Hop til indhold

Katte adfærd - socialisering


Lone Hammer

Recommended Posts

Først lidt baggrundsviden, derefter spørgsmål til jer.

 

Vi har en dejlig stor kastereret hankat på ca. 8 år. Jeg skriver ca. fordi vi fik ham gennem dyrehospitalet som hittekat for 6 år siden, og dyrlægen mente han på det tidspunkt var ca. 2 år. Han var meget sky, bange og underernæret, men han fik tillid til os, og ret hurtigt blev han til den flotteste og dejligste kat, og han er hvert år blevet beundret af personalet på dyrhospitalet, når vi kommer til undersøgelse / vaccination. Han er kælen og vil altid snakke, han hører efter når vi opdrager på ham... ja i det hele taget den bedste kat man kan forestille sig.

 

For en uge siden fik vi en han-killing på 11 uger (ja, jeg ved godt killinger skal være 12 uger, men pga. ferien ville de gerne at vi hentede ham før, og det syntes jeg var bedre end at han skulle til en anden familie først for at blive passet en uge og derfter til os. Han diede ikke mere og puttede kun lidt med sin mor og søster, så jeg vurderede at det kunne sagtens gå).

 

Sikke en dejlig kat. Han har samme egenskaber som den gamle med at kæle, snakke og opdrage på, men....... den nye jager den gamle væk!! Den gamle er i slåskamp næsten hver nat med områdets katte (og han vinder), men af en eller anden årsag kan / vil han ikke sætte den nye på plads.

 

Vi har fulgt alle foreskrifter fra artikler og dyrlæge omkring socialicering - besøge den nye de sidste 7 uger inden han kom til os, bytte tæpper med duft af den nye til den gamle kat og omvendt osv osv. Den nye "bor" i et stort hundebur i vores stue, hvor han har sin kurv og tæppe med fra sit første hjem, og han har sit mad/vand, kattebakke og legetøj. Han var der det første døgn, men siden har lågen stået åben, så den selv kan gå ud og ind.

 

På dyrlægens opfordring har vi også prøvet at lukke dem inde på et værelse sammen. Den første halve time var jeg hos dem, hvor de bare sad i hvert sit hjørne og kiggede på hinanden, derefter var de selv i 3 kvarter. Da de kom ud, løb den gamle væk igen, og den nye lod som ingenting og legede videre.

 

Hvad gør vi?? Den gamle er fornærmet og vil ikke tale med os. Vi har prøvet med godbidder, vi har lukket den nye inde når den gamle var hjemme, men alligevel vil han ikke snakke med os. Han er hjemme og spise, og han sover under vores seng i soveværelset. Her kan han godt sætte den nye på plads, men ellers løber han væk, når den nye puster sig op.

 

Det der går os mest på, er at den gamle løber væk og ikke vil snakke med os. Ja, der er KUN gået en uge, og han er i sin gode ret til at være fornærmet, men hvad hvis den dag kommer, hvor han slet ikke kommer hjem igen og simpelthen bliver væk, det kan jeg slet ikke holde ud at tænke på.

 

Hvad skal vi gøre - vi tager imod alle gode seriøse råd!!!

 

Hilsen

os der gerne vil beholde begge katte hvis vi kan

Link til kommentar
Del på andre sites

Først og fremmest skam jer, det er ulovligt at sælge killinger under 12uger og aftage.

 

dernæst tror jeg simpelthen at I bliver nød til at inde en legekammerat til den lille, da han formentlig gerne vil lege med den store, og den store så simpelthen "flygter" fordi han ikke gider killingelege...

Det er mit bud.

Link til kommentar
Del på andre sites

Ja killinger SKAL være 12 uger, men som jeg forklarede, så mener jeg alternativet var meget værre i dette tilfælde - at killingen skulle 1 uge til en fremmed familie uden sin mor og søster, for derefter af komme hertil (altså 2 flytninger på 2 uger) - og da han ikke diede mere osv. tog jeg denne beslutning. Det skal lige bemærkes, at han ikke på noget tidspunkt har pevet e.l. efter sin mor.

 

Lad dette nu ikke blive en diskusion om 12 uger eller ej, for jeg er ganske enig.......

 

Jeg kan se, at en del har været inde og læse dette indslag - er der ikke andre gode ideer / forslag?!?!

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg kender til det du skriver... jeg fik en killing på 5 måneder.. min gamle hankat blev enormt stresset og jeg er sikker på at det er det sammen som sker med din... Jeg regner med at jeres gamle kat er kastreret..

 

Det eneste som i kan gøre er at have tålmodighed..! 3 måneder tog det før Leo blev sig selv igen, 1 uge er ingenting..! husk han har været den eneste og nu er det kommet en irriterende møjunge ind i hans hjem, og det har han ikke selv bestemt... Leo ville heller ikke snakke med mig og gik sin vej når jeg kom hen til ham, og han var ellers min kælegris... jeg respekterede ham og lod ham være i fred og langsomt vendte han tilbage - og pludselig en aften efter 3 måneder kom han op i min seng og puttede sig hos mig... Det tog min hunkat 2 måneder at slippe stressen... Det kan tage måneder for katte at blive gode venner..

Link til kommentar
Del på andre sites

Husk endelig stadig at give den gamle opmærksomhed..selvom han er stresset kan man stadig snakke sødt til ham og give ham en kæl i forbifarten...

 

Jeg var også skrækslagen for at mine to gamle ville flytte hjemmefra, så jeg holdt dem mere inde i starten.. men jeg tror nu ikke de ville have gjort det, der var bare mere fred udenfor...

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...