Hop til indhold

Hvordan får jeg vaccinekort og stamtavle, når sælger ikke aflever det.


Zanne4116

Recommended Posts

Hej.

 

Jeg er havnet i en kedelig situation. Jeg købte en 2 årig kastereret Maine coon, af en vens venner, da hun havde 19 katte (hun avlede), og led af depression, så det var ikke meget der blev taget sig af kattene. Ham jeg tabte mit hjerte til, gik udenfor i en løbegård, med 4 hunner, og var godt kuet. Mit hjerte blødte for ham, så vi aftalte at jeg kunne få ham hjem, og se om han kunne trives med mine hunde. Dagen efter kom de med ham, - var her 5 minutter, og på vej ud af døren spurgte hun efter pengene for ham. Jeg blev noget overrasket, da vi som sagt, havde aftalt at vi lige skulle se om det overhovedet gik....men hun sagde, det skal nok gå, han skal bare lige vende sig til det, - så dum som jeg var, gav jeg hende pengene. Hun lovede at komme med hans papir senere på ugen. Det første han gjorde, var at løbe ind og gemme sig under min seng, - og der blev han i ca 8 dage.. Jeg brugte flere timer om dagen, alene med ham, for at få ham til at komme ud og op til mig. Under vores alenetimer, opdagede jeg allerede samme dag jeg fik ham, at han kløede sig meget, især ved ørene. Jeg ringede til hende jeg havde ham fra, og spurgte hende hvorfor han kløede sig sådan. Hun sagde det bare var stress over flytningen. Da jeg 4 dage senere, ser han har kløet sig så meget, at pelsen på halsen er helt væk, ringer jeg til hende igen... samme historie. Jeg siger til hende, at jeg syntes han skal til dyrlægen og tjekkes, og spørger derfor hvilken dyrlæge hun har brugt til ham, - hun siger det er spild af penge at køre til dyrlægen, jeg kan bare tage en bodystok og klippe ærmet af, og tage over hovedet på ham, så han ikke kan klø sig. Men jeg insisterer på at tage ham til dyrlægen, så hun giver mig navnet på hans dyrlæge som jeg ringer til. Denne dyrlæge kender godt damen, men intet til katten! Jeg ringer hende op igen, hun siger det er nok fordi hun har været der med 3 killinger og fået dem vaccineret, at dyrlægen ikke har noget journal på min kat. Jeg gir op, og tager til min egen dyrlæge, som konstanterer at han har hudbetændelse. Han får noget medicin, så nu klør han sig ikke mere :-) Godt hjemme fra dyrlægen, kontakter jeg hende igen. Da jeg fortælle hende hvad der var galt, og jeg ikke syntes det er rimeligt at jeg skal betale den dyrlæge regning, svare hun: jamen det havde den ikke da du fik den, det er ikke mit problem. Jeg tænker at hende kommer jeg ikke vidre med, - hun avler åbenbart kun katte for at tjene penge, til pokker med dyrenes helbred. Så beder hende komme med kattens papir, det lover hun. Det er nu 3 uger siden, har ikke set noget til hende endnu. Ringer jeg til hende, svare hun ikke! Kan jeg via hans chip, får en stamtavle til ham?

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er rent ud sagt umuligt...

Vaccinerne kan du muligvis få hendes dyrlæge til at oplyse op, hvis katten er registeret hos dyrlægen ved eget navn, eller umuligt.

 

mht. stamtavlen, ved du hvad opdrættet hedder og hvilken klub hun er medlem af, så kontakt klubben og hør hvad du skal gøre...

 

Ellers lyder det til for mig at du godt kan glemme alt om at se de papirer

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 months later...

Har du købt katten til avl ?

Hvis ikke, hvorfor er det så så vigtigt med den stamtavle ?

Prisen for en avlskat med aktiv stamtavle er meget højere end en kælekat der ikke har en aktiv stamtavle. Hvad gav du for ham ?

Med mindre at du har en skrifetlig aftale med ejeren om at købe katten uden stamtavle, så mener jeg at de fleste klubber forlanger at avlerne sælger kattene MED stamtavlen. Hvis du kender hendes navn kan du prøve at kontakte nogle af klubberne for racekatte og se om hun er medlem der. Det er muligt at de kan hjælpe dig med at få stamtavlen. Hvis hun har handlet uetisk kan hun blive smidt ud af klubben, hvilket jo betyder at hun ikke kan avle katte med stamtavle længere. Men spørgsmålet er jo, om der overhovedet nogensinde har været stamtavle på den kat.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...