Hop til indhold

Joann

Members
  • Antal indlæg

    73
  • Medlem siden

  • Senest besøgt

Alt der er opslået af Joann

  1. Jeg kører stadig mellem DK og UK, og kan tage katte eller hunde med i min bil til langt under hvad man skal give hos flyselskaberne.
  2. Har du købt katten til avl ? Hvis ikke, hvorfor er det så så vigtigt med den stamtavle ? Prisen for en avlskat med aktiv stamtavle er meget højere end en kælekat der ikke har en aktiv stamtavle. Hvad gav du for ham ? Med mindre at du har en skrifetlig aftale med ejeren om at købe katten uden stamtavle, så mener jeg at de fleste klubber forlanger at avlerne sælger kattene MED stamtavlen. Hvis du kender hendes navn kan du prøve at kontakte nogle af klubberne for racekatte og se om hun er medlem der. Det er muligt at de kan hjælpe dig med at få stamtavlen. Hvis hun har handlet uetisk kan hun blive smidt ud af klubben, hvilket jo betyder at hun ikke kan avle katte med stamtavle længere. Men spørgsmålet er jo, om der overhovedet nogensinde har været stamtavle på den kat.
  3. Det blev hun jo også Mic ) Tror heller ikke at hun har haft det specielt godt efter det kom på TV og i alle aviserne. Hun måtte feks sige sit job op.
  4. Iøvrigt også i kapitel 1: "§ 1. Enhver er pligtig til på alle årets tider at holde sine husdyr på sit eget." Og i kapitel 2: "§ 3. Kommer et husdyr uden hjemmel ind på anden mands grund, skal dyrets besidder erstatte den skade, dyret forvolder" Du kan altså helt klart kræve erstatning af hoveddør og at ejerne holder katten på egen grund. Hvis du har givet ejeren varsel kan du selv skaffe dig af med katten. Hvad du rent juridisk kan gøre er selvfølgelig en ting. Personligt tror jeg nok først tage en venlig snak med naboen. Hvis dette ikke virker ville jeg indfange katten og aflevere den på nærmeste dyreinternat, samt selvfølgelig oplysere ejeren om det. De bliver jo nok hurtigt træt af at skulle ud og betale for at få deres kat tilbage. ;o)
  5. Ifølge "Lov om Mark- og Vejfred" Kapitel 4: "Kapitel IV Ufredsbøder, uvane husdyr m.v. § 13. Når husdyr, som uden hjemmel færdes løse på fremmed grund, forgæves er søgt optaget, kan besidderen straffes med bøde for ufred. § 14. Uvane husdyr, løsslupne pelsdyr, tamkaniner og fjerkræ, omstrejfende hunde og katte har den optagelsesberettigede ret til på hensigtsmæssig måde at fjerne fra sin grund og er ikke pligtig at yde erstatning, såfremt dyret derved kommer til skade eller omkommer. Den, der var besidder af dyret, kan fordre det beskadigede eller dræbte dyr udleveret mod betaling af erstatning for voldt skade. For dræbte eller beskadigede dyr skal der ikke betales optagelsespenge eller ufredsbøder. Stk. 2. Nedskydning eller anden direkte på drab af dyret sigtende fremgangsmåde må dog kun anvendes, når dyrets besidder i forvejen indenfor det sidste år er advaret. Er besidderen ukendt, kan advarsel indeholdende en kort beskrivelse af det pågældende dyr ske gennem et på egnen udbredt dagblad. Advarsel er dog ufornøden, når dyret angriber andre husdyr eller frembyder nærliggende fare for person eller ejendom. Stk. 3. Med hensyn til dræbte eller beskadigede dyr vil iøvrigt de i §§ 6, 8, 9 og 10 fastsatte bestemmelser vedrørende optagne dyr være at iagttage i den udstrækning, de er anvendelige."
  6. Jeg mener det er uforskammet, når dyreejere lader deres dyr rende frit rundt og være til besvær for andre. Så jeg vil også sige,- tag en snak med ejeren og forlang at de holder katten på egen grund indtil den er blevet neutraliseret. Hvis de overhovedet ikke er til at snakke med, og ikke gider gøre noget ved problemet, så ville jeg fange katten og sørge for den flyttede et andet sted hen. Har du givet ejeren besked, så har du rent lovmæssigt ret til at tilbageholde katten hvis den optræder på din grund igen. Rent faktisk har du ret til at skyde den, men så vidt skulle man jo nødig gå. Vi havde for mange år siden et lignende problem. Det var før opfindelsen af chip kattelemmen. To gange havde vi fertile hankatte rendende fra nabogården. De gik ind i vores hus og overstrintede alt. De tæskede vores katte. Jeg forelagde naboen problemet, og der blev ikke gjort noget. Begge gange endte det med at katten flyttede landsdel ;o) Du skal ikke lade dig terrorisere af naboen kat !
  7. De "brune" katte kalder vi en Havana. ;o) De er ret populære, da det jo er en farve der ikke fås i så mange af de andre racer. Jeg har i øjeblikket 3 af dem. Min avlshun Carta og hendes 2 killinger Tjatjana og Vanja. Jeg beholder nok den ene af pigerne til avl, og så bliver deres mor "pensioneret" til kælekat. Hendes næste kuld bliver så nummer 4 , og så syntes jeg hun fortjener at slappe af.

