Hop til indhold

Tis i Hundekurv


Findus123

Recommended Posts

Hej.

 

Vores ellers renlige kat, insisterer på at tisse i hundens kurv. Ikke de "flade" dyner han har liggende, men hans bløde Hundekurv.

 

Det er vi selvfølgelig rigtig trætte af.

 

Han er næsten 3 år, vi har haft ham fra killing, han er kastereret og han må være både inde og ude. Han vil helst tisse ude, men bruger kattebakken i nødstilfælde. Og nu også hundens kurv.

 

Nogen der ved hvorfor han gør det, og hvordan vi får ham til at lade være?

Link til kommentar
Del på andre sites

Der er flere mulige årsager:

Det kan være et udtryk for dominans.

Og umiddelbart er der ikke meget andet at gøre, end at smide hundekurven ud fordi når katten først er begyndt at tisse i den, så vil han med stor sandsynlighed fortsætte. Og at få ham til at lade være...næ, for han forstår ikke hvis I skælder ham ud for det bagefter. Hvis I ser ham sætte kurs mod hundekurven for at tisse, så kan I selvfølgelig prøve at stoppe ham og sige NEJ før han når op i kurven.

 

En anden mulighed er, at hvis katte får en urinvejsinfektion eller andre problemer, f.eks. krystal- og stendannelser i blæren, så gør det ondt når katten tisser.

og derfor vil katte typisk opsøge noget der er blødt og dejligt, som den presser sig ned imod når den tisser, i et forsøg på at fjerne smerterne.

 

Så hvis det er noget katten for nyligt er begyndt på efter at den tidligere har været helt renlig, så vil jeg i første omgang foreslå et dyrlægebesøg med katten for at få tjekket dens urin for infektion og/eller krystaller

Link til kommentar
Del på andre sites

Tak for dit svar.

 

Han har desværre altid haft tendens til at gøre det i hundekurven. Men ikke på hundens tæpper. Skiftede kurven ud, fordi jeg tænkte at den gamle måske lugtede af tis, men han gjorde det straks i den nye også. Hunden havde knap nået at ligge i den.

 

Han gør det ingen andre steder inde, hverken i vores seng, tæpper, sofa, hundens tæpper og dyner. Kun i hundekurven. Mystisk synes jeg.

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...