Hop til indhold

Sætte kat sammen med plejekillinger


Fie-tøsen

Recommended Posts

Hej

Jeg har lige hentet to små plejekillinger fra et internat, de er vel en 4-5 uger gamle..

Jeg har en kat på et år herhjemme, som jeg egnetlig var ret sikker på, ville kunne klare det uden problemer..

Hentede dem ved 11 tiden i formiddag, og min kat (Yawa) har ikke lavet andet end at knurre og hvæse af de små :( De er til gengæld fuldstændigt ligeglade med min kat.. De siger vender hende bare ryggen og går væk når hun knurrer, så når de er tæt på hinanden, er det min kat der har bevæget sig i nærheden.. Hun kommer selv, og lægger sig en 2-3 meter væk, og ligger så ellers og hvæser og knurrer.. også selvom de små bare sover..

 

Skal jeg bare give hende tid, eller tror I det er helt umuligt at få hende til at acceptere de små?

Link til kommentar
Del på andre sites

Jamen undskyld jeg spurgte da.. Jeg har ikke blandet mig synderligt, andet end at lege med både killinger og Yawa (kæresten legede med killingerne, jeg med Yawa) på samme tid - og det kunne hun sagtens overtales til :) Jeg tror også bare hun skal have tid..

 

I nat, sover kæresten i stuen med de små og så sover jeg på værelset med Yawa, vi lukker normalt af til stuen om natten, og jeg synes Yawa skal have sit værelse for sig selv i nat og lige have lidt ro med mig uden killinger :) Så må vi håbe vi kan lukke alle tre sammen om natten fremover :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er ikke sådan at sige, men det er et godt tegn, hun ikke går til angreb. Men kun "syder og sprutter". De små er- hvis de er så små (?!)- for små til at vide noget om "farlige" katte, der vil dem ondt. (Nogen hankatte slår killinger ihjel).

 

Hvorfor fik du så små katte i huset? (Er nysgerrig). Mine ville bare brække sig over dem i afsky. AAD- killinger! Andre jeg har haft, undgik dem (Killinger er farlige!)

 

Jeg vil tro, hun protesterer mod dem, men ikke reelt vil gøre dem ondt, de små skiderikker, skal bare ikke tro, de må bo i hendes hjem- uden hun siger til.

 

Måske bliver hun glad for demdem ene- måske bliver det kun væbnet neutralitet. Katte er forskellige!

 

Min Malle landede midt i flokken- og var accepteret fra dag 1 (hun havde en naturlig selvsikkerhed), mens dem, jeg har nu: Ja, Blå mobber Anton, som så hader Missedrengen, og Missedrengen hader den sorthvide kratlusker.

 

Held og lykke med de små!

Jeg ville nu aldrig selv tage små ind i den alder, medmindre jeg havde en hunkat med kuld i nogenlunde samme alder.

 

Mvh

Pinny

Link til kommentar
Del på andre sites

**Jeg har lige hentet to små plejekillinger fra et internat, de er vel en 4-5 uger gamle**

 

Gudfaderbevares...ja det er sgu desværre ikke noget nyt, at endnu et internat tilsyneladende ikke overholder loven.

Søreme også smart, at folk der overholder loven og afleverer moderløse killinger på rette sted (internaterne), bagefter skal se, at killingerne så bare formidles ud/sættes i pleje, inden de er de lovpligtige 12 uger gamle :(

For jeg formoder, at du hverken har en diegivende ammekat...eller har en dispensation fra "Lov om overdragelse af kattekillinger", til at måtte være plejer for moderløse killinger under 12 uger.....fordi hvis du havde det, ville du skulle have været så meget inde i katteadfærd, at dit spørgsmål her var helt overflødigt.

 

Så både du og internatet har sandsynligvis overtrådt loven her....

 

 

 

Nå, men til spørgsmålet...

 

Ja, du skal bare give det tid...lade dem selv finde ud af det....laf være med at holde killingerne adskilt fra den voksne kat, medmindre hun med nedlagte ører, hyl, hvæs og skrig, forsøger at slå dem ihjel.

