Hop til indhold

Killing og opkast


martbm

Recommended Posts

Hej allesammen :)

 

Vi har for 2½ dage siden fået den mest bedårende hunkilling fra Inges Kattehjem, en killing var blevet fundet ved en koloni og der derfor ikke er særligt meget info på. De havde fået den ind dagen før, og ved kun at den havde levet ved en koloni og at den ca. er 12-14 uger og nok nærmere de 14. Den har fået sin første vaccination og ormekur (blev informeret om at den ikke altid virkede?).

 

Nuvel.. Problemet er at det dejlige kræ begge nætter har kastet en del af maden op igen, og vi er selvfølgelig lidt nervøse da den allerede har fået krøbet sig godt ind i vore hjerter. Den første nat kastede den op tre gange, først halvfordøjet mad (lignede tørfodderet let opløst), så halvt mad og slim og endelig kun gennemsigtigt slim. Jeg har kigget opkastet igennem og har ikke fundet tegn på orme eller lignende. Her til aften er det kun blevet til en omgang (kun mad, meget lidt slim og det aldeles klart).

 

Katten virker ikke panisk når det sker, men den virker ganske apatisk og sløv efterfølgende. Jeg har forsøgt at få den til at drikke vand, men det er den ikke lige i humør til. Den vil hellere over at sove lidt videre og har kun lige energi til en kort spindetur efter mine forsikrende nus. Nogle timer senere er den dog sit sædvanlige jeg igen og er energisk, spindende, opsøgende og fuld af leg..

 

Killingen er af sind utroligt imødekommende, kælen og legesyg. Det der har overrasket os mest er dens frygtløshed og ukuelighed. Til trods for de fremmede omgivelser på kattehjemmet spankulerede den rundt som ejede den det hele, højt spindende og selvsikker. På hjemturen ville den dæleme ikke sidde og kukkelure i transportkassen, næ - den skulle ud og blive kælet og endte med at sidde oven på transportkassen og se interesseret på trafikken. Da den kom indenfor døren gik den da også lige en hurtig runde og smed sig så i sofaen, har godtnok aldrig set en kat tilvænne sig så let :)

 

Katten virker til at være i fin fysisk form. Adræt, sikker på fødderne, god balance og er rimelig robust bygget (begyndt at få lidt gods i skuldrene og er slank men ikke tynd over halen).

 

Som tidligere skrevet ved vi intet om dens madvaner fra tidligere .. Vi må dog formode at den er blevet fodret jævnligt, men da den har levet udenfor har det nok været forskelligt hvad den har indtaget. På Inges Kattehjem fodrede de med Royal Canin Growth tørfodder hvilket vi købte for at gøre overgangen lettest mulig. Vi har købt noget billigere vådfodder som den har fået 1/3 pose af når vi selv har spist aftensmad. Killingen har virket til at spise fint og uden at overspise.

 

Sikke en smøre!

 

Vi har selvfølgelig gjort os nogle tanker selv og har overvejet om det kan være den omskiftelige madsituation (igen, vi aner ikke hvad den har spist før Inges Kattehjem), eller muligvis vaccinationen eller ormekuren?

 

Jeg håber at nogen af jer kan give os et par gode råd. Vi er selvfølgelig klar til at betale for dyrlæge, men vil heller ikke overreagere hvis det bare er en bagatel. Vi skal til anden vaccination og sterilisation her om en lille måned, men der er godtnok længe længe til når ens bedårende mis har det skidt :-S

 

På forhånd tak!

 

Martin og Tina

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Martin og Tina

 

Ih hvor er jeg glad for at se jeres besked! Jeg har nemlig killingens søster hjemme hos mig, og hun har samme "symptomer" som jeres lille grå killing. Derudover, har jeg spekuleret som en gal over, hvordan den anden killing har haft det. Det var meget vemodigt at aflevere hende på Inges Kattehjem i mandags.

