Hop til indhold

Fra udekatte til indekatte?


Recommended Posts

Kære allesammen!

Jeg er ny herinde, og tænker at dette emne nok har været oppe og vende en del gange, men jeg har alligevel behov for jeres syn på min private sag.

Jeg har to dejlige katte som betyder alt i verden for mig.

Den ældste er en dame på knap otte år.

De første tre år jeg havde hende, fik hun lov at komme ud og ind af mit vindue - senere var jeg tvunget til at flytte i en anden lejlighed på 3. Sal, og rådførte mig med min dyrlæge om hvorvidt det var forsvarligt at gøre min kat til indekat. Vi blev enige om at give det et forsøg, og sørme om hun ikke var meget omstillingsdygtig og ikke virkeded til at lide under skiftet.

For to år siden flyttede jeg til en ny bolig hvor det var muligt at lukke hende ud af vindue/dør igen.

Vi fik for knap et år siden kat nummer to, som nu er næsten et år gammel. Han fik også lov at komme ud, og nåede at være udekat et par måneder.

Her i starten af året har jeg så været nødsaget til igen at flytte. Jeg sørgede for at finde en lejlighed hvor jeg måtte have begge katte med, og den lå i stuen lige ud til en gård - helt perfekt.

 

I dag skulle de to så prøve at ud for første gang. Der gik ikke mere end fem minutter før min genbo (som jeg deler gården med, og ikke har hilst på før i dag) - en mand i tresserne - er ovre ved mit vindue mens han jagter kattene og rent ud sagt råber og skriger. Det var nogle møgkatte, de skulle fandme bare holdes indenfor, jeg kunne godt lukke det vindue, han ville give mig deres lort lige tilbage på trappestenen etc etc. Han gik helt amok og var yderst truende og ubehagelig. Jeg fik stortset ikke et ord indført, og var desuden helt paf.

Sagen er den, at vi bor i en ejerforening. Jeg har lejet mig ind i en ejerlejlighed, og min genbo ejer sin lejlighed. Derfor kan jeg ikke klage til en eventuel udlejer.

Jeg ved jo at gården er fælles - men han mener gården er hans - og at det ér tilladt at holde kat.

Men jeg tør jo naturligvis ikke lukke dem ud, af frygt for hvad manden kan finde på.

Jeg ved nu at resten af beboerne her alle er uvenner med ham, og at min udlejer/ejeren af min lejlighed flere gange har haft meldt ham til politiet for chikane etc. Han er altså helt uden for rækkevidde og ikke til at tale med.

Jeg skal selv en tur til politiet i morgen, og tale med dem om episoden, for jo flere gange han meldes, jo nemmere vil det være for ejerforeningen at tvinge ham til fraflytning.

Desuden føler jeg mig også truet og verbalt overfaldet.

 

Men selvom jeg ved det er ham der har uret, tør jeg ikke lukke mine katte ud, klart nok.

Nu ved jeg ikke helt hvad jeg skal gøre.

De har begge klaret de sidste ca seks uger i den nye lejlighed fint. Den lille har slet ikke vist behov for at komme ud - den store vil gerne ud i opgangen og rende, og det får hun så lov til.

Jeg synes jo det er synd de ikke kan komme ud. De har dog aldrig haft kattelem og været vant til at gå ud som det passede dem, og de er ikke den slags katte som sendere ude halve og hele dage. Det gider de ikke. Men vant til at komme lidt ud har de jo været.

Dog finder de stor aktivitet i hinanden og leger med hinanden mange gange om dagen.

Jeg ved ikke om jeg skal prøve at finde et nyt sted at bo - eller se tiden an, om de kan vænne sig til indelivet.

Jeg går hjemme og er derfor meget hos dem og aktiverer dem en del.

Beklager den lange smøre, men fandt det vigtigt at få alle detaljer med :-)

 

Hvad vil I råde mig til!?

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg kender lovgivningen, og har som bekendt fået lov til at lukke mine katte ud i den fælles gård :-) men det tør jeg selvfølgelig ikke nu, hvor jeg skal deale med sådan en genbo hver eneste gang jeg gør det. Jeg er helt sikker på og bevidst om at jeg har retten på min side, gerne må benytte gården til mine katte og ydermere skulle jeg nok fjerne deres efterladenskaber hvis det endelig var.

Men det fungerer bare ikke, når man har en ustabil genbo, der mener han bestemt ejer alting.

Link til kommentar
Del på andre sites

***Men selvom jeg ved det er ham der har uret, ****

 

NEJ, det har han ikke.....Din genbo er i sin fulde ret til at indfange og bortskaffe dine katte såfremt de befinder sig på en til ham hørende grund/gård hvis han først har truet med det....så enkelt er det, så på den måde kan du ikke komme efter ham, ikke engang med politiets hjælp...og heller ikke selv om det er 100% lovligt at lade sine katte færdes frit.

