Hop til indhold

Hvad vil min killing?!


Lulleh

Recommended Posts

Hej

 

Min killing Kida opføre sig på en måde, jeg aldrig har oplevet en kat før, og det ødelægger virkelig min søvn!

 

Hun blev taget fra sin mor en uge for tidligt, da moren havde afvist hende, og hendes brødre var onde mod hende. Da jeg fik hende vejede hun kun 670 g, i dag er hun 6 måneder og vejer 2 kg. Hun virker som en sund og glad kat.

 

I starten var hun utrolig mor søgende, og vil være i mit hår og die hele tiden (når vi altså ikke skulle lege)! Jeg fik ikke lov til at sove om natten, for hun skulle op og dige flere gange om natten, men tilgengæld kunne hun godt være i sengen til jeg stod op.

På det sidste er hun ved at drive mig til vandvid om morgen. Det starter mellem kl 5 og 6, her begynder hun at kravle rundt i soveværelset, og går kun ud for at spise eller gå på kassen. Når hun går rundt er det altid de samme steder, i vindueskarmen eller på min vasketøjskurv, kradser på min skabslåger, mens hun går rundt kalder hun som en gal. Det er ikke et almindeligt miav, der er mere et må skrig. Hvilket er et problem, da jeg bor et sted jeg ikke må have hende, men det virker ikke til hun siger noget, når jeg ikke er hjemme. Hun stopper næsten helt med at kalde når jeg står op, jeg kan endda bare smide mig ind på sofaen, og der er stort set stille. Det er lige meget hvad jeg gør, så stopper det ikke. Inden vi går i seng, prøver jeg at lege hende træt i ca en time, jeg giver hende hendes aftenportion af vådkost og sikre hun har tørkost og vand. Har prøvet at smide hende ud og lukke døren til, jeg har ignoreret hende i flere timer, har forsøgt at stå op og lege lidt med hende, syntes jeg har prøvet alt - er ved at være desperat!

Inden vi går i seng, prøver jeg at lege hende træt i ca en time, jeg giver hende hendes aftenportion af vådkost og sikre hun har tørkost og vand.

 

Hun er en meget livlig og energisk killing, hun er indekat og "enebarn". Det er ikke en mulighed at få en kat mere, og i mine 25 år som katteejer har alle mine katte været enebarn. Det har de været tilpas med.

 

Har i nogen ideer eller råd til min situation?

Link til kommentar
Del på andre sites

Løbetid!

Er jeg ret sikker på, og det er så trælst at være vidne til- mijav mijaaav- knuuurmjav- og ae mig- så jeg kan lægge mig i stilling. (Hvilket er lettere uanstændigt). Kig forbi den dyre doktor, og få hende neuteret hun vejer nok til det!)

 

---

Noget andet er: Hvorfor i al verdens riger og lande får du kat, når du VED, du ikke må have den?! Det kræver bare en reparitionskrævende skade, hvor viceværten låser sig ind...

 

Jeg har selv min søns fhv kat, og de boede meget forfrossent og elendigt fordi, de ikke turde at få viceværten til at se på elendighederne. At Mis Mischel så er en meget kælen kat, men hun er bange for nogen af mine, så måske ville hun have det bedre- som enekat. Indekat- er hun ikke!

 

Mvh

Pinny- med det løse (endnu en brokoperation har hun nu også "kun" kostet- 2-3000 kr.)

Link til kommentar
Del på andre sites

Hun har fået en tid på torsdag til sterilisering, så håber det løser mit problem!

 

Jeg har en kat, på trods af jeg ikke må pga. mit psykiske og fysiske helbred er værre uden en. Så det er faktisk lægens ordre at få en kat igen.

Min kat har et rigtig godt forhold til min mor og hendes dyr, vi besøger dem så ofte som muligt, så de beholder det godt forhold. Det gør vi i tilfælde af vi bliver opdaget, eller at viceværten skal ind. Så kan hun komme derud indtil da, og bliver vi smidt ud, flytter vi derhjem indtil vi finder noget vi må være i. Så skulle det værste ske, er der en plan for det. Jeg har ikke fået mig en kat for min egen fornøjelsesskyld uden at tænke på eventuelle konsekvenser.

