Hop til indhold

Recommended Posts

Hjælp!!!

Min kæreste og jeg har en lille hunkat på 10 måneder, der (stadig) tisser i vores seng.

Vi fik hende ude fra en gård, hvor jeg rider, i oktober 2010. I sadelrummet hvor hun boede end til vi fik hende, var der en kattebakke som killingerne benyttede sig af. Første gang hun skulle på toilettet hjemme hos os, gik hun på bakke. Sener om aften synes hun så at sengen var bedre at bruge som toilet. De følgende dage både tissede og lavede hun lort et par gange i både vores seng og på sofaen. Vi begyndte så at holde døren lukkede, ind til vores soveværelse, og satte sofapuderne på skrå i sofaen så hun ikke havde mulighed for at være i den/der, når vi ikke selv var tilstede. Efter ca. 1-2 måneder stoppede hun helt med at tisse i sofaen, selvom sofapuderne ikke var slået op. Tisseriet i sengen, på dyner og vattæppe fortsatte dog.

Nu begyndte hun så efter noget tid, at tisse på gulvtæpperne, og hvis vi havde noget tøj liggende på gulvet (selv et par små sokker var nok).

Vi tog hende nu til dyrelæge for at finde ud af om årsagen var fysisk. Uheldigvis havde hun blærebetændelse, som hun højst sandssynlig havde fået fra det efterårskolde sadelrum hun kom fra. Hun blev herefter behandlet og hun holdte så op med at tisse på tæpper og tøj.

Da hun var gammel og stor nok (hun er lille, af en kat at være), blev hun steriliseret (24/03-2011), da dette forhåbentligt kunne stoppe tisseriet.

Vi holdte dog stadig døren lukkede til soveværelset, når vi ikke var hjemme, da vi ikke rigtig turde tage nogen chancer endnu. Vi prøvede dog lidt efter lidt at lade hende sove inde hos os om natten. Det fungerede rigtig godt, så vi troede problemet endelig havet løst sig. Desværre tissede hun så i sengen/dynen igen her den 6 maj, da vi begge lå i den.

 

Vi har flere gange oplevede at hun har rejst sig fra sengen, for at gå ud for at tisse i bakken på toilettet.

Hun kan både finde på at tisse i sengen når vi sidder/ligger i den, eller når vi er i samme rum, eller et andet. Før hun blev steriliseret kunne der godt gå et par uger eller længere tid, mellem hun gjorde det igen. Men det er første gang efter sterilisationen, at der er gået så lang tid i mellem tisseriet.

 

Der udover skal der siges at vi har prøvede forskelligt grus. Lige nu bruger vi “Ever Clean”, og har gjort det siden hun blev behandlet for blærebetændelse (var i slut november 2010).

Hun er lejligheds kat, men kommer regelmæssigt ud i sele.

 

Håber virkelig på at der er nogen der har et mirakel svar!

-Maja

Link til kommentar
Del på andre sites

Ved "urenlighed" hos katte skal man ALTID starte med et besøg hos dyrlægen for at være sikker på at der ikke er tale om sygdom. Så start med det, det kan jo være hun har fået blære betændelse, da det desværre er noget der kan komme igen. Det er umuligt for menigmand at kende forskel på blære betændelse/sygdom og "urenlighed" da symptomerne umiddelbart er de samme. Så en tur til dyrlægen først.

 

Hvis dyrlægen kan udelukke sygdom er der så nogen forskellige ting i kan gøre derhjemme. For det første prøve at få en kattebakke mere. Som tommelfinger regel skal man have en kattebakke per kat i hustanden plus én dvs hvis man har en kat så skal man have to bakker, hvis man har to katte tre bakker osv. Bakken skal være let tilgængelig f.eks; hvis man har et hus i flere plan skal der være en bakke på hver etage. Bakken skal stå et sted hvor katten har fred og ro og ikke f.eks i en gang eller lignende hvor der er megen passage. Det er også vigtigt at fjerne lugten fra de steder og ting hun har tisset på, til gulv og lignende er hvid eddike fint, aldrig klorin eller salmiak indholdende produkter à la Ajax der derimod tilträkker katte og giver dem lyst til at tisse/besørge netop der. Med dyner kan det nogen gange desværre ikke være nok at vaske den. Der findes noget der hedder pist væk og skulle være rigtigt godt til sådan noget (jeg har fået det anbefalet af flere venner der er opdrættere). Jeg ville anbefale at først spraye dynen med pist væk og så vaske den.

 

Link til pist væk http://www.kattens.net/pist_vaek.htm

Link til kommentar
Del på andre sites

Blandt andet henriette har flere steder givet flere gode råd på hvordan man får en kat renlig ret hurtigt.

Det er noget med at sætte katten i et mindre rum sammen med kattebakken, mad og vand og så lade den blive der til den bruger bakken hver gang. Det har nok noget at gøre med at så er der et mindre område at færdes på og man tvinger derved katten til at gøre det der hvor man vil have den til det, da de af natur er renlige dyr. Så det instinkt udnytter man.

Ellers søg på hendes poster. Hun har forklaret det op til flere gange :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Dyner samt det andet hun har tisset på, har selvfølgelig været en tur i vaskemaskinen. Men vil da prøve med noget der desinfekser.

Hvad tænker du med at hun ikke er blevet helt renlig, og hvad gøres der evt ved det?

- og tak for svaret (:

 

Kan se du har fået hjælp på andet forum også, så vil ikke gå i den vilde uddybning...

Men urenlighed, som de også siger, kan sagtens komme af en blærebetændelse mere, og/eller fordi hun forbinder bakken med smerte...

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...