Hop til indhold

Hjælp.... sammenførsel af 2 katte


Recommended Posts

Mig og min kæreste er i den situation at vi simpelthen er nød til at prøve om vores katte kan leve sammen... ellers er det synd for den kat der er alene hjemme så tit...

 

Der tale om 2 alm han katte af meget rolig personlighed... kan også tilføje at de begge har prøvet at være underkuet af andre katte !

Bello(8år, ikke kasteret) var underkuet af en ung hankat hos hans forrige ejer!

Bøllo(5år, kasteret) blev bogstavlig talt jaget og mobbet af en flok katte hos hans forrige ejer! ( han er stadig meget påvirket af det... tør ikke gå langt væk fra døren når man lukker ham ud )

 

Der altså tale om 2 katte der har dårlige erfaringer med andre katte, men vi simpelhen nød til at prøve... for ingen af os har lyst til at gå af med dem! ihverfald ikke uden at prøve om det kan lade sig gøre!

 

Hvordan skal vi gøre det ?

Råd / tips er mere end velkommen !

Link til kommentar
Del på andre sites

Først og fremmest skal Bello kastreres!

 

Derefter skal I sætte nogle betdøre op i hjemmet, så kattene har mulighed for at se/lugte/høre hinanden, uden risiko for at de går på hinanden. Det er altid svært og tager TID at sammenføre vokse katte.

FeliWay i stikkontakterne er også en mulighed.

Zylkene til begge katte i en periode op til sammenføringen og under sammenføringen. Kan med fordel købes på http://www.medicanimal.com

Link til kommentar
Del på andre sites

Er helt enig i dkkorat´s råd, vil bare lige tilføje et mere. Inden de rent fysisk ser hinanden kan i også præsentere den for hinandens lugt. Skal i flytte sammen i den enes lejlighed? Hvis det er tilfældet så vil det være en god ide at tilflytterkatten kan få lov at gå rundt og lugte og undersøge hele lejligheden uden indblanding fra den bosiddende kat. Så luk den kat der bor i lejligheden inde mens tilflytterkatten undersøger resten af lejligheden. Gerne et lille døgns tid. Når den så har undersøgt det hele kan i bytte rollerne om. Tilflytterkatten har uden tvivl sat sine dufte rundt omkring og det kan den bosiddende kat så rende rundt og undersøge. Det er også en god måde at finde ud af hvordan de har det med sammenføringen.

Er de nysgerrige og virker meget interesserede i den anden lugt uden at puste sig op, så er der stor chance for de ikke er vildt fjendtligt indstillet. Dermed er det ikke sagt at der ikke vil være hvæsen og uddeling af flade til at starte med, for det er meget naturligt de lige skal finde ud af hvor de har den anden.

 

Når så sammenførslen skal ske fysisk, så skal i ikke blive bange hvis de hvæser, miaver klagende, knurrer og langer ud efter hinanden. Det ser og specielt lyder MEGET voldsommere end det rent faktisk er. I skal bare holde øje med de ikke laver brydekampe. Det sker mest ved at den der føler sig stærkest hopper på den anden.

Og så før dem samme i mindre doser der bliver øget i takt med det går bedre.

Så jeres største forhindring i mine øjne er faktisk at den ene ikke er kastreret endnu. Er i så uheldige som vi har været med hankat nummer to, så kan der gå op til flere måneder efter kastrationen hvor han ikke ved han er kastreret og derfor stadig tror han er mand :) Så derfor, kommer det måske til at blive en længere process for jer også mht deres tidligere erfaringer.

Derfor giv dem hinanden i små doser og stop når legen bliver "for god". Så skil dem ad igen. De skal jo helst ikke ende med at føle det er endnu en dårlig oplevelse.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...