Hop til indhold

Mystisk sygdom?


Jan Hansen

Recommended Posts

Tjah jeg skriver egentlig bare for at høre om nogen har ideer, foreslag, erfaringer - ikke for at få en skideballe ;)

 

Ser i jeg har i 20 år været lykkelig katte ejer. Mine katte har altid været fritløbende, neutraliserede og vaccinerede.

 

Nu er mit problem så at i løbet af 5 måneder har jeg mistet 6 katte på nøjagtig samme måde. Det har været både han katte og hunkatte ( neutraliserede ) og i alle aldre ( 6 måneder til 18 år ).

 

De starter alle med at blive sløve, taber appetitten, taber sig i vægt med rekord fart ( hverken diarre eller opkastninger ) , i løbet af få dage får de meget høj feber og lunge infektioner ( dog hverken hosten, nysen eller udflåd ). Inden for 5-7 dage er de desværre døde. Jeg har været til dyrlæge med dem alle efter få dage, de har alle fået hjælp til mad og væske og været på antibiotika. Intet har hjulpet. Jeg har lige mistet min 4 årige hunkat i eftermiddag. Vi var til dyrlæge fredag og hun har været på pencillin og jeg har fodret og vandet hende med engangs sprøjter og pipetter. men det var som om hun blev lammet indefra. 3 timer inden virkede hun mere frisk. hoppede endda op i sofaen. men intet hjalp . hun sov ind inden jeg nåede til dyrlæge igen.

 

Desværre har det været umuligt for mig at finde økonomi til at få en obduceret men to dyrlæger og jeg er alle lidt pusled af dette fordi, de er vaccineret mod kattesyge og symptomerne syntes ikke at passe på noget.

 

Nu vil jeg have kattegård så de bliver hjemme. Men jeg ved ikke om de sidste 4 katte er smittede eller ej :/ det er sket med 3-5 ugers mellemrum og helt ærligt håber jeg nogen kan spore mig i retning af hvad det kan være og hvad jeg kan gøre. Min dyrlæge aner ikke sine levende råd medmindre jeg får råd til en obduktion :/

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg ved ikke helt hvorfor du mener at nogen skulle give dig en skideballe...

 

Det må være forfærdeligt på den måde at se sine katte sygne hen og dø en efter en, uden det man forsøger, hjælper noget.

 

Og m.h.t. obduktionen, så er det jo ikke engang sikkert den vil vise noget som helst, medmindre kattene f.eks er blevet forgiftede, men det er der ikke umiddelbart noget i deres symptomer der tyder på.

 

Jeg kan desværre heller ikke fortælle dig hvad kattene fejlede, kun fortælle at jeg kender til noget lignende hvor kattene fik omtrent samme symptomer og dyrlægerne også var på bar bund.....dog med den forskel, at kattene rent faktisk overlevede, hvilket man på visse tidspunkter ikke troede.

Det var heller ikke alle kattene i den flok der blev ramt, så jeg håber de sidste af dine trods alt klarer frisag.

Link til kommentar
Del på andre sites

Forøvrigt så vil jeg gerne have uddybet det omkring lungeinfektion.

 

Er dyrlægen sikker på lungeinfektion, hvilket jo da er ensbetydende med betændelse i de fleste tilfælde?

 

Eller kan der være tale om besværet vejtrækning grundet væske i lungerne måske, eller noget helt andet?

 

Fordi jeg ved, at det tilfælde jeg kender til, kom dyrlægen frem til ved den første af de syge katte, at der var noget hvor symptomerne, altså vejrtrækningsbesvær, mindede om "infektion i de øvre luftveje", men da man undrede sig over manglen på sekreter blev katten lagt i narkose og luftvejene undersøgt, også for fremmedlegemer, og viste ikke infektion, men irriterede, hævede og "knoprede" slimhinder i næse og svælg.

Link til kommentar
Del på andre sites

Kommentaren med skideballen er fordi jeg har prøvet at bringe emnet op andre steder og er nærmest blevet anklaget på trods af jeg faktisk gør hvad jeg kan. jeg undskylder, jeg var lidt dårligt humør .

Med hensyn til lunge infektionen, ved jeg nøjagtigt hvad der menes, de har nævnt lungebetændelse men gik fra det igen. De har også nævnt væske i lungerne men det udelukkede de også og endte bare med at kalde det lunge infektion hvilket også står er skrevet på posen med piller. De har alle hurtigt udviklet en larmende hurtig vejrtrækning og hvis man lyttede med øret mod katten kunne man næsten høre lungerne "ralle".

Alle former for forgiftninger har været oppe og vende, men der er hverken kramper, savlen, opkast, diarre. ingen af de normale symptomer.

 

og du har ret, det er ganske forfærdeligt at være vidne til og alligevel prøver man jo alt hver gang selv om man næsten kender udfaldet nu.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...