Hop til indhold

Gode råd savnes - pasning af kattesnor med killinger i ferien


Amaze

Recommended Posts

Hej,

vores søde kat er drægtig, og vi glæder os til de små killinger kommer ;);) men timingen er desværre ikke den bedste, Som det ser ud nu, kommer hendes killinger til at være en 6-7 uger gamle, når vi skal på ferie (som er købt og betalt) i 3 uger.

Vi får normalt kattemor passet i sommerferie perioden på et pensionat, men det er selvsagt ikke en option i år.

 

Jeg vil gerne høre jer kloge folk ad:

A) er det smartest at beholde kattemor og killinger hjemme, hvor vi bor og så få en nabo elller lign. Til at komme over og fodre (her vil menneske kontakt nok max være en halv times tid pr dag for killingerne. Kattemor har kattelem og mulighed for st komme ud og gå over til de naboer, hun plejer at besøge.

B) få kattemor og killinger passet de tre uger hos et familiemedlem, som har masser af plads, er hjemme hele ferie perioden, dvs. Kattekillingerne kan få masser af menneskekontakt. Kattemor kan ikke komme ud her, som hun plejer.

 

Hvad siger i ?

Link til kommentar
Del på andre sites

Sådan tre uger med meget sparsom menneskekontakt i den allervigtigste socialiseringsperiode i killingers liv, det vil være ensbetydende med, at I kommer hjem til et kuld vildkatte....hvor muligheden for at få velfungerende, tamme katte med fuld tillid til mennesker er noget I bare kan drømme om.

Det var hvad resultatet ville blive med at lade katten blive hjemme og der bare kommer en og fodrer og tømmer kattebakke i ca ½ time om dagen.

 

Løsning nummer to omkring at flytte katten, den er lige så dårlig.

Af den grund, at det for kattemor vil være en ret alvorlig omvæltning af hendes vanlige livsstil.

 

Det medfører stress og utryghed for hende, at hun flyttes et andet sted hen når hun har killingerne at tage vare på og hvor hun heller ikke kan komme ud.

For killingerne tror jeg det vil være ligemeget, da de endnu er så små, de vil nok synes det er spændende.

 

Sådan set i bakspejlet havde det nok været bedre, nu I vidste hvornår I skulle på ferie, at have ladet være med at lade katten blive parret.

 

I har selvfølgelig også muligheden at få katten steriliseret nu og lade dyrlægen fjerne fostrene.

 

Eller, som dedikerede katteejere ville vælge, at lade være med at forlade hjemmet i længere tid ;-)

Link til kommentar
Del på andre sites

Ja, det er da rimeligt upraktisk! Hvorfor kan kattepensionen ikke?

 

Ellers, hvis det er muligt, så kan du opføre en kattevoliére- med et to låge system (så når den ene dør er lukket- åbner du den anden.) med stol og bord...

Jeg var lige ved at spørge, om I ikke kender nogen unge mennesker, der vil bruge noget tid med kattene, uden at du skal have paranoia over, at de fester i dit hus.

 

Det kan nok løses!

En betalt ferie får I jo ikke refunderet medmindre I fejler noget. Eller er der ikke fortrydelsesret? Hvis I melder fra allerede nu?

 

Det med "abort-neutralisation"- er ikke alle dr dyr glade ved. Jeg har fået det gjort nogen gange fordi, skulle vi vente- blev katten bare gravid IGEN. Hvorfor vi en overgang havde ret mange (for mange) katte.

Hvis ikke din dr dyr vil- find en anden!

 

Bemærk: Det KAN være hårdede for missemor, men hvis hun er smertedækket (Og holdes inde)- er det måske en bedre løsning.

Smertestillende kan få dem til- (ligesom mig), at de kan mere end godt er. Men UD må de altså ikke komme.

 

M

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Pinny, tak for dit input. Et hurtigt spørgsmål, det link du har sendt til mig er til en generel hjemmeside, er der en speciel artikel, du tænker på, at jeg kunne læse der vedr. Vilde kattekillinger, eller ?

Vh Amaze :-)

 

Man kan jo også læse denne: http://messybeast.com/moggycat/moggycat.htm#purrculiar

 

Hvis man er bange for at små altid er vilde!

Link til kommentar
Del på andre sites

Siden er mest for sjov- Sarah Hartwell har arbejdet som frivillig på et kattehjem, hendes speciale er nu mest gamle katte, som ingen gider have.

 

Men denne ; http://messybeast.com/moggycat/purr19.htm

 

Min gamle hunkat var forresten ud af et kuld på 4- og hun var 16 uger, da hun besluttede sig for at komme ind og blive tam. Pt har jeg "Bimseblå"- der var meget meget vild og bange (og tynd ude i snevinteren), han elsker at ligge i sofaen, og nu kan han også løftes. :rolleyes:

 

Men: Katte er forskellige! To af mine (tortier- hvad ellers!)- kan ikke løftes- eller krammes. De er født og opvokset inde. Deres brødre er "teddybjørne"-udgaven af katte...

 

Men det er synd at gå glip af killingerne i deres allersjoveste alder.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...