Hop til indhold

Ny kat hvæser


Recommended Posts

Vi har lige valgt at sige ja til en 1 år kastret hankat - Som ikke længere kunne bo hos hans ejer.

Det er en fin kat, vant til hund og til at være inde. Den har været ved os i et par dage nu.

 

Vi har i forvejen 3 katte og en hund, som enes rigtig godt.

Vi har valgt at holde katten indespæret i et rum ved siden hvor de andre katte bor. Og indimellem åbner vi døren så de kan vænne sig til hinanden.

Vi kan ikke holde den åben hele tiden, fordi de andre katte har en kattelem så de kan gå ud, og vores planer er at den nye kat skal blive inde i et stykke tid, før den kommer ud.

 

Problemet er at den hvæser af de andre katte og også af os mennesker.

Den vil egentlig gerne snakkes med og kæles for, men hvæser alligevel nervøst af os. Lidt forvirrende....

 

Er der nogen der har erfaring med en kat det hvæser - Mon det går over med tiden?

 

Forslag til sammenførring med kattene og hund modtages også gerne.

 

Mvh.

Christna

Link til kommentar
Del på andre sites

Det lyder som noget rigtig rod med den nye kat....og ikke særlig gennemtænkt at anskaffe den ud fra de vilkår der ridses op.

Fordi det er ikke godt at holde en ny kat adskilt i et rum for sig selv og så kun lade den hilse kort på de andre dyr, for sammenføring vil så fungere sådan at de faktisk er fremmede for hinanden hver gang døren åbnes derind = alt for lang sammenføringstid, der måske aldrig bliver en succes....det er selvfølgelig heller ikke en garanti at det bliver det alligevel...nogen katte kan ikke indlemmes i eksisterende flokke, men modellen der bruges gør det ikke bedre..

 

Men det er klart at katten hvæser af jer og de andre katte...den er bange og nervøs...nyt hjem, nye mennesker, fremmede katte og en hund...og at den det meste af tiden har tid til at sidde og være utryg i et værelse for sig selv.

 

Det er altid en voldsom omvæltning fior en voksen kat at skifte hjem...og det kan blive et stort problem hvis den ikke har været vant til andre katte siden den kom hjemmefra som killing.

 

Omkring sammenføringen, så som nævnt noget rod når dyrene ikke kan sammenføres fra begyndelsen...og katten lærer jo altså ikke sit nye hjem og omgivelserne at kende ved at være lukket inde i et værelse.

 

Det eneste jeg kan tilråde det er at I låser kattelemmen og så må I lukke de andre katte ud og ind efter behov, så den nye ikke smutter ud før om et par uger...i øvrigt også noget I skal være meget obs på hvis katten tidligere har været indekat uden udeadgang..og at den nu også kender brugen af kattelemmen...

 

Men ellers råder jeg altid til, at dyrene så vidt muligt selv skal finde ud af tingene og at man blander sig så lidt som overhovedet er muligt, hvilket vil sige kun hvis det bliver rigtig aggressivt med voldsomme slåskampe o.s.v...

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...