Hop til indhold

Hjælp søges til socialisering af omplaceringskat


Mette Krebs

Recommended Posts

Hejsa - jeg håber I kan hjælpe mig.

 

Vi overtog i lørdags en "genbrugskat", en smuk lille norsk skovkat på 1½ år. Hun kommer fra en familie med 3 mindre børn og 2 hunde, og grunden til hun skulle omplaceres er, at deres børn har udviklet allergi. De sidste par måneder, boede hun enten udenfor eller i deres pejsestue i kælderen.

 

Da vi fik hende herhjem, valgte vi at lukke hende ud på vores store søns værelse, der ligger bagerst i huset og lod døren stå på klem. De første 1½ døgn så vi intet til hende, men hun brugte bakken og spiste/drak lidt, så var ikke bekymret. Langsomt begyndte hun at komme ud, men kun om natten, et mønster, der fortsætter.

 

Sidder vi i sofaen, kommer hun gladelig til os og er meget kælen, men straks der kommer en person i rummet eller man laver en "forkert" bevægelse springer hun af frygt ned på sønnikes værelse.

 

Hvad kan vi gøre for at give hende den tryghed hun har behov for?

- skal hun have lov at gemme sig og udforske om natten eller skal vi "tvinge" hende ud i dagtimerne (altså begrænse hendes adgang til de rum hun gemmer sig i)?

 

Vi er en stille familie, med en ældre golden retriver, den ikke ænser hende overhovedet, så der foregår ikke en masse omkring hende, der kan forvirre/frustrere hende.

Link til kommentar
Del på andre sites

I kan ikke gøre ret meget andet end I gør nu, nemlig at lade katten tage tingene på sin egen måde og i hendes eget tempo...endelig ikke noget med tvang, det klarer katte ikke særlig godt.

 

Det er positivt, at katten selv opsøger jer når I sidder i sofaen.

Men ellers omkring kattens adfærd, og lige netop det, at den selv opsøger jer i visse situationer, så synes jeg egentlig det lyder som om hun kan ske at være sådan, altså frygtsom over for "forkerte" bevægelser og fremmede der kommer ind i rummet.

 

Der er utroligt mange katte...og især indekatte...der er sådan.

 

Men I kan jo selvfølgelig håbe det bliver bedre hvis katten finder ud af, det slet ikke er så farligt alligevel..og det er relativt kort tid hun har været hos jeg og har sikkert ikke helt vænnet sig til de nye omgivelser..

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...