 

Jeg har passet killingerne i ca. 1 måned hos vores nabo, som er en lejrskole. De fik mad en gang om dagen: tørfoder (Royal Canin) blandet op med blendede pålægsrester (manden er kok og har taget rester med hjem hver dag), kogte ris, havregryn, tørret hvidløg og madolie. De har kun boet i et traktorhus, og har altså ikke været vant til varme fra en lun stue.

 

Jeg gætter også på, at det må være de ændrede kostvaner der er skyld i maveknebene, men måske er der et andet svar. Jeg følger med i tråden her.

 

Og så selvfølgelig: Tillykke med den lille mis. Jeg ville gerne selv have beholdt hende, men da vi allerede har 2 katte i forvejen, synes vi det blev lidt rigeligt med 4 i alt, og da jeres killing var den største og mest selvsikre, var vi sikre på, at hun nok skulle finde sig et godt, nyt hjem hurtigt :). Hvis I er interesserede i billeder fra stedet hvor hun er opvokset, og af hende selv fra den sidste måned, siger I bare til. Her er et billede fra d. 3. oktober.

 

Hilsen Tanja

killinger.jpg

Redigeret af Tanja Pedersen
Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Tanja :)

 

Hvor er det sjovt at du følger med herinde og at det så er fra dig vi har hende. Der er vist ingen tvivl om at det drejer sig om samme killing, det der nysgerrige udtryk på billedet er et vi oplever temmelig tit hehe

 

Sikke en smuk søster hun har. Må have været et hårdt valg at beslutte hvem af dem i kunne beholde :-( Jeg kan dog garantere dig at hun kommer til at have det dejligt og vil blive elsket og plejet her hos os. Hun har klaret flytningen helt suverænt og er glad og livlig, så jeg tror ikke at det kunne være gået bedre. Kan sige så meget at vi kun nåede at se en killing før vi nåede hendes bur, og efter hende stoppede var der ingen grund til at kigge yderligere. "Det er da vist den vi skal have" sagde Tina og jeg stod og tænkte præcist det samme :)

 

Vi holder hende indendøre her de første uger som minimum, og det virker til at passe hende ganske glimrende. Der er et større grønt areal hun kan få adgang til i foråret eller tidligere hvis det ikke bliver for køligt inden.

 

Lige en ting .. var hun også helt og aldeles lydløs da du havde/så til hende? Der bliver brummet og spundet 95% af tiden, men vi har ikke hørt den mindste lyd fra hende ellers. Vi blev nødt til at fjerne 3 tæger på hende og selvom hun var ganske utilfreds (efter de første to var tålmodigheden brugt op :-P), men selv ikke her var der så meget som et suk fra hende.

 

Det er mærkeligt at søsteren har samme symptomer.. Jeg har læst mig til at ormekur/vaccine kan forårsage problemer af den slags dagene efter, men ved ikke om det kan være det. Efter at jeg skrev mit indlæg i nat har der ikke været yderligere, men det har også kun været om natten at der har været problemer (hvilket også undrer mig, det er jo en del timer efter at hun spiser sine største måltider). Kan du fortælle mere om hvad du har oplevet mht. opkast fra søsteren og hende?

 

Vi vil MEGET gerne have billeder af hende fra før vi fik hende! :) Er lidt mærkeligt ikke at have mere forhistorie på en killing der allerede fylder en masse i vores hjem og hjertekuler *g*

 

Mvh.

Martin og Tina

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej igen

 

Ja, det var meget svært at fravælge den ene killing. Faktisk ville vi gerne have beholdt begge to, men synes alligevel at det blev for stor en mundfuld. Vi er ved at bygge om, så en spilopmager er mere end rigeligt at holde øje med :o.

