Hop til indhold

Hjælp - min store hunkilling hvæser og knurrer ad min lillekilling


fifi

Recommended Posts

Jeg har en 5 måneder gammel hunkat, hun har været utroligt rolig og blid og kærlig, jeg har aldrig hørt hende hvæse og knurre før. Jeg er blevet så glad for hende at jeg syntes at det ville være dejligt for os begge to med endnu en kat. I går fik vi så en lille kattekilling. Hun er fantastisk sød og jeg regnede med at det ville gå fint med dem begge to sammen.

 

Min store kat hvæser og knurrer uafbrudt efter den lille og følger efter hende, og har nu også hvæset af efter mig og bidt mig. Jeg kan slet ikke kende hende igen. De er begge huskatte.

 

Jeg håber at de kan blive glade for hinanden. Hvordan vænner jeg dem bedst til hinanden?

Link til kommentar
Del på andre sites

Som 'A.Pedersen' skriver, så er det ganske normal adfærd fra din første kat. Katte er absolut ikke sociale. De eneste kattedyr som lever i flok er løver. Dine to katte skal nok vænne sig til hinanden, men det tager tid, og hvor lang tid, ja det er ikke til at svare præcist på. Nogen katte vænner sig til hinanden efter nogle dage. Andre gange tager det uger eller måneder. Og andre gange vænner de sig aldrig til hinanden. Langt de fleste gange vænner de sig dog til hinanden. Du skal selv lade dem finde ud af det, og det kan godt være, at den store giver den lille nogle tæsk, og det skal du IKKE blande dig i (med mindre store totter pels begynder at flyve rundt i lokalet og blodet flyder). Det er ganske naturligt, at de skal finde deres rangorden. Hvis du begynder at blande dig i det, så vil din store kat vende dig ryggen. Men fat mod og lad tiden gå sin gang, hvad enten det er dage eller uger. Jeg har ført adskellige både katte og hunde sammen, og det er altid end godt, når de selv har fået lov til at lave rangordenen i blandt dem.

Redigeret af pfpeter
Link til kommentar
Del på andre sites

1000 tak for Jeres svar, som jeg blev virkelig glad for. Det var sådan en lettelse at få at vide, at det var normal adfærd. Jeg var ikke klar over, at katte ikke var sociale dyr.

 

I går fulgte jeg rådet med at give kattene ro og self. Allerede i morges var den store kat roligere end i går og her til aften er hun meget roligere end hun var i morges og er nu også blevet kærligere overfor mig igen.

 

Jeg er glad for at jeg fik at vide, at jeg ikke skal blande mig for meget, ellers kan den store kat finde på at vende mig ryggen. Så det råd har jeg fulgt her i dag og det ser ud til at virke.

 

Så nu lader jeg tiden gå og tror på, at det nok skal ende godt. Endnu engang tak for Jeres svar. De betød rigtig meget for mig.

Link til kommentar
Del på andre sites

I dag har været en rigtig god dag. Jeg har ikke hørt den store knurre og hun begynder at ligne sig selv igen. De leger nu meget sammen, uden at der er knurren og hvæsen.

 

Her i eftermiddags kom de begge og lagde hos mig mens jeg sad i sofaen. Først kom den store og så den lille. De lå helt tæt op ad hinanden uden problemer.

 

Da tænkte jeg at det er lykken at have én kat og dobbelt lykke med to katte!

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 weeks later...

Hej igen

 

Jeg vil bare fortælle at kattene nu er uadskillige. De leger sammen dagen lang og ligger også tæt når de sover om dagen. Men om natten kommer den lille kattekilling og sover ved siden af mig og den store sover på en blød stol, der står ved siden af sengen.

 

Jeg har kun haft én kat før, da jeg var barn - og det var en vildkat.

 

Jeg havde slet ikke forestillet mig at man kom til at holde så forfærdelig meget af sine tamme huskatte. De er simpelt hen bare så søde og kærlige og helt uundværlige.

 

Som pfpeter nævnte, så er det nemmere at føre killinger sammen end voksne katte - så hvis jeg skal have endnu én kat bør det nok være snart. Jeg har ikke helt besluttet mig endnu - vil det være bedre at tilføje en han eller en hun til flokken?

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...