildkatte og neutraliserer dem. De bliver sat ud igen - da vildkatte jo ikke trives med at blive holdt fanget. Jeg mener man betaler 500 kr for dette (du må ikke hænge mig op på dette). Tilgengæld laver han ikke flere vildkatte killinger i dit område og han holder andre vildkatte væk.
 13. De symptomer du beskriver er tegn på smerte. Du bør helt klart tage til dyrlægen idag! Når en kat er alment påvirket (nedstemt) så skal man tage det alvorligt. Det er iøvrigt yderst smertefuldt at have læsioner i øjet. Så mit råd er - afsted til dyrlægen og begynd endelig ikke at komme ting i øjet selv.
 14. Som pfpeter skriver så bør sygdom udelukkes. Stress kan godt resultere i den adfærd hun udviser så jeg ville tage til dyrlægen. Hvis ikke dyrlægen kan se hun fejler noget (blodprøve vil tit være nødvendigt) så få hende steriliseret så du fjerner hendes stress. Hvordan er hun overfor din anden kat?
×
×
 • Tilføj...