Hop til indhold

Urenlige katte


Ramsing

Recommended Posts

Hej,

vi har 6 katte som alle er reddet fra diverse skæbner.

De 4 hun og 2 hankatte (alle steriliseret og kastreret) har levet sammen i flere år har messer af plads udenfor og altid adgang ud af huset over en kattelem. Men vi har et voksende problem med urinering og markering i huset.

Det er blevet mere over det sidste år og vi har prøvet alt hvad vi kan komme i tanke om. Dufthormoner, 2 kattebakker i forskellige ender af huset (rengøres dagligt), professionel hjælp til rengøring osv - intet hjælper.

Vi er nu nået dertil, at vi er nødt til at udskifte gulvet i vores køkken - og vaskemaskinen kører næsten i døgndrift med tæpper, gardiner osv, der rengøres i Sagrotan.

Diverse sprays på de steder der er udsatte, hjælper absolut intet.

 

Hvad pokker gør vi?

 

Mvh

Bo

Link til kommentar
Del på andre sites

Nu siger du godt nok temmelig skråsikkert, at kattene ikke fejler noget fysisk.

 

Men jeg vil vædde på, at de to årlige tjek af kattene IKKE indebærer urinprøver af hele banden for at teste for urinvejsinfektion og, især for hannernes vedkommende, krystaller i urinen og blodprøvetagning for at teste nyrefunktion på kattene ;-)

 

Det var den ene ting, nemlig at det faktisk kan tænkes, at urenlighederne skyldes at en af kattene måske fejler noget.

 

 

Men okay, hvis vi forudsætter, at kattene ikke fejler noget, og at urenlighederne skyldes dårlige vaner, territorieafmærkning, kamp om hieraki o.s.v....så: Hvad gør I...

 

Godt spørgsmål.

 

Men desværre ikke et opmuntrende svar, fordi det kan I ikke komme til livs, medmindre I finder ud af hvem synderen/synderne er og får den/dem væk.

 

Det er temmelig ofte sådan, at den slags katte har noget "med i bagagen". Og urenlighed kommer nok ind på en førsteplads da det er den mest simple måde for en kat at give udtryk for utilfredshed/stress/utryghed o.s.v....og det er faktisk grund til, at mange kasserer deres katte. Enten smider dem ud eller giver dem videre enten til private eller internater uden at oplyse om at det er en urenlig kat.

 

Og hvis nogen af dine katte er direkte urenlige, så er der bare en vej hvis I ikke vil fortsætte med at leve med kattepis overalt.

 

Det samme gælder hvis der er tale om, at enten en meget dominerende, eller modsat en meget utryg, kat render og afmærker for at hævde sig eller for at sprede sin egen duft som en form for tryghed.

 

Det vil kattene ikke stoppe med...og hvis det er duftafmærkning, så gør I det faktisk bare værre ved at forsøge at rengøre jer ud af det og fjerne lugten, for jo mere I gør, jo mere intenst vil kattene fortsætte markeringen..dermed ikke sagt, at I bare skal lade det være, altså ;-)

 

MEN, du mangler faktisk at fortælle noget ret væsentligt:

 

Er der tale om duftmarkering eller urenlighed??

 

Forskellen er, at ved duftmarkering går katten rundt, gnider sig op af ting, vender røven til og sender en stråle bagud.

 

Ved urenlighed sætter katten sig som når den tisser i bakken, den gør det bare i hjørner og kroge, i senge og møbler o.s.v.

Link til kommentar
Del på andre sites

Eller også har du sgu da i hvert fald ikke lært at forstå hvad du læser, for du har da tydeligvis fået den stik modsatte mening ud af det, end hvad der står.

 

Altså, vi prøver igen: Du har katte som du har taget dig for at redde dem.

 

Og det jeg forsøger at forklare er, at det ikke altid forløber problemløst, at sådanne katte ofte har noget med sig, f.eks. urenlighed, hvilket kan være årsag til, at tidligere ejere har kasseret dem, enten ved at DE har smidt dem ud eller givet dem videre. Altså uansvarlige mennesker der læsser deres "affaldskatte" af på den ene eller anden måde og lader andre tage sig af dem.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...