    Hvis du skulle være interesseret i at få en havana orientaler engang, så sig til. Vi har jævnligt nogen til salg, og da jeg ofte kommer til Danmark kan jeg tage den med over.

     

    Det er sjovt at se forskellen på hvilke katte typer der er populære i henholdsvis Danmark og Storbritannien. Herovre er det nok de korthårede der er mest populære. Det ser ud som om der er rigtigt mange blandinger med norsk skovkat og main coon i Danmark. Dem ser vi næsten kun herovre som racerene. Flotte er de. Jeg bliver altid så imponeret af hvor store de er, når jeg ser dem på udstillinger. Wow !

     

    Ha en god dag :o)

  8. Ha ha...jeps lige precis Toulouse !! )
  9. Ja, her har vi prøvet lidt af hvert. En stor success var grisepiller. Ja, dem man fodrer smågrise med. De er små aflange runde piller med kæmpe sugeevne. Så er de meget billigere end alm kattegrus (af den slags der virker) og det støver ikke. Har man killinger vil de oftest gerne spise det lerbaserede kattegrus, men de ser ikke ud til at være interesserede i grisepillerne. Og skulle der endelig være en der gør det, så er der ingen ting i pillerne der kan skade dem. De bliver fordøjet og man skal ikke gå og være nervøs for at en af killingerne nu får forstoppet sig selv med småsten. Vi gav omkring £3,50 for 25 kg sække. I øjeblikket bruger vi BioCatolet, som er piller af genbrugspapir. Det støver heller ikke, har god sugeevne og sætter sig ikke i poterne så det ligger rundt i hele huset. det koster £9 for 25L. Desværre har vi ikke lige en foderstofforretning i nærheden længere, ellers havde vi nok fortsat med grisepillerne.
  10. Joann

    Toulouse

    Hvilket herligt ansigtsudtryk han har. En rigtig flot mis, ham kan du godt være stolt af !
  11. Jubbiiii...det var da alletiders dejlige nyheder at stå op til ) Rigtigt godt gået !
  12. Joann

    Spørgsmål?