 

Det er fuldkomment normalt, at hun knurrer og hvæser efter dem.......det er også helt normalt hvis hun dasker til dem så de ryger hen ad gulvet...det må I IKKE blande jer i.....for hvis der skal komme ordentlige katte der ikke kommer til at lide af diverse adfærdsforstyrrelser, er det vigtigt at den voksne kat får lov at opdrage på dem, som hun også ville gøre med sine egne killinger.....

Link til kommentar
Del på andre sites

Til oplysning, har jeg fundet ud af at killingerne er væsentlig ældre end jeg troede - de er vel en 9-10 uger - så ja, stadigt små, men slet ikke så små som jeg troede - det er første gang jeg har killinger og derfor jeg har fået skudt så meget forkert. De vejer begge lige omkring 1kg nu. Ringede til internatet der fik fortalt mig hvor gamle de reelt var :)

 

 

Yawa har nu stort set accepteret dem, hun kan sagtens være i´stue med dem, og de opsøger efterhånden hinanden, jeg er meget mere rolig nu :D

 

Ville I hellere have, at killingerne (når de som her er 9-10 uger, kan godt se at er de yngre skal de til ammemor) er på et internat 24timer i føgnet, hvor de er i buret måske 19-20 t. (det er jo ikke muligt at have alle katte ude på en gang) i døgnet? Og nu hvor jeg kan se de er så store, tænker jeg også, at det vel er bedre, at internatet prioriterer de ammemødre der er, ud til de killinger der er endnu mindre? Eller hvordan?

 

Når man afleverer hos et internat, regner man vel med, at der bliver taget hånd om killingerne, dette kan jo være ved en plejefamilie, der sørger for at de har det godt, bliver socialiseret og menneskevante. Jeg kan ringe til internatet 24/7 hvis der er noget jeg bliver i tvivl om, kan tage killingerne til dyrlægen hvis der er brug for det og får den bedste mad stillet til rådighed. Internatet har stadig det overordnede ansvar for killingerne, hvilket de har indtil de er gamle nok til at blive overdraget. Så nej, de er jo ikke blevet overdraget - bare kommet ud et sted, hvor det er muligt for dem, at blive gode familiekatte, og dermed blive lettere at få formidlet videre.

Link til kommentar
Del på andre sites

**Ville I hellere have, at killingerne (når de som her er 9-10 uger, kan godt se at er de yngre skal de til ammemor) er på et internat 24timer i føgnet, hvor de er i buret måske 19-20 t.**

 

 

That's not the point ;-)

 

 

Jamen på et eller andet plan kan jeg godt forstå argumentet....men uanset hvilke argumenter der så bruges, så er det altså i strid med loven.

 

Problemet er, at det er nogen fandens dårlige signaler sådanne internater sender ud (og alle andre organisationer, fagpersoner som dyrlæger o.s.v.) fordi de selv er presset på ressourcer...fordi hvordan i alverden skal man håbe på, at faktisk den eneste lov (udover den generelle dyreværnslov) der specifikt tilgodeser kattes tarv ...eller i hvert fald burde gøre det....bliver overholdt af almenbefolkningen, når de blot kan dække sig ind under..."jamen sådan gør internaterne (og dyrlægerne) også, og så er det vel ikke ulovligt".

 

Problemet er heller ikke så meget plejepersoner der er underlagt en vis kontrol af internater, dyrlæger o.s.v.

 

Men argumentet bruges i stor stil af, helt ned til 12-14 års alderen, unge piger der tilfældigvis "finder" den ene efter den anden killing, helt ned til fødselsalderen i visse tilfælde.....og slæber dem med hjem for at lege far, mor og børn, populært sagt...altså personer der oftest ikke engang har en anden kat i hjemmet....og personer der har NUL forstand på katte, deres pasning og adfærd...

 

 

Loven er bare ikke bøjelig og tilgodeser ikke internater og plejepersoner til fordel for alt for unge piger....og derfor kan man kun sige, at loven bør overholdes uanset hvem der er tale om.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...