Hop til indhold

Kort eller langhåret?


Carlis

Recommended Posts

Jeg tror ikke, din dejlige tabby-tortie er langhåret, pelsen ser ikke lådden nok ud til det- og den har ikke tufter på ørene.

 

Nu er der flere slags langhårede, jeg har haft semilanghårs (med krøllede følehår!), de fik en flot krave og svans, men blev mere kortpelsede om sommeren. Da moren var huskat, og faderen sikkert også var der, vil det sige, der har suset nogen langhårsgener rund.

 

Langhårsgener skal komme fra både far og mor, men kan bæres skjult, så det er ikke lige noget man sådan kan se. I de kuld, hvor vi fik semilanghårs kom der også korthårs i kuldene.

kittens.jpg

 

Den rødhvide tv er korthåret,, den sorte blev semilanghåret, mens den rødhvide til højre fik flot svans og krave. Den sorte elskede kam og børste, som han ikke havde det store behov for- den rødhvide, som havde brug for det- hadede kam og børste inderligt. Begge lærte det fra små- men det var had ved første blik. Endda før han fik uller...

 

Mvh

Tine

Link til kommentar
Del på andre sites

Nu kan man ikke se ret meget af halen, som er det hvor man bedst kan se om en kat bliver semilanghåret (altså halv-langhåret, vi har kun en race der er langhåret og det er perserkatten)

 

Men ud fra den smule man kan se af halen, så vil jeg vurdere, at kattens pels ikke ændrer sig fra som den er nu.

 

Halen skulle allerede nu være stor og busket, med lange hår (4-5 cm lange) og ligeledes skulle ørerne have de langhårede spidser.

 

Hale som f.eks på billedet

http://www.norskskovkat.eu/ImageGen.ashx?image=/media/18368/flamme-og-tommelise-2010_wideCrop.jpg&constrain=true

 

I øvrigt er det sådan, at korthårsgener er dominante over for langhårsgener, så hvis en langhåret/semilanghåret kat parrer sig med en korthåret kat, så vil killingerne blive korthårede.

Eneste undtagelse er hvis den korthårede kat langt tilbage i generne har en smule langhårsgen gemt, så kan det i visse tilfælde slå igennem

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...