Hop til indhold

Villads

Members
  • Antal indlæg

    26
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Villads

  1. Ideen med det rindende vand i vandskålen, er netop at holde vandet friskt og iltrigt ved at cirkulere det hele tiden. Hvis du kun lader det løbe når katten vil drikke, er det ikke bedre end det dovne lunkne vand i en vandskål, og din kat vil næppe bryde sig særligt godt om det.
  2. Ja, det er sandt. Problemerne opstår vel når de kun har fået bakteriefrit tørforder i lang tid.
  3. Her går det godt med fodringen. De får kornfrit tørfoder som basis, og ca. 25 gram vådfoder en eller to gange om dagen. De har fået portions mad fra olivers, som de er ællevilde med, stribet flæsk som gled ned ad nogle gange, og idag fersk laks, som også gled ned ad et par gange. Ingen problemer med maverne, så det er fint.
  4. De er sørme også fine Felis. Rigtig gode finner. Hvor har du så fine guppyer fra? Er det noget du gør noget ud af, eller kører det tilfældigt? Selv har jeg mest arb. med dobbelsværd, men nu har jeg en enkelt triangelstamme. Det er denne her. http://guppy-aktuell.com/IMG_1125.jpg Jeg har endnu ikke taget billeder af den, da jeg fik dem lige fornylig. Jeg er guppyot i særklasse, se selv her: http://www.guppyklubben.dk
  5. Så gik der lige et par dage med at passe killinger til jeg fik tid til at prøve igen med de guppyer.
  6. Har i nogen bud på hvorfor de vil slikke og bide? Jeg kan ikke mindes at ha' set det så stærkt hos andre katte. Æltedelen er ikke helt som den jeg ellers kender fra andre katte, men det er svært at forklare. Det ser ud til at de er ved at dæmpe sig lidt ned med det, så lidt har de vist lært. Der kommer ikke fisk i "vandskålen", men måske rejer, når jeg har sat Javabregner og Javamos derned. I alle mine er der guppyer. :cool: Her to forskellige magentaguppyer. [ATTACH=CONFIG]4468[/ATTACH]
  7. Nu har jeg fået mine to killinger, Sinus, han på 13 uger og Trold, hun på 12 uger. De er begge meget kontaktsøgende, og vil meget gerne ligge og ælte med kløerne, slikke og bide. Jo nærmere hals og øreflip jo bedre. Jeg tillader slik på hænder og arme, men afviser dem ved klør der kan mærkes, og ved al form for bid. De får heller ikke lov at slikke fra halsen og opad. Især Sinus, hannen, er helt vild med at slikke, og vil endda nøjes med en ankel, hvis det ikke kan være anderledes. Er det alm. adfærd for killinger der lige er kommet væk fra mor, og har jeg ret i at tro det vil høre op, når bare jeg afviser dem ved uønsket adfærd. Afviser betyder ned på gulvet når jeg sidder i min kontorstol, eller lænestol, og vendt bort hvis jeg ligger i min seng. Jeg siger nej, med bestemt stemme, uden at hæve den noget videre. Jeg har stuen fuld af akvarier, og da alle ved at katte elsker akvarievand, har jeg givet dem et lille et, som de har for sig selv. Det virkede fint fra dag 1. Det står i vindueskarmen, og de fandt det før Susanne, som kom med dem, var gået igen.
  8. Ja, det er et interessant spørgsmål. Min første kat havde let adgang til et hasselhegn, og dermed store fede halsbåndmus ad libitum. Der havde jeg en dobbeltskål stående fremme med vand og tørfoder. Om sommeren kunne en portion tørfoder holde meget længe, og om vinteren noget kortere. Senere boede på vi på meget lidt plads, og der fik den samme tilbud, hvor den naturligvis var nødt til at spise sig mæt i det den blev tilbudt. Den blev aldrig fed, og holdt sin fine slanke form. Den fandt selv ud af at smutte ud på taget gennem et velux vindue og der fandt den et åbent vindue ind til loftet. Der kunne jeg høre den høvle frem og tilbage ind i mellem. Duer gætter jeg på. Om den åd nogen ved jeg ikke. Så jeg har jo en god erfaring med selvstyring der. Især nu mens de er killinger vil jeg gerne have styr på hvad de hver især æder, så det bliver noget med overvåget spisning nogle gange om dagen. Så vil jeg se hvordan det går med tiden, og beslutte mig for en metode. Mødrene er fint slanke og i god form, så de arver ikke et ædedolkegen.
