Hop til indhold

Hjælp min ellers dejlige kat angriber os pludselig!!


CKM

Recommended Posts

For en uge siden købte vi os en hellig birma. Vi bor i lejlighed, hvilket katten ifølge sælger altid har været vant til.

Vi har en han kastrat på lidt over et år med stamtavle, hvor alle dyrlæge-aftaler skulle være overholdt.

 

 

Han har hele tiden været en rigtig kælepotte og elsket at nusse, ligge på skødet eller lege i døgndrift - hvilket jo også skulle stemme meget fint overens med racen.

 

 

De sidste par dage er han begyndt at gå og miave, men opmærksomhed får ham til at stoppe.

 

 

Imorges ændrede det sig dog betydeligt. Han kom hen til min kæreste for at nusse, men efter lidt tid rev han ud efter ham uden varsel - det var ikke leg. Jeg kom forsigtigt hen - i kattens øjenhøjde - for at se, hvad der var sket, da den fløj i armen på mig og rev og bed mig, førend den sprang væk igen.

Siden da har vi nærmest ikke kunnet komme i nærheden af ham, uden at han truer miavende af os eller viser tænder. Da han langt om længe kom hen til os igen, skete der nøjagtigt det samme. Han spandt og nussede hovedet op ad os, men vendte 180 grader og bed ud efter os og løb.

 

 

Vi har hele tiden aet ham forsigtigt, og kun hvor han plejer at kunne lide det, da vi har været bange for, at han måske kunne have slået sig. Ligeledes sørger vi for at nærme os ham i øjenhøjde, for ikke at forskrække ham, men lige lidt hjælper det.

 

 

Har før har haft kat, og har aldrig oplevet lignende adfærd. Vi valgte jo netop en hellig birma for dens rolige sind.

 

 

Han har adgang til altan, hvor han dagligt kommer ud og får luft, har adgang til rent vand og mad hele tiden og bakken bliver tømt flere gange hver dag. Han bliver stimuleret via leg flere timer om dagen og får desuden masser af opmærksomhed.

 

 

Dette er jo slet ikke en holdbar situation, at han pludselig angriber os. Har nu en arm der er helt forrevet...

 

 

Hvad er det dog, der pludselig sker med vores ellers søde mis?

Link til kommentar
Del på andre sites

Katten er syg på en eller anden måde og har det bestemt ikke godt, og så er der ikke andet at gøre end at aflive ham. En kat der angriber umotiveret er syg og har det ikke godt. Hverken en kat eller en hund må på noget tidspunkt angribe umotiveret. Så kan du ikke stole på dem, og du vil gå med en frygt for, hvornår det sker næste gang. Og tænk hvis dyret kom til at skamfere et barn. Det lyder som om, at det er en racekat, og så mener jeg sælger har pligt til at købe katten tilbage eller bytte med en anden.

Link til kommentar
Del på andre sites

Det er en racekat, som vi har købt af en privat. På grund af allergi, der også opstod (men nu holdes nede med medicin) spurgte vi sælger om han ville returnere katten, men han nægtede. Vi har desuden haft kontakt til opdrætter, som intet vidste om videresalget, og informerede om, at han ikke har tilladelse til at sælge katten uden at have forhørt sig hos opdrætter, om det var iorden. Jeg har nu også skrevet til opdrætter omkring problemet, og afventer svar.

 

Jeg har bare desværre rigtig svært ved at se, hvorfor adfærden ændrede sig SÅ hurtigt. Han har jo været en super dejlig, kælen og legesyg kat den sidst uge og imorges ændrede det sig på et øjeblik. Han plejer desuden at følge os overalt hvor vi går og være i legehumør hele tiden, men idag har han bare ligget på en stol og sovet, og kommer vi nær ham, miaver han eller viser tænder. Øv hvor er det altså ikke en sjov situation, når man lige har købt sig en kat, der virkede til at være rigtig skøn :(

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg kan sagtens forstå, at du er forvirret, men netop det, at han lige pludselig fra den ene dag til den anden ændrer adfærd, det tyder meget på, at han er syg (og formodentlig i hovedet) og også det, at han ikke løber og leget som han plejer. Når dyr er syge, så søger de væk og vil ikke forstyrres. Lige nu lyder aflivning som den mest fornuftige ting, og det vil en dyrlæge garanteret være enig i.

Link til kommentar
Del på andre sites

På katten, men lad somn om den ikke er der, vær rolig- og tal til katten i et lyst toneleje: :rolleyes:

 

Nu har jeg katte, der hjenmme er rolige- og er et helvede at køre til dr. dyr, de kæmper mod kassen- de KÆMPER:).

Så katten er måske bare nervøs og "highly strung", så skal i tage det mere roligt og tale roligt til katten. Har den et sted, den kan gemme sