Hop til indhold

Spørgsmål om killinge adfærd


Mette

Recommended Posts

Hej.

 

Min kæreste og jeg har "adopteret" en fin hunkat på 5 mdr. Hun blev fundet efterladt, da hun var ca 2 uger gammel, og min veninde har passet hende men kan ikke tåle hende mere.

 

Vi fik hende i fredags og jeg synes hun er meget nervøs i sin adfærd, både når vi bevæger os i lejligheden men også med høje lyde. Begge dele er dog blevet bedre, og vir er glade, for hende og hun er begyndt at søge nusseri og tryghed hos os. SÅ alt det går faktisk godt.

 

Mit egentlige spørgsmål handler om at hun er blevet meget interesseret i vores dør (ud til uden for), og hun er meget hurtig og står klar når hun hører døren. Hun prøver at smutte ud næsten hver gang. Er der noget man kan gøre? Vi har ikke haft hende længe og hun er ikke øremærket osv, så jeg vil ikke have hun skal ud endnu. Nogle forslag til hvad man kan gøre?

 

Jeg har faktisk også et andet spørgsmål:

Når vi leger med hende, er hun super dygtig, men lige så snart hun har fanget legetøjet, ved hun ikke hvad hun skal gøre. (hun bider den ikke eller går med den). Er det normalt?

Link til kommentar
Del på andre sites

Gæst tinkavera

Jeg synes l meget snart skal få hende neutraliseret. Så undgår I også første løbetid, som ikke er nogen fornøjelse for hverken kat eller ejere.

 

To uger var godt nok en lille størrelse. Voksede hun op som ene-kat hos veninden?

Link til kommentar
Del på andre sites

Gæst tinkavera

Det er meget forskelligt hvornår katte har deres første løbetid, men det kan godt ske, når de er 5 mdr. gamle. Når det ikke er sket endnu for din kats vedkommende, så gætter jeg på, at det først sker når det bliver lysere. Men ingen grund til at vente med neutralisering. (bare med at få det overstået).

 

Øv, at der ikke har været andre katte sammen med hende i tidlig opvækst. Det er så vigtigt for deres prægning. Men det står jo ikke til at ændre nu.

 

(Mener det er på Dyrenes Beskyttelses hjemmeside, der er en artikel om killingers udvikling).

Link til kommentar
Del på andre sites

Tusind tak for dine svar tinkavera :)

 

Ja, det er rigtig ærgeligt at hun ikke har været sammen med andre katte - og det bekymrer mig faktisk, men min mor har to meget gemytlige katte, så jeg tænker at jeg vil prøve at lade dem være lidt sammen når hun er faldet til hos os.

 

Super, går straks ind og kigger :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Gæst tinkavera

Det har strejfet mig, at det måske kunne være en ide med en jævnaldrende legekammerat (altså at I anskaffer en kat mere), men det er nok for sent....

Jeg er usikker på, om det vil være en god ide at lade hende omgås andre katte i det hele taget. Hvis hun virkelig kun var et par uger gammel, da hun blev taget ind, er det jo hele den vigtige prægningstid, hun slet ikke har været sammen med artsfæller. Det jeg tænker er, at det måske er bedst at holde hende som indekat (selvfølgelig med adgang til løbegård/indhegning) altid - da hun jo ikke har lært kattekommunikation, og derfor kan få problemer med at omgås fremmede katte.

 

Jeg har ikke selv erfaringer med denne problemstilling, så aner ikke, hvad der er bedst at gøre. Måske kan I få råd fra et internat.

Eller måske er der nogen herinde, der har erfaringer med det....

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 weeks later...

Hej igen :)

 

Ja, så har vi prøvet at sætte hende sammen med andre katte (min mor har to), og det var tydeligt at hun havde svært ved at kommunikere - desværre. Men så er vi klar over det.

Og tak for linket til artiklen :D Jeg fik læst den og det hjalp med at opklare nogle ting. HUn er faldet meget godt til nu, så det er rigtig dejligt. Men nu tror jeg at hun er kommet i løbetid - hun snakker/miaver meget og vandre rundt. Men det fint nok, for de skal vist i deres første løbetid før de kan få p-piller...?

Link til kommentar
Del på andre sites

Gæst tinkavera
hej Henriette.

 

tjo. Men min kæreste og jeg har talt om det og selvfølgelig skal hun også øremærkes og vaccinerers, men hun bliver ikke neutraliseret i denne omgang :)

 

Det vil altså være temmelig fjollet ikke at få hende neutraliseret samtidig med at hun alligevel er i narkose for at blive øremærket.

 

Hvis hun først er kommet i løbetid, så må I holde hendes skrigeri ud til det er ovre. Selv om man godt kan, er det er uhensigtsmæssigt at stoppe en løbetid med p-piller.

Du skal også vide, at p-piller er stækt kræftfremkaldende. Jeg har faktisk aldrig mødt en p-pille kat der ikke har fået kræft i mælkekirtlerne :-(

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Mette

Jeg vil som, Henriette også anbefale en neutralisation. Der er virkelig mange bivirkninger ved p-piller til dyr...det kan du evt høre din dyrlæge om. Sys i hvertfald du skal overveje det grundigt :) De fleste dyrlæge har iøvrigt en rabatordning så det bliver billigere at få vaccination, øremærke/chip og neutralisation hvs man gør det samtidig.

Håber i øvrigt det går godt med hende.

Link til kommentar
Del på andre sites

tinkavera og A.Pedersen - Jeg/ er udemærket klar over de bivirkninger der kan være, men nu har vi (i vores respektive familier) haft katte på p-piller og mange af dem oplevede ikke bivirkninger. Så vi har taget det valg med p-piller og killinger og nu er det sådan :)

 

Men vi var til lægen her for en uge siden, hvor hun både fik p-piller og blev vaccineret, så det var rigtig godt.

David - Hun var ude men kun i snor. Hun fik aldrig lov til at gå ud selv der. Det får hun lov til hos os når det bliver sommer/forår, så vi har mulighed for at have døren åben til hende så hun har større mulighed for at komme ind i starten :)

 

Vi er forøvrigt blevet tilbudt en hunkat til fra min moster (som er opdrætter). Den skal jo neutraliseres og sådan. Men vi overvejer det, for det kunne nok være godt for katten at få lidt selvskab... eller hvad?

Link til kommentar
Del på andre sites

Gæst tinkavera

Vi er forøvrigt blevet tilbudt en hunkat til fra min moster (som er opdrætter). Den skal jo neutraliseres og sådan. Men vi overvejer det, for det kunne nok være godt for katten at få lidt selvskab... eller hvad?

 

Pga. at første kat er vokset op helt uden kontakt med andre katte gennem hele den vigtige prægningsperiode, så tvivler jeg kraftigt på, at det vil være godt.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...