Jeg har en rigtig sød underbo, der ikke siger noget til hende, så hun får lov at lege lige så vildt hun gerne vil. Tror ikke hun lider nogen last på det punkt.

Link til kommentar
Del på andre sites

Din kat lyder som en helt normal kat, der bare forsøger at finde et sted den kan komme ud og jage.

 

Havde den haft udeadgang før du fik den? Bare få gange ude, eller den måske kommer fra et andet miljø..stald, lade elelr lignende er nok til at katten ikke falder til ro som indekat om natten.

 

Det tidspunkt du nævner, er netop den tid hvor kattene i den tidlige morgen går ud for at jage.

 

Løbetid, nej, det er jo der hvor katten kurrer og siger sjove lyde, mens den skiftevis byder sig til ved at stritte med "R**** lige i vejret...eller rulle rundt som en åndssvag på gulvet

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Nu er hun steriliseret, og de to første dage var fantastiske. Hun sov længe (eller vat i hvertfald i sengen længere tid), hun travede ikke rundt som en gal og snakkede. Efter det, er hun dog næsten vendt tilbage til det gamle, hun snakker lidt mindre om morgenen, men ellers er det det samme.

 

Som lille var hun i en garage den første måned, men blev så taget ind i et udestue, da jeg havde sagt ja til hende.

Link til kommentar
Del på andre sites

.

 

Som lille var hun i en garage den første måned, men blev så taget ind i et udestue, da jeg havde sagt ja til hende.

 

Ja, lige som jeg havde på fornemmelsen, at katten ikke har levet indenfor i et rigtigt hjem den første tid.

 

Forhåbentligt blev moderen og hendes søskende også flyttet ind i udestuen...

 

Nå, men under alle omstændigheder, så er det et dårligt udgangspunkt for en kat, at den ikke er vokset op fra dag et, indenfor i hjemmet og med tæt kontakt til menneskene.

 

Det er de første 4-5 uger i en kats liv den skal socialiseres til mennesker og dens fremtidige liv

 

Jeg tror ikke du skal regne med, at katten væsentligt ændrer adfærd.

kattes levemønstre er ret regelfaste helt fra de er små

Link til kommentar
Del på andre sites

Socialisering: Min Bjælde blev født i en papkasse i brændeskuret, 5 uger gamle mente Lillestribe, at hendes små skulle ind!

De var de sødeste og mest sociale misser, jeg har kendt! Lillestribe var også født vild, hendes trefarvede søster (Tricolora) flyttede selv ind som 16 ugers... Men deres ene søster, en sorthvid kat var meget meget vild. Der er forskel på katte!

 

Bjælde blev forresten "Førerkat"- en kat der bare struttede af rolig selvtillid, så han sloges næsten aldrig. Da han døde udbrød der en hankattekrig af rang...

 

Pt har vi en vildkat, dvs jeg tror, han muligvis er født inde- han er NU meget meget tam. Men det lille vilde dyr, der var et katteskelet med pels- tog det over et år at tæmme.

 

Det der med- at kattene vil have dig op- og de spinder dig i øret, bruger deres knurhår (så du springer op: Edderkop!)- eller de ælter i madrassen (KRUNSJ KRUNSJ!) kender jeg godt. Enten står du op- eller også står du op!

 

Men: Hvis du aktiverer katten i 10 minutter før sengetid, før fodring og en gang i løbet af dagen- kan det være, du får nattero. Ellers kan du lukke katten ud af soveværelset. (Kunne jeg ikke, da der ikke er nogen dør dertil). Men mine gider efterhånden ikke sove i sengen. Men jeg bliver vækket, hvis de vil ud- eller man kan se bunden i nogen af madskålene.:rolleyes:

Redigeret af Pinny
Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...