Hop til indhold

Diarre


Maine Coon

Recommended Posts

Jeg har en kastreret Main Coon på 1 år. De sidste 2 mdr har han haft diarre der skifter mellem at være flydende og blød. Jeg har haft ham til dyrlæge et utal af gange - hver gang reagerer han ved at være trist og uden appetit efter sådan et besøg. Sådan er han også nu, da jeg havde ham til dyrlægen i onsdags (forgårs). Han er blevet testet for giardia. Svaret på testen var "borderline" så han har været i behandling for giardia uden det har hjulpet på afføringen.

Han får skånekost. Da han ikke kan li noget af det skånekost der findes og han har tabt sig giver jeg ham også alm foder. Derudover giver jeg ham HUSK (loppefrøskaller).

Indtil i onsdags hvor han var til dyrlægen havde han det godt og var glad. Dyrlægen gjorde ikke andet end at undersøge ham. Jeg tænker at stesset fra besøget har kørt ham helt flad.

Er der andre der har erfaring med langvarig diarre hos katte?

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg døjer faktisk med lidt af det samme med min kat pt. Jeg har prøvet zoolac, som normalt virker godt, men denne gang uden effekt. Prøvede så canikur men også uden effekt. Er nu skiftet til Aptusbalance, som også er billigere end de to førnævnte og det ser ud til at have effekt. Måske det kunne være noget for dig?

Link til kommentar
Del på andre sites

Lige nu gider han ikke rigtig spise. Torsdag gav jeg ham 2 kapsler HUSK - jeg ved ikke om det er det der gør, at han virker som om han har ondt i maven eller kvalme, eller det er eftervirkningen af dyrlægebesøget. Sådan var han også sidst han var hos dyrlægen, men da havde han også været i narkose (skulle have ordnet tænder).

Nu har jeg købt en masse lækker killingefoder til ham, så han kan få nogle kalorier indenbords. Jeg vil give ham HUSK igen, når han ser ud til at have det bedre. Så vil jeg se, hvordan han reagerer på det da. Jeg har prøvet både Prokolin+ og Zoolac - hvilket han ikke kan fordrage!!! Når jeg har sprøjtet det ind i munden farer han rundt, som om jeg har gjort ham ondt. Jeg kan ikke camouflere det i mad, for det opdager han. Jeg giver ham også kogt kylling. Jeg vil lige undersøge det Aptusbalance!!!

Jeg er utrolig bange for, at hans tarme har taget skade og ikke er i stand til at optage føden, så er han jo rigtig skidt stillet. Man kommer jo sådan til at holde af sine kræ og vil jo stå på hovedet for dem!! Jeg takker for jeres tilbagemeldinger.

Mvh. Charlotte

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej charlotte. Det er da rigtig øv med din misser hva. Bare husk at katte ikke tåler at faste i ret meget mere end 24 timer...dvs hvis han ingenting spiser så skal han nok til dyrlægen igen. Har der været tale om at tage røntgen af ham - med henblik på fremmedlegme? Jeg tror ikke du kan sammenligne hans reaktion på at have været til et dyrlæge tjek med at have været til dyrlægen og være i narkose, han bør slet ikke blive så dårlig af et alm. besøg som hvis han havde været bedøvet. Aptusbalance er et pulver der skal blandes i fodret, men hvis du ikke kan det ville jeg få fat i en sprøjte og så opløse det i vand og give ham det direkte i munden.

 

Bare af interesse...hvad gør HUSK helt specifikt for at modvirke diarré?

 

Held og lykke og skriv gerne hvordan det går...

Link til kommentar
Del på andre sites

Gæst tinkavera

Jeg har (heldigvis!) ikke ret meget erfaring med diarré. Det vildeste var 2-3 dage i træk, hvor min Bjarne rendte temmelig meget på toilet og havde tynd afføring, der sved bagi :-(. Det skyldtes vist bare noget foder han reagerede på, og det blev klaret med 6 timers faste, derefter kogt kylling og zoolac. Han har dog sart mave og har af og til blød afføring, og på dette hjælper IAMS Hairball foder (fiberholdigt).

 

Det jeg har læst mig til er, at Diarsanyl er bedre end zoolac, da det vist også hjælper til at forhindre den dehydrering (hvordan det så kan det :S), der kan være følge af diarré.

Aptus Balance har jeg aldrig hørt om, men jeg vil skrive mig det bag øret ... rart at vide hvilke midler, der findes, hvis man en dag selv står og har en kat med diarré.

 

Ved langvarig diarré, så tænker jeg, at det måske skyldes allergi over for foder ... eller en tarmparasit. Prøv evt. at google på "tricomonas foetus" (mener jeg det hedder). Eller nævn det for dyrlægen.

