Hop til indhold

Katteslagsmål


janefryf.p

Recommended Posts

Hej Allesammen.

 

Er ny bruger på katteforum og har ikke helt fundet ud af hvordan det hele fungere.Det er min mening at jeg vil prøve om der er nogle herinde der kan give mig nogle gode råd med et pludselig opstået problem.

Har 2 somalier,en hun på 7 år og en han på 2 1/2 år.De er købt det samme sted og fik hende ca 2 mdr.før han kom til som killing på 11 uger.Idet store hele kommer de godt ud af det med hinanden,tager deres daglige slåskamp og er også gode til at vaske hinanden.Normalt er hun meget meget blid og kan lide alt og alle hvorimod han er en rigtig frækkert men samtidig meget nervøs,bliver meget skræmt af fremmede lyde og gemmer sig når der kommer fremmede på besøg.Derfor er de altid blevet passet i vores eget hjem af min datter når vi har været ude og rejse.Nu skal vi så rejse igen men nu har min datter fået sin egen hankat så vi synes at det var en god ide at hun kom på besøg med sin kat så vi kunne se om de kunne være i stue sammen.

Og så sker det eneste jeg ikke var forberedt på,af en eller anden årsag fløj min hunkat i hovedet på min hankat.Jeg mener,hun jagtede ham ubønhørligt i ca 10 min.hvor han bare skreg og skreg før jeg fik skilt dem ad.Det var igår formiddags kl.9.15 og hun hopper på ham hver gang hun får muligheden,jeg er nødt til at have dem i hver deres rum.Har prøvet at ringe til dyrlæge og adfærdsbehandler og de siger begge to at jeg kan risikere at det aldrig bliver bedre igen.Hvad skal jeg gøre?Jeg vil jo ikke af med nogen af dem men dette er jo også syndt for dem begge to og jeg havde jo aldrig lukket et fremmed dyr ind i mit hjem hvis vidste at sådan noget kunne ske.

Håber virkelig at der er nogen af jer der kan give mig nogle gode råd,da jeg er total knust.

På forhånd Tak

M.V.H

jane:(

Link til kommentar
Del på andre sites

Uha ja, fremmede dyr kan godt skabe problemer...

 

Inden du gør noget overilet, vil jeg foreslå dig at sætte feliway op. Det burde kunne gøre noget ved det. Og ellers tage en snak med dyrlægen om du kan få noget zylkene. Du skal dog være forberedt på at det godt kan blive en kamp. Det kan også være hun har smerte et sted, som gør at hun angriber.

 

Jeg går selv med tanke for at sætte feliway op, da min hunkat er mega ræd for min ene hankat, og dette kun fordi hendes "mand" er kommet fra denne verden. Pt. skældes de ud når de begynder. Hun er nu værst da hun simpelthen laver skrigelyde bare hun ser ham... Og må indrømme at det er blevet meget bedre nu, de kan nu dutte næse over madskålen

Link til kommentar
Del på andre sites

Fik fat på feliway igår aftes og om det er det der har hjulpet eller de bare er faldet til ro hved jeg ikke men de har kunne være i samme rum her til formidd.og han hyler ikke mere bare han ser hende og han sidder lige nu frit fremme og nusser sig med hende i umidlbar nærhed.Så jeg håber at jeg slipper med skrækken og tager aldrig aldrig et fremmed dyr inden for mine døre,selvom den fremmede kat bare lå under sengen og gemte sig under det hele.

Men,ellers tak fordi at du gad at hjælpe mig med input.

M.V.H

Jane

Link til kommentar
Del på andre sites

Det var ikke spor sjovt for dig. Men interessant læsning til at blive klogere på katte på. Jeg kender ikke så meget til katteadfærd (selvom jeg har haft kat i snart 15 år :o) men det er det samme med kaniner (der har jeg større viden) som ligesom katte er meget territoriale.

 

Hvis man har et velfungerende kaninpar (begge neutraliserede) så kan man ødelægge deres venskab for altid ved at få en fremmed kanin (selvom den er i sit eget bur) på besøg.

 

Håber du er sluppet med skrækken og der ikke bliver flere problemer imellem dem.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...