Hop til indhold

katte-tisseri indenfor - HJÆLP!


Zetasus

Recommended Posts

Hej alle.

 

Jeg er snart ved at være temmelig træt af min kats tisseri/strinteri indenfor, så jeg håber at der er nogle kloge hoveder herinde der kan hjælpe mig! :)

 

Det drejer sig om min 5 årige hunkat (steriliseret vel at mærke) der næsten konsekvent tisser hver gang hun kommer ind. Hun er både inde og udekat og har derfor rig mulighed for at gå ud og tisse, da havedøren har stået åben i de seneste par måneder, hvor "svineriet" har fundet sted. Så ja, det er noget hun først er begyndt på inden for de seneste måneder, men havde også en periode da hun var yngre, hvor hun også gjorde det. Jeg har haft hende fra killing og der er ikke sket nogen ændringer i hendes liv på det seneste. Det eneste kan dog være at vi fik aflivet vores hund for ½ års tid siden, men kan ikke se at det kan provokere tisningen. Vi har også hendes mor, som er fin renlig (også steriliseret). Deres forhold er ikke det bedste, men det har ikke ændret sig siden hun var killing. Hun opfører sig som hun plejer - er kælen, leger, spiser osv, så jeg er næsten sikker på at vi er ude i et adfærdsproblem og ikke noget sygdomsmæssigt.

 

Spørgsmålet er nu - er der nogen der har erfaring med ovenstående og hvad man evt. kan gøre ved det? Synes også at det er synd for hende hvis hun ikke kan komme ind mere... Håber at der er nogen der kan hjælpe!

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 months later...

Hej Zetasus

Det er lidt længe siden, du postede dit indlæg, men problemet kan jo sagtens eksistere endnu, desværre.

 

Jeg følger med i serien "Min kat fra helvede" med Jacksom Galaxy som kattehvisker. ;)

Han ser ud til at være knald god til at lure hvad problemerne er.

Dit problem minder mig om en hunkat der tissede overalt indendørs.

Det viste sig at problemet lå i, at huset og især gårdhaven var omringet af vilde katte.

De kom helt ind til huset og markerede op ad vinduerne, og hunkatten reagerede voldsomt når hun så dem.

Da de, fik skræmt alle katte og oppossumer væk fra haven, faldt hunkatten til ro og brugte sin kattebakke ligesom enhver anden glad og velopdragen kat gør det.

I har mistet jeres hund for et halvt år siden, og det kan let betyde at udekatte fra nabolaget kommer for tæt på jeres kats territorium, som viser det ved at markere sig indendørs.

Hvis i ser katte tæt på huset, som markerer sig, kan det meget vel være årsagen til tisseriet.

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg vil så gå endnu tættere end vilde frememde katte...nemlig kattens mor.

 

Du skriver deres forhold ikke er det bedste.

 

nej, det er som regel aldrig en god ide at beholde afkom efter ens katte.

Dog burde sterilisering være løsningen, men desværre er det ikke sådan altid.

 

En voksen kat har et dybtliggende instinkt for at jage sit afkom på porten så de skal ud i den vide verden og stå på egne ben.

Hankattene fordi hun ikke vil risikere indavl ved at få killinger med sin egen søn...og hunkattene fordi hun ser dem som konkurrenter i forhold til hendes muligheder for at formere sig.

 

Så hvis du med, at **Deres forhold er ikke det bedste**, mener at kattemor er efter den urenlige kat og dominerer, så kan det meget vel tænkes, at den urenlige kat er utryg og derfor tisser omkring for at sprede sin egen duft ¨så meget som muligt og på den måde hævde sig og sit territorium...og tidsmæssigt hvornår hun for alvor er begyndt igen passer også udmærket med, at det er på den årstid kattenes hormoner går i "parringsmode"...og nogen reagerer altså lidt på instinkt selv om de er steriliseret

Link til kommentar
Del på andre sites

Tak for jeres svar :). Jeg er helt sikker på at problemet nu ligger i "kattens mor". Jeg var faktisk ikke klar over, at man ikke bør beholde afkommet fra sin kat, men det har jeg jo erfaret nu hvorfor! TAK for jeres svar. Lige hvad jeg skal gøre ved problemet har jeg endnu ikke løst, men nu ved jeg hvorfor! Tak igen! :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...