Hop til indhold

Kat nyser og hoster - allergi


Mallou

Recommended Posts

Hej alle sammen

Jeg er ny på siden. Jeg vil blot dele lidt af mine bekymringer med andre katteejere.

Jeg har en 10-årig hankat, som igennem snart 2 år nyser meget i perioder og lidt i andre. Har fået binyrebarkhormonindsprøjtninger 3 gange på de 2 år for at afhjælpe problemet.

I februar i år (2013) fik min kat taget en masse blodprøver, som ingenting viste/afslørede. Alt var ok med de indre organer, lever, nyre, urinveje m.m.

Min kat bliver vaccineret og undersøgt 1 gang om året.

Min kat er indekat, men vi har lavet et hegn omkring vores terrasser, så han er udenfor dagligt (ej om natten) i et par timer med pauser - efter eget ønske - han elsker det uanset vejr og vind.

For ca. 14 dage siden nøs min kat rigtig mange gange i løbet af en nat og der kom såvel væske ud som blodsprøjt af højre næsebor, som vi ikke har oplevet tidligere. Vi blev anbefalet af en vagtdyrlæge (det var weekend) at give binyrebarkhormon - 1 stk. - som vi tidligere havde fået af vores dyrlæge - men som vi ikke fik brug for alligevel på det tidspunkt.

Det gik bedre efterfølgende, han nøs kun lidt og der kom ikke længere blod ud af næseborene.

Min kat var til dyrlæge i torsdags i sidste uge og blev checket - lyttet til lunger/hjerte, checket øre næse, mund, tænder m.m. og fik en indsprøjtning med antiinflammation samt noget smertestillende. Dyrlægen mente, det må være noget allergi af en art, det har hun også sagt tidligere, men jeg er bekymret....

Min kat har indimellem - 2 gange i denne uge indtil videre - haft et par hosteomgange med tør hoste og enkelte nys dog uden væske ud af næseborene.

Min kat spiser, drikker vand (ca. 2,5 dl. om dagen er det normalt for en stor kat?) går på toilettet, leger og er kælen, som den plejer at være, så han er lidt af et mysterium for dyrlæge og ejere, hvad kan han fejle...

Jeg vil nødigt give ham binyrebarkhormon for altid, da det har en masse bivirkninger - negative - har prøvet det med forrige hunkat med nyreproblemer (måtte aflives grundet dårligere og dårligere helbred grundet nedsat nyrefunktion - blev kun 8 år). Jeg har derfor ikke lyst til at forsøge det med min nuværende kat.

Er der andre, som har oplevet noget med allergi hos deres kat - og hvad blev der gjort for at hjælpe katten?

Glæder mig til at høre andres meninger og erfaringer på området.

Kh Mallou

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er meget svært at sige, hvad der er normalt for en kat at drikke. Det afhænger utrolig meget af den mad som katten spiser. Min kat bliver fodret med råt kød, og jeg kan ikke se, at han drikker af vandskålen overhovedet til daglig (Jeg tror jeg har set det to gange alt i alt). Men selvfølgelig får han fyldt vandskålen op med frisk vand hver dag. Får en kat tørfoder, så vil den sikkert drikke meget mere.

 

Mht. binyrebarkhormon, så ville jeg holde mig ekstremt langt væk fra det. Det er noget fanden har opfundet i vrede og gør meget mere skade en gavn på sigt. Det burde simpelthen være ulovligt at anvende med alle de bivirkninger det giver.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej igen og tak for jeres gode svar

 

Efterfølgende har min kat på 10 år haft 2 epileptiske anfald/kramper måske blodprop i torsdags og i mandags. Han nyser meget lidt nu og det er slet ikke i anfald og slet ikke med blod ud af næseborene. Jeg kontaktede dyrlægen, fordi jeg blev så bange, da han i mandags gik kortvarigt rundt som en beruset efter anfaldet. Det skal siges, at han ikke har nogen mén - han går fint rundt.

Min dyrlæge mener så, at det må være en hjernetumor og ikke "bare" allergi.

Vi e-mailede, da hun altid har så travlt og er svær at komme i kontakt med telefonisk. Hun var 99% sikker... Det gav mig virkelig et stort chok at få den besked. Fra at være en kat, som ikke har tabt sig, spiser, leger og har normale toiletbesøg, er kælen, til at være dødelig syg har gjort mig helt ude af den og jeg er bare så ulykkelig.

Dyrlægen mente, vi godt kunne røntgenfotografere ham for at få vished, men at hun så ville aflive ham med det samme, hvis hun så, at han har en hjernetumor... Hun synes ikke, det er det værd at undersøge ham, da han er så angst for at være til dyrlægen og får psykiske traumer i lang tid bagefter samt, at han ikke kan tåle bedøvelsen/narkosen, det bliver han også så syg af og vil hverken spise, drikke eller have kontakt i flere dage bagefter. Derudover er hun 100% sikker på, at han har en hjernetumor. Vi skulle se tiden an mente hun, og så skulle vi som gode katteforældre tage den hårde beslutning om aflivning, når tiden var inde til det....

Jeg er så rystet og aner ikke mine levende råd. Jeg er bange for at få ham røntgenfotograferet og samtidig har jeg stadig mine tvivl, om det er en hjernetumor. Jeg har også læst et sted på nettet, at der godt kan komme epileptiske anfald efter en periode med infektion. Han fik også et enkelt anfald 31. maj 2013 efter en indsprøjtning med binyrebarkhormon grundet mange nyseanfald.

Så hjælp....hvad synes I andre katteejere, har I oplevet noget lignende eller kan I komme med gode råd?

Han er en ellers glad og kælen kat og taber sig slet ikke, han er glad for mad.

Hilsen den bange katteejer

Link til kommentar
Del på andre sites

Det eneste råd jeg kan give er, at du så hurtigt som muligt finder en anden dyrlæge.

 

Jeg synes det er dybt useriøst af en dyrlæge, at stille en diagnose på hjernetumor, via e-mail og uden at have undersøgt katten nærmere, og jeg kan da bare slet ikke se nogen som helst forbindelse mod uforklarlige nyseanfald og hjernetumor....og ligeledes at fylde katten med binyrebarkhormon

 

M.h.t. det du beskriver omkring nyseanfaldene, så ved jeg en hvis katte begyndte at få det sådan...ingen kunne umiddelbart finde årsagen. Den første kat blev bedøvet og undersøgt fordi dyrlægen i første omgang troede der sad et fremmelegeme og irriterede oppe i næsen fordi kattens eneste symptom var nysen så der kom blod i det ene næsebor..intet fremmedlegeme, men slimhinderne i næsehulen så "ru" og lettere inficeret ud.

Antibiotika havde ikke nogen synderlig virkning, men nysen fortog sig i en periode...men bum-bum, de andre katte fik samme symptomer sådan med ca 1 uges mellemrum..og der blev taget diverse prøver, som ikke viser nogen af de kendte kattesygdomme...

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...