Hop til indhold

Min kat den danser tango (OM NATTEN!!!)


Alvira

Recommended Posts

Jeg har to skønne katte, de er en blanding mellem alm. huskat og norsk skovkat. De er indekatte og har aldrig været ude i hele deres 2-årige liv.

Den ene er meget, meget madglad og den anden spiser kun lige hvad den har brug for.

De sover meget i dagtimerne begge to og så er det så det bliver "interessant" om natten.... :(

Konrad, som den ene hedder, bliver meget urolig fra vi går i seng. Han skraber med poterne mod væggene, mod billederne på væggene, mod skabe og hvad han ellers kan få os ud af sengen med og giver lyde fra sig.

Vi er virkelig i vildrede, da vi føler, at vi har fået små børn i huset igen... Og det kan være hårdt! Vi er oppe mange gange (4-6 gange) hver nat, for at kæle, give mad, putte Konrad osv.

Han er ikke sådan en kat der bare ligger i arm eller putter i sengen, som feks. hans bror gør.

Så grunden til at jeg skriver her er for at bede om gode råd til hvad vi gør ved problemet. Hvad skal der til for at få Konrad til at slappe af om natten?

 

Håber på geniale, gode råd :)

 

Rikke

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg tænker også på om i kunne prøve at ignorere ham om natten.. han har jo lært at larmer han nok så kommer i og nusser ham...

 

Kunne man måske i starten lukke noget af huset af og gøre området mindre, så det bliver lidt kedeligt og han måske lige så godt kunne sove..

 

Kan han på nogen måde komme ud om dagen og kigge lidt på verden..? en indhegnet have eller altan..? det kunne gøre at han var mere vågen om dagen og mere træt...

 

Hvordan fodre i ham..? jeg giver mine katte måltider, og de får det sidste lidt store måltid lige inden jeg går i seng, så plejer de at falde til ro..

Link til kommentar
Del på andre sites

Tak for jeres svar. Det har givet stof til eftertanke :)

 

Vi har også talt om, at vi lærer ham, hvad der skal til for at få opmærksomhed, men er blevet fanget lidt i den med, at vi er nervøse for at det generer naoberne vildt meget, når Konrad er urolig om natten.

 

Han bliver lukket ind til os om natten (alle rum er tilgængelige for kattene i vores 4-væresles lejlighed), men som sagt, er det svært at lukke ham inde i et andet rum, da vi har hensynet til naoberne at tænke på.

 

Det er helt umuligt at lukke have af eller lade ham være udekat!

 

Jeg tror, at vi vil prøve at aktivere ham mere i løbet af dagen og så har vi rykket hans kasse og tæppe ind i soveværelset. og så skal vi nok prøve en periode at ignorere ham, hvilket er meget, meget svært.

Nu må vi, hvad der virker....

 

 

Hilsen Rikke

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...