Hop til indhold

Kattefoder til undervægtig kat


xSandra

Recommended Posts

Som hovedregel skal man ikke bare gå ud fra, at det er grundet foderet en kat er undervægtig når den hele tiden har foder til rådighed....og den vel at mærke spiser nok af det

 

Mange katte er f.eks. undervægtige hvis de har problemer med tænder og/eller tandkød (= at katten så ikke spiser nok grundet gener og smerter)

Andre er undervægtige hvis de har nyreproblemer.

 

Så et grundigt sundhedstjek af katten er altid en god ide når en kat er undervægtig..for at finde ud af om tilstanden skyldes sygdom

 

Så er der de katte der lever af tørfoder og som er undervægtige grundet de ikke får nok væske...nogen katte kan ikke finde ud af at drikke den nøvendige ca 1/3 liter i døgnet...fordi katte oprindeligt er konstrueret til at spise byttedyr med stort væskeindhold og dermed ikke have så stort behov for at drikke...

 

 

Omkring foder, hvis katten elelrs ikke fejler noget....så ville vådfoder måske gøre underværker..altså dåsefoder og forskelligt kød, fisk..

 

Faktisk anbefales det at katte skal have den slags hver dag, mindst et mættende måltid....og så selvfølgelig have tørfoder til fri rådighed der foruden

Link til kommentar
Del på andre sites

Han er ikke alvorligt undervægtig og det er ikke hurtigt han har tabt sig. Vægten er langsomt gået ned med alderen (han er snart 10 år). Tænderne blev tjekket for et halvt år siden, og de var som dyrlægen sagde "utroligt godt velholdt når man tænker på alderen". Jeg prøver at hoppe på vådfoderet. Der er bare en del vådfoder han brækker sig af. Så må prøve at gå på jagt efter noget godt noget han ikke brækker sig af :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Okay, det er en kat på den alder hvor vægten er dalende.

 

Jamen det bekræfter mig sådan set bare i, at et grundigt tjek af katten ville være at foretrække, om ikke andet så for at udelukke sygdom.

 

Fordi det er sådan set i den alder der, at nogen katte begynder at have helbredsproblemer, og f.eks problemer omkring lige netop nyrerne opstår...og er den hyppigste årsag til, at katte på den alder taber sig....og desværre noget som mange katteejere overser indtil den dag katten ligger og vrider sig af smerter grundet nyrerne er stået af og det er for sent at gøre noget for katten..

 

Og omkring tænder, så ved jeg ikke om du kender den oversete tandsygdom, som man mener mindst 50 % af alle katte over 6 år lider af, nemlig det der kaldes FORL.

 

En tandsygdom man ofte ikke kan se ved bare at kigge katten i munden, fordi tænderne kan se superflotte ud, men det ødelægger tandrødderne sådan at de forvitrer og katten har ondt = spiser ikke optimalt. ..og på sigt kan tænderne simpelthen knække helt nede i kæben..

 

http://www.dyrlaege.dk/artikler/40-artikler/135-forl-hos-katte

 

 

Omkring vådfoder, så kan anbefales Lux fra Aldi.

 

Kattene kan som regel bedst lide det der hedder "bidder i gelé".

 

Og selv om det er det billigste dåsemad man næsten kan få, kun 4.95 for en dåse, så er det faktisk noget af det bedste fordi det ikke indeholder så meget sukker som meget af det andet dåsemad.

 

men også kød af forskellig slags er godt til kattene

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...