 

Historien om killingerne: Vi bor på Midtsjælland, i en skov på en blind vej. Vores eneste nabo er "Birkedallejren" som er drevet af Luthersk Mission. Fra foråret og frem til august er der blevet bygget om på lejren, og der har været håndværkere hver dag. I august fik vi en sms fra pedellen på skolen, som skrev at håndværkerne havde fortalt om to killinger nede på lejrskolen, og om vi ville have dem. Vi takkede nej, og regnede med de selv ville sørge for at få killingerne afhændet. Et par uger senere kom vores ene hankat hjem... Med to killinger lige i hælene... Og så var jeg jo solgt. De små var så forfærdelig sultne, og guffede den mad i sig, som jeg gav dem. Fra den dag af, gik jeg ned til lejrskolen hver aften, og fodrede killingerne.

 

Begge killinger var meget sociale, men jeres killing den største og stærkeste. Nøøøj hvor kunne hun knurre af hendes søster, når hun fik mad, og bare ville have den for sig selv!

 

I september skrev jeg til Luthersk Mission og spurgte om jeg måtte videregive killingerne til en god familie, og det måtte jeg meget gerne. Jeg indrykkede annoncer i Den Blå Avis og på diverse fora, men ingen ville have de små misser. Jeg prøvede Dyreværnet i Rødovre som formidler katte i par hvis man ønsker det, men de havde ikke plads. Heldigvis sagde Inges Kattehjem ja, så i mandags kørte jeg de to killinger til Glostrup. Det var meningen, at jeg ville aflevere dem begge, men efter 10 min., måtte jeg have den ene med hjem. Jeg tog den sort/hvide, da jeg var helt overbevist om, at jeres killing ville finde et nyt hjem på meget kort tid, så selvsikker og flot som hun var/er.

 

Jeg sender jer lige en personlig besked med kontaktoplysninger. Så kan jeg også sende billederne til jer privat, hvis I ønsker det :).

 

Ang. opkastning: Min killing har ikke spist siden torsdag :(. Når hun nærmer sig maden kommer der brækfornemmelser op i hende, og hun vender straks ryggen til maden. Hun har kastet op tre gange i løbet af tirsdag og onsdag: Den mad hun har spist, og derefter kun skum og slim. Min killing er ikke blevet vaccineret endnu. Hvis hun ikke begynder at spise i løbet af i morgen, må jeg ringe til dyrlægen på mandag.

 

Ang. mijaven: Jooo, min lille killing kan skam sagtens sige mijav, men kun når vi har lukket hende ud, og hun gerne vil ind igen. Vi lukker hende ud hver dag, da hun jo er vant til at være ude, og det går rigtig godt. Jeg har strøet hendes kattesand og efterladenskaber ud i haven, så hun nemt kan lugte hvor hun hører til.

 

Hilsen Tanja

killing.jpg

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej med jer.

Det lyder lidt som om at jeres smaa missedyr maaske lige gaar igennem et lille udbrud af en af kattesyge viruserne. Det har naesten alle katte, der gaar frit rundt udendors. Der er saadan set ikke noget farligt ved virusen. De faar en periode hvor de maaske fooler sig lidt daarlige og ikke saa gerne vil spise og ofte med opkastninger. Det kan ogsaa i de slemmere tilfaelde vaere at ojne og naese loeber i vand. Selv katte der er vaccineret kan faa viruserne, men saa er udbruddene ofte ikke saa slemme. Hvis det er en af kattesyge viruserne saa er det ikke umiddelbart noget i skal blive alt for bekymrede over. De fleste katte kommer igennem udbruddet med en lille sygdoms periode og saa har de det ellers fint resten af livet. Hvis i vil have vished om det evt kan vaere en af viruserne, saa kan dyrlaegen tage en svaber test fra mundhulen af katten og faa den analyseret paa et laboratorium.

Prov med kogt kylling da det er god skaanekost.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Joan

 

Tak for svar. Min killing fik det bedre i søndags. Hun prøvede at komme af med sin afføring men kunne ikke, lige ind til der pludselig gik hul på bylden. Fra og med mandag mogen har hun været hel normal, og udvist enorm appetit. Jeg tror hun har haft en ordentlig omgang forstoppelse pga. den nye livsstil.

 

Hvordan går det med jeres killing Martin og Tina?

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...