Fordi fremmede har ret til at modsætte sig tilstedeværelsen af andres hus- og kæledyr.

 

Og sådan en type som ham ville være pisseligeglad med, om kattene kom til skade eller døde når han er efter dem...og så hjælper det jo ikke kattene at du vil holde på din ret til at lade dem går udenfor.

 

Derudover vil jeg så sige, at du faktisk skulle skamme dig lidt omkring dit kattehold.

 

Katte er sgu ikke en ting man bare sådan efter eget forgodtbefindende kan give udeadgang...så kan de ikke komme ud...så kan de komme ud o.s.v. når det lige passer i dit kram og hvor du vælger at flytte hen.

Link til kommentar
Del på andre sites

Måske en gen gennemlæsning af tråden, kunne få dig til at fremtrylle et lidt mere modereret og sandfærdigt svar til den stakkels spørger. :rolleyes:

 

Ved du hvad Leif Landbo, det skal du sgu ikke bestemme.

 

Og i øvrigt skal du ikke komme her og påstå, at mit svar ikke er sandfærdigt.

 

Jeg ved vi har haft diskussionen flere gange, men det rokker bare ikke ved, at det er mig der har ret omkring lovgivningen....og hvis du vil vide hvorfor jeg ved det, så er et lille hint, at det har noget med min faglige baggrund og mit daglige virke at gøre ;-)

 

Og du får mig ikke til at rokke min opfattelse en millimeter omkring hvad jeg mener om folk der flakker rundt fra sted til sted og blot regner med, at kattene trives uanset hvilke forhold de bydes, at så er de vant til at kunne komme ud og nu pludselig ikke kan det mere...½ år efter kan de måske igen, til de pludselig ikke kan mere o.s.v.

 

Og der er en ting spørger her kan gøre omkring kattene, det er at holde dem indespærret fordi genboen er i sin fulde ret til at fjerne dem..fordi den meget omtalte revidering af Lov om Mark- og vejfred endnu ikke er vedtaget (typer som genboen ville i øvrigt også være pisseligeglad med om det var lovligt eller ej at knække nakken på en kat).....og sådan er det bare, selv om det stadig ikke er ulovligt at lade dem gå frit.

 

Men hvis han kommer med trusler mod spørger selv eller ligefrem bliver voldelig eller udøver chikane, så kan hun selvfølgelig politianmelde manden......men dæleme ikke hvis han holde på sin ret til ikke at ville have andres katte gående frit på et areal han er medejer af.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvorvidt jeg skal lukke mine katte ud eller ej, er slet ikke hvad mine spørgsmål drejer sig om. Om jeg så har/havde loven og retten på min side, kunne jeg naturligvis ikke DRØMME om at lukke dem ud i en gård, hvor der er store chancer for at en ustabil mand vil gøre dem fortræd.

Mht. at jeg bør skamme mig, så er det din mening, og den må du have lov at have. Det vælger jeg ikke at kommentere yderligere på, for jeg ved heldigvis, at jeg passer rigtig godt på mine katte og rådfører mig omkring dem med mennesker som har 100% forstand på katte og trivsel. Jeg ville såmænd bare gerne have hørt om andre med samme erfaringer.

Tak for opbakningen til Landbo. Jeg var ellers lige på nippet til at melde mig ud igen ovenpå den 'velkomst'.

Link til kommentar
Del på andre sites

Felis har desværre ret.

 

Og med den slags genboer/naboer- ville jeg holde kattene inde- meget inde!

 

Du kan evt spørge i ejerforeningen, men du bor til fremleje, så du kan kun spørge.

At du lader katten rende i opgangen, det er da fint. Lige til en eller anden lader hoveddøren stå åben længe nok. Så er den væk!

(Har prøvet, det med en hund, og underboens børn var rædde for hunde. Og hunden var lige flyttet til mit hjem. Jeg endte med at ligge på en græsplæne, så hunden kom og kiggede, og en rædderlig kælling skræppede: "Du har nok ikke meget kontrol over den hund!"- Men det fik jeg... Jeg løb den ondelyneme så meget *væk* fra den hund, så jeg var gasblå i hovedet. Det var lidt svært at rose, når man hellere ville have placeret snuden af sin sko got bagi hunden. "Good hund!" For pokker da!)

 

Ikke alle elsker dyr, og os der gør det, SKAL vise hensyn.

Jeg kan ikke fordrage hunde i der flexliner, hvor folk ikke har styr på deres møgerter. For katten da- engang stod jeg bag døren hos dr. dyr og en meget løs (10 meter line) stor ung hund (broholmer) hoppede op ad mig- URGH. Da tabte jeg vejret. Hunden var ung og sød- men det er uartigt ikke at have styr på sine dyr.

 

Mvh

Pinny

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...