    En dejlig historie )
  13. Jeg giver dig ret Mis. Jeg ville selv kræve at hun fik yderlig behandling nu, evt på operationsbordet. Jeg spekulerer på om det kan være en del af tarmen der har gået ind i sig selv, ligesom en overlapning, og derved skabt et punkt hvor maden ikke kan komme igennem. Hvis det er det, og det ikke bliver behandlet, vil tarmen sprænge på et tidspunkt. Igennem årene har 3 af mine katte haft dette problem. Ved ikke hvad det hedder på dansk, men på engelsk hedder det "interssusception" http://www.peteducation.com/article.cfm?c=1+2122&aid=306 Det kan sagtens se ud som forstoppelse på et røntgen. Dyrlægen må have hende på operationsbordet og få hende åbnet op. På nuværende tidspunkt, har dette stået på så længe at man simpelthen bliver nødt til at gøre noget mere drastisk end at give det ene og det andet og så vente for at se hvad der sker. Man skal også kraftigt overveje, at ud over skade på lever/nyre så kan katten simpelthen blive så svag, at den ikke vil overleve bedøvelsen ved en operation. Jeg har én gang før måtte forlange at dyrlægen gjorde dette selvom de ikke selv mente der var noget alvorligt galt. Og det viste sig så at katten rent faktisk havde en interssusception og de måtte operere et lille stykke af tarmed væk da det simpelthen var begyndt at gå i opløsning ved overlapningen. Man skal lige over veje, at hvis det er en interssusception, så er tvangsfodring ikke en god løsning ! Ser katten ud til at have smerter ? Er det inderste øjenlåg noget fremtrukket ? Stritter hårene på ryggen eller halen ?
  14. Vil lige gøre klart, at jeg ikke "anbefaler" noget specielt fosikringsselskab. Jeg brugte bare kattens værn som et eksempel. Jeg syntes iøvrigt at de danske kunder bliver taget ved næsen. Man har for det første en meget stort selvrisiko og derudover vil de så tage 10 - 20% fra som man også selv skal betale. Så kaldes det variabel selvrisiko. Glemmr de helt, at man altså faktisk betaler dem for at tage en chance ? Er det ikke det en forsikring i virkeligheden handler om ? Agria lyder iøvrigt ikke dårlig heller og den dækker op til 32.000. Og man får 10% rabat hvis man er medlem af en Felis Danica club. Når jeg læser deres police så ser det også ud til at de dækker en hel del flere ting end de andre.
  15. Det var da dejligt at høre )
  16. http://jp.dk/udland/europa/article2219439.ece En voksen dame smider en kat i skraldespanden, tilsyneladende uden grund. Efterfølgende siger hun, at hun syntes det var sjovt og at det jo bare var en kat...... !?! Sjovt ? Det havde ikke været så sjovt for katten, hvis ikke dens familie havde fundet den inden skraldebilen kom.
  17. Kattens Værn har en sygeforsikring til 980 kr. om året. Dog dækker de kun 80% af regningen og der er en selvrisiko på 577kr. Den dækker højt for ialt 24.042 kr. om året og for behandling i op til 2 måneder. Forsikringen er helt sikkrt kun en fordel, hvis man er så uheldig a få en af de rigtigt store dyrlægeregninger. Sammenlignet med dem jeg har, så dækker den jo ikke ret meget.
  18. Ja, mine forsikringer er måske heller ikke lige de billigste, for jeg er gået efter dem er har rimelig meget dækning. Man kan sagtens finde katteforsikringer til under £4 om måneden. Jeg syntes det lyder underligt, at der ikke er nogle af de danske forsikringsselskaber, der tilbyder kæledyrsforsikring. Det er jo et kæmpe marked som de slet ikke har fat i. Herovre ville de jo ikke gøre det, hvis der ikke var store penge at tjene for dem. Men rigtig god ide md en katte-konto. Må også indrømme at jeg selv har overvejet det. Og nej, der er ingen foskel om man er avler eller ej. Forsikringen koster det samme og det gør dyrlægen også.
  19. Her er en anden sød katte-reklame:
  20. Hvor er de altså flotte Alice ) Vi har ikke Britter, men 3 korthårede i lige presis den farve. Utrolig lækker farve. Har aldrig set en Britte med den farve. Findes de ?
  21. Også fra Tyskland, ved ikke lige med forsendelse til Danmark: http://www.petmeds.de/p-8773-royal-canin-clinical-recovery-dog.aspx?=SCDE&
  22. Prøv at kigge her: http://www.medicanimal.com/product/~royal-canin-veterinary-diet-feline-sensitivity-control-recovery/~product_id=809/~category_id=MA-CATS-FOOD-ROYAL_CANIN/~root_category_id=MA-CATS
  23. Katten på billedet er lidt mere langnæset end de fleste udstillings katte af British Shorthair racen. Men som Katrine også sagde, så er der jo altid varianter indenfor alle racer. Nogle har større eller mindre ører, andre længere eller kortere næser. Og ja, specielt hannerne får mere tykke kinder når de rigtigt bliver voksne. Det kunne meget vel være en blandingskat, men ligner umiddelbart mest in Britte.
  24. Har oplevet lige pesist det samme de par gange jeg har prøvet at købe Hills til dem. De bliver simpelthen trætte af det. Måske mister det hurtigt smagen og pillerne bliver hårde. Aner det ikke. Men ihvertfald gider de det ikke i mere end et par dage. Forstår virkeligt ikke hvorfor så mange dyrlæger sælger det, for det er efter min egen erfaring noget møg foder. (Undskyld Hills). Jeg tror simpelthen det er fordi de tjener penge på at sælge det. Nu bruger vi Royal Canin 33, og det er et af de eneste tørfodertyper som mine katte ikke bliver trætte af. Og så er det faktisk ikke dyrere end Hills. Jeg giver £79 for 20 kg.
  25. Ja, hvis man tegner en forsikring der dækker dyrlægeudgifter ved sygdom og uheld, så skulle den jo dække. Herovre (Wales) betaler jeg ca. £6-8 om måneden for at være fuldt dækket, dvs katten er både livs- og syge/uhelds forsikret. Der er et max på dyrlægeomkostninger på £7,500 pr. sygdom for livstid, så jeg syntes egentlig jeg får meget dækning for pengene.
×
×
  • Tilføj...