Hop til indhold

Selskab eller ej?


Maria00

Recommended Posts

Hej kattekloge mennesker! Jeg har nu i over er år gået og vurderet for og imod at min nu 3 årige hunkat skal have sig en legekammerat. Hun er nemlig legesyg som en killing og elsker også at slås for sjov, lidt mere end vi mennesker altid gider at være med til, derudover er hun lidt doven hvad pelspleje angår (jeg hjælper selvfølgelig) og går ind imellem og piver til underboens kat. På den anden side er hun erfaringsmæssigt ret territorial og lidt bitchy og da Vi bor i lejlighed (dog relativt stor) er der ikke megen anden mulighed end at deles hvis en ny flytter ind. Jeg tror at min kat vil have glæde af en ven, men jeg er bange for at i sidste ende at måtte sende den nye kat videre hvis det ikke går? Hvad tror i? Vil det være en god ide med kat nr 2?

Redigeret af Maria00
Link til kommentar
Del på andre sites

Hej Maria. Jeg ved ikke hvad jeg vil anbefale, - men katte er IKKE flokdyr, - selvom det ofte ser sådan ud i dagligdagen, - så er de deres egen, de jager selv og de er territoriale. Vi ser ofte katte leger.... og kan ligge sammen, - men når det kommer til stykket er de solitære, og trækker sig og er sig selv når de ønsker det. Så det jeg nok tænker er, at har man meget plads, kan man godt have mere end en kat, da der er "albuerum" nok. Jeg kender også selv nogle der har to katte  på ikke så meget plads, og hvor det går rigtig fint, - det er nogle der har fået to killinger samtidig, eller to ungkatte samtidig. Så de tanker jeg gør mig er, at det er svært at sige om det vil lykkes for dig at tilføre en kat mere, - men hvis din nuværende kat er meget territorial og du ikke har så meget plads, kan det jo måske give problemer.... men man kan ikke vide det. Men ud fra en viden om, at katte i naturen ville vælge at gå alene, kan man jo sige, at din kat jo har det godt - det er nok mest os mennesker der tænker at de kære dyr skal have selskab (kender det fra mig selv!). Jeg forstår udmærket dine tanker, og det er svært - jeg ved ikke hvad jeg ville råde dig til, - men prøver bare nok at vende og dreje spørgsmålet, og ihvertfald tænke at din kat savner nok ikke noget, - den har jo dig ;-) 

Skulle du vælge at få en kat mere, og der bliver lidt problemer (for det kan give din "gamle" kat stress at skulle dele........ så kan man få noget der hedder "Feliway", som man sætter i stikkontakten, - det er noget der udskiller et naturligt hormon, og som er fuldstændig ufarligt, - men jeg ved at det virker beroligende og afstressende, - og jeg har et eksempel på at det fik den gamle kat til at falde til ro. 

Det er ikke nemt, vi vil vores dyr det bedste :-) - det er heller ikke nemt at give et entydigt svar, - for jeg forstår dig udmærket i dit ønske!

Selv bor jeg på en gård hvor vi har 4 katte, - det går fint, men her er også masser af plads. De tre er en mor og to af hendes killinger. De tre har et bånd, specielt killingerne (der nu er to år), og jeg kan se de sover rimelig tæt på hinanden om natten, - men ellers er de absolut solitære! - de har bare indordnet sig og fundet et hieraki. 

Hilsen pettydk

  • Like 1
Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Hej Maria. Jeg har faktisk gået og tænkt lidt over det med din situation. Jeg har studeret vores egne katte lidt ekstra..... og tror egentlig, at hvis jeg var dig, og ønskede mig en kat mere, ville jeg nok gøre det. Din "gamle" kat er en hunkat, og det tænker jeg gør en forskel, fremfor hvis det var en hankat. Hun vil sikkert "lange ud" efter en killing, .... men det ville hun også gøre hvis hun selv havde født den, - det er jo opdragelse og læring. Selvfølgelig vil hun skulle se den nye an, men sådan er det også når man får en hund til, en fugl til, en hest osv.

Det jeg kan se på vores egne er - som jeg vist skrev, - de går hver for sig, og alligevel nogen gange sammen (jæger dog alene), men om natten sover de sammen. Så ja, katte er ikke flokdyr, - men kan alligevel lide selskab. Efter jeg har tænkt over det, kender jeg faktisk masser af mennesker der har anskaffet sig kat nr. 2 ( og 3) - og de har fundet en måde at leve sammen på. Så hvis dit ønske er to katte, tror jeg at jeg ville gøre det :-) Men selvf forstår jeg dine tanker. Held og lykke med beslutningen :-) 

  • Like 2
Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...