Hop til indhold

Ny killingeejer


Druen0

Recommended Posts

Hej alle

 

Jeg er lige blevet den glade ejer af 2 killinger - en af hvert køn. Jeg har et par spørgsmål til de garvede katteejere herinde:

 

Er det normalt at de er lidt sky i starten?

Kan man "opdrage" dem til at det er dejligt at blive taget op og nusset?

 

Den ene killing (hunnen) ligger sig op af mig når jeg ligger mig på gulvet. Den anden ligger sig et stykke væk og går væk hvis jeg vil kæle med den. Skal jeg være bekymret? Det skal lige siges at jeg først har fået dem hjem idag, så måske skal de bare lige falde til?

 

Mvh Sus

Link til kommentar
Del på andre sites

Den ene killing vil slet ikke kæle og opsøger mig ikke når jeg kommer ind i rummet, men den leger med den anden killing og virker ellers glad. Det skal lige siges at den heller ikke rigtig gad kæle der hvor den boede før. Er det mon dens personlighed eller er killinger bare mere til leg end til kæl? Kan den stadig blive en kælen voksenkat?

 

Er ellers super glad for dem og de ser så sjove ud når de leger sammen :) De bruger flittigt kattebakken og spiser og drikker begge to :)

Link til kommentar
Del på andre sites

...og lige en ting mere...lader dem jo være i fred inde i et lukket rum det meste af tiden, for det har jeg læst man skal den første uges tid. Så går jeg derind med vand og mad og renser kattebakken og ligger mig på gulvet så de kan snuse til mig og lege med mig hvis de vil. Er derinde ca. ½ time af gangen. Er det den rigtige måde at gøre det på? I øvrigt nogle råd til hvordan man fremmer deres "kælehumør"? ;)

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej..

Det er meget normalt de er sky i starten, de skal lige have tid til at vende sig til det nye sted. Katte har svært ved at omstille sig nye steder.. Ang. det med kælen er det vigtigt at du opdrager dem til det fra starten af, dvs du skal tage dem op og kæle med dem og hvis de stritter imod skal du bare holde fast og kæle med dem, hvis du lader dem få sin vilje vænner de sig aldrig til det. Self ikke så det bliver voldsomt men du kan holde dem lidt længere hver gang. Katte er lige som mennesker, de har forskellige personligheder, nogle elsker at blive kælet mens andre slet ikke gider det.. Så det kan godt være du aldrig får dem vænnet til det.

 

Jeg har også hørt det med det lukkede rum.. Men synes det var overdrevet i en hel uge. Det gjorde jeg også med min første kat den første dags tid, så lukkede jeg hende ud og viste hende badeværelset og gangen, ventede et par timer og viste hende så køkkenet og soveværelset. Jeg tror det bedste er at du har dem i et lukket rum hvor du selv tilbringer meget af tiden, f.eks stuen så de kan vænne sig til dig..

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej

Tak for dine råd. Jeg har nu prøver som du siger at holde fast (uden at det bliver for voldsomt nat.) og det har faktisk allerede hjulpet. Nu vil han gerne aes, men stritter stadig når jeg tager ham op. Jeg kan mærke du har ret i at jeg skal være mere insisterende. Tror ikke de er blevet socialiseret særlig meget hjemmefra desværre.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...