  9. OK. Så vil jeg se på det næste gang jeg er i Aldi
  10. Hvad er det ved LUX som gør det bedre end andre?
  11. OK, den med tun anede jeg ikke, men så bliver det til godbidder ved træning af god opførsel. Så er det vel det samme med sardiner? Hvad med torskerogn i god kvalitet? Jeg så lige en ribbensteg i Netto til 25.-kr/kg, Det må være godt, eller hvordan? Jeg mindes ikke at ha' set svindekød i kattefoder. Er det et spørgsmål om at passe til alle befolkningsgrupper, eller kan katte ikke li' det, eller tåler de det ikke?
  12. Nu har jeg købt 4kg kornfrit killingefoder fra Olivers, så kan jeg tænke og studere videre, mens de æder det, og de kan få frisk kød fra superbrugsen, eller fakta. Hvor mange gram pr dag skal jeg give dem af tørfoderet? Kyllingunderlår synes jeg lyder som en god ide. Der er både hud,kød og knogle. Hvor mange gram skal de have af det? Bilka har tun på dåse til 30.-kr for 4 stk. Det lyder også godt synes jeg. Pangasiusfilet er også billigt. De smager ikke af meget, men det er godt fast kød. Hvordan er det egentlig med katte. De er vanedyr læste jeg et sted. Hvad så med variation i foderet. Gør jeg dem egentlig en tjeneste ved at give dem meget forskelligt, eller er de gladere for at få sådan cirka det samme dag efter dag?
  13. Det er jo også min første antagelse, men det undrer mig bare at der ikke falder en eneste bemærkning om det fra videnskabeligt hold. Har du nogen dokumentation for at katte overhovedet ikke kan fordøje korn, majs, kartofler, og grøntsager?
  14. Når nu jeg læser disse artikler her, som faktisk siger god for korn i foderet, og det er folk som man ville tro vidste hvad de siger og ikke har noget i klemme økonomisk, hvad skal jeg så tro. Umiddelbart synes jeg det er logisk at katte ikke skal have korn i foderet, men diverse ulemper og skadelige virkninger modsiges af, for mig at se, troværdige eksperter. http://www.dr.dk/DR1/penge/2010/02/10145218.htm http://www.dr.dk/DR1/penge/2010/02/10145847.htm http://taenk.dk/nyheder/kattemad-spar-2400-kroner-aarligt Jeg vil mine kommende katte det bedste, men jeg er ikke fanatisk, og vil ikke være til grin for mine egne penge. Hvad skal jeg tro og mene? :confused:
  15. Hej Zetasus Det er lidt længe siden, du postede dit indlæg, men problemet kan jo sagtens eksistere endnu, desværre. Jeg følger med i serien "Min kat fra helvede" med Jacksom Galaxy som kattehvisker. Han ser ud til at være knald god til at lure hvad problemerne er. Dit problem minder mig om en hunkat der tissede overalt indendørs. Det viste sig at problemet lå i, at huset og især gårdhaven var omringet af vilde katte. De kom helt ind til huset og markerede op ad vinduerne, og hunkatten reagerede voldsomt når hun så dem. Da de, fik skræmt alle katte og oppossumer væk fra haven, faldt hunkatten til ro og brugte sin kattebakke ligesom enhver anden glad og velopdragen kat gør det. I har mistet jeres hund for et halvt år siden, og det kan let betyde at udekatte fra nabolaget kommer for tæt på jeres kats territorium, som viser det ved at markere sig indendørs. Hvis i ser katte tæt på huset, som markerer sig, kan det meget vel være årsagen til tisseriet.
  16. Nej det gør jeg forresten heller ikke, så tak for den bemærkning. Tanken er at sætte wirene så de stråler ud til alle sider, og forhindrer dingleri, men nu vil jeg genoverveje sagen, og se om jeg kan gøre det bedre. Tænkehatten er på igen.
  17. Ja, der er, og kommer, nålefilt på alle hylder og hvad der ellers laves, som du ser det på mine billeder. Jeg afspærrer oversiden af røret, for så undgår jeg faldrisiko, og der er nogle ledninger til spots, jeg ikke vil have dem i nærheden af. Så de kan kun gå gennem røret, hvis de skal hen på vinduespladsen. Som bliver god. :cool: Godt du lige nævnte det, for jeg har selv gået og tænkt over hvor stor en risiko der er for fald. Jeg fandt et rør på 20cm x 3meter til kun 319,71kr plus porto bliver det lige godt 400.-kr. Det går an. Vinduespladsen bliver en hvid hobbyplade ca. 60 x 40cm, så kan begge katte være der. Tror i ikke også det? Pladen hænges op plastikbetrukket stålwire, og røret i billig tynd plastiktøjsnor, så det bliver billigt. http://www.spotel.dk/va-2010/kloak/kloakror-fittings-pvc-glat/200-3000mm-pvc-kloakror-kln-t4.html Røret får lov at ligge i stuen, på gulvet en tid, så de kan vænne sig til at gå igennem det. Eller totalt afvise det, så jeg sparer yderligere bøvl.
  18. De skal sandelig ikke kunne gå oprejst igennem. De må arbejde lidt for privilegiet, at komme hen til vinduespladsen. Jeg har godt set de legetunneler på 25cm, men prisforskellen mellem 20 og 25 cm, er til at føle på. Tak for dit målearbejde Felis. Det er bestemt ikke bøvlet at sætte rør op, de vender jo rigtigt ligemeget hvordan de hænger. Jeg tror godt de kan få fodfæste uden tæppe. De skal jo ikke omkring hjørner med 120km/t. Det vil vise sig ved testen nede på gulvet.
  19. Det lyder spændende, synes jeg. Killingerne er i øjeblikket på tørfoder, så det er udgangspunktet, og så vil jeg se at vænne dem til forskelligt vådt foder. Hvis jeg kan få en aftale om fraklip, til en fornuftig pris, i superbrugsen her i Kertemix, vil jeg helt klart vælge det. I hvert fald som en del af foderplanen.
  20. Ja, jeg overvejer at gøre som du. Hvor køber du foder henne?
  21. Jeg forstår det sådan, at hvis kattene er vant til at få mange forskellige slags vådt og råt foder, så får de ikke dårlig mave, næsten uanset hvad jeg byder dem på. Er det korrekt? "Kartofler har efter min mening intet som helst at gøre i kattefoder," Det er spøjst, eftersom det er det de bruger i stedet for korn. :confused: Ikke at jeg selv kan regne ud hvorfor det skulle være bedre end korn. Overhovedet. "byttedyrenes maveindhold" Jo jo, men maveindholdet er kun en meget lille del af en mus, i meget foder er korn den næststørste bestanddel. I det gode kornfrie er der jo netop tilsat nogle forskellige "grøntsager".
  22. Ja, det er meningen at de skal ha' et rart liv, med lidt sjov og lidt hygge o.s.v. Jeg er jo gammel akvarist, og der indretter vi akvarierne efter hvilken art vi holder, så for mig er det helt naturligt at indrette lejligheden så kattene kan bruge den bedst muligt. Glasbox eller stue? Same shit. Det bliver nok for bøvlet Felis, men hvorfor tror du ikke de vil gå gennem 3 - 4 meter rør? Jeg har faktisk tænkt mig at lave kighuller på vejen, så de kan ligge og lure, og måske tager det netop nervøsiteten hvis de kan se lyset i den anden ende. 30 cm - det er jo ikke meningen at de skal ride på ryggen af hinanden Landbo. Hvor høj er en alm. huskat egentlig - så'en i gennemsnit? Det ender nok med at jeg køber et rør på 2 meter, og ser hvodan de forholder sig. Ellers må de balancere oven på røret. :cool:
  23. Jeg vil gerne kunne give mine katte lidt afveksling i foderet, men hvad nu med maven? Hvordan undgår jeg at de får diaré? Jeg forestiller mig et godt kornfrit tørfoder som basiskost. Tænker at det vil være rart for kattene at få en anden smag i munden ind imellem, men jeg husker tydeligt, fra min første kat for over 30 år siden, at den fik tynd mave, hvis den levede af tørfoder, og kun fik f.eks. råt kød en gang imellem. Det skal ikke ske for mine nye katte(som ikke er kommet endnu). Hvad kan jeg gøre? En relativ fast foderplan, med afvekslende vådt og tørt. Hvis ja. Hvor meget kan jeg skifte mærke og kødtype, i det våde, hvis det tørre altid er det samme? KORNFRIT FODER Kan vi tage den i samme tråd? Da jeg begyndte at læse til katteejer gik det op for mig at der er endda meget store mængder korn, i de fleste mærker kattemad. Det er indlysende for mig at katte ikke spiser korn, så jeg har da undret mig en del, især da en opdrætter jeg besøgte, anbefalede Royal Canin som noget af det bedste, men det er jo fyldt med korn, ris eller majs(som også er korn)! (Er ris virkelig særligt let fordøjeligt for katte?) Hvad er fup, og hvad er fakta i denne sag? Kartofler og roer i foder. Er det bedre end korn?
  24. Jeg får to killinger til september, og er igang med at kattificere min lejlighed. Der er kommet mere sisal på siden billedet blev taget, så der nu er fire kradsesøjler. Da der kan være problemer med en god vinduesplads, overvejer jeg at lave en rørføring fra øverste hylde, tværs over loftet, så den ender i en platform ophængt i loftet, således at de kan ligge der og nyde udsigten. Nu er spørgsmålet. Hvor stor en diameter skal der til for at de sådan rimeligt komfortabelt kan kravle igennem son voksne? Jeg håber at 20cm er nok, af hensyn til pris, og anskaffelse. Hvad siger panelet?
×
×
  • Tilføj...