 

God bedring til de misser, der har dårlig mave.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej A.Pedersen. Katten er begyndt at æde igen og han virker gladere. Han har løftet hale, passer sin pels og hvæsser sine klør i gulvtæppet. Han er dog ikke helt sig selv endnu - han plejer at fare rundt som en skoldet skid :-). Jeg er enig i, at han ikke burde reagere så kraftig på et alm. dyrlægebesøg - men jeg tænker, at hvis han er skidt i forvejen, så skal der måske ikke så meget stress til at forværre situationen. Jeg har besluttet mig for, at han nu får lidt fred til at komme sig og jeg vil give ham killingefoder som indeholder mange kalorier, samt kogt kylling. Jeg har selv tænkt på fremmedlegme i kroppen men under alle omstændigheder skal han bliver bedre, før jeg tager ham til dyrlægen igen!!! Han har jo virkelig været meget til dyrlæge uden det har gjort situationen bedre - tværtimod. Dermed ikke sagt, at der er noget i vejen med dyrlægen, for det synes jeg ikke.

Jeg har talt en del med avleren jeg har købt ham af, det er hende der har givet mig tippet om HUSK. HUSK er loppefrøskaller. De kan samle afføringen samt beskytte tarmene lidt. Mennesker tager det ved både forstoppelse og diarre. Det er et naturlægemiddel. Det kan fås i både pulver og kapsler. Jeg har prøvet pulveret, som jeg har opløst i vand, suget op i en sprøjte og sprøjtet ind i munden på ham. Det var alt for besværligt og han fik næsten ingenting indenbords. Nu prøver jeg så kapslerne - men først igen når han er helt sig selv igen - som han forhåbentlig bliver!!

Han har helt fra starten været lidt af et skravl med gentagne forkølelser og tænder der skulle opereres på. Men man/jeg smider ham ikke bare ud som et defekt stykke legetøj. Jeg vil gøre alt for ham, men indenfor rimelighedens grænser. Han har dog altid været fuld af selvtillid. Tritricomonas har jeg haft i tankerne, men har ikke fået det undersøgt. Jeg synes ikke lige at afføringen ligner Tritricomonas afføring. Har talt med Skovlunde Dyrlæge om Tritricomonas og vil nok få lavet testen, når katten lægger en klat der er til at tage prøve af:-)

Mine to andre katte har det heldigvis godt:-) så de trøster mig, når jeg er ked af det pga. al det her hurlumhej.

Tak for jeres svar:-)

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 weeks later...

Her en lille opfølgning på min kats tilstand. Det blev faktisk kun værre med ham, han tabte sig meget og ville kun spise lidt. Alligevel virkede han som om, han ikke havde givet op - det havde jeg næsten. Min egen dyrlæge sagde, at det ikke så for godt ud. Hun var ligesom løbet tør for ideer men ville konsultere en anden dyrlæge med speciale i katte og mave- tarmsygdomme. Jeg kontaktede selv Skovlunde dyreklinik og fik en snak med Stig Feldballe!! En rigtig god snak!! Han synes absolut ikke at det så helt håbløst ud og sagde, at jeg skulle prøve at give katte binyrebarkhormon for at "købe lidt tid" - derudover havde han en masse gode forslag til, hvordan situationen skulle gribes an. Kort efter ringede min egen dyrlæge tilbage til mig og foreslog også binyrebarkhormon. Nu får han så binyrebarkhormon og det har virkelig hjulpet meget!! Både på afføringen, appetitten og hans trivsel i det hele taget. I mellemtiden får jeg foretaget diverse test af hans afføring. Giver det ikke et svar, bliver der taget blodprøve, giver det heller intet svar så bliver der nok taget en biopsi af hans tarme. Stig Feldballe fortalte mig, at der i nogle tilfælde er katte der har et immunforsvar som reagerer på noget i katten selv. Det vil sige, at katten populært sagt reagerer allergisk på noget i sig selv (det er i hvert fald sådan jeg har forstået det) men i det tilfælde er binyrebarkhormon kuren. Der er åbenbart flere katte som lever på binyrebarkhormon hele deres liv og har det fint med det!

Her er vi bare glad for at det lille kræ har taget på igen og spiser lystigt og i det hele taget er sig selv igen!!! Jeg har iøvrigt goder erfaringer med Eukanuba intestinal. Min kat vil ikke rigtig æde hverken Royal Canin intestinal eller id fra Hills men Eukanuba vil han hellere end gerne æde!! Det fås iøvrigt billigt på vetuk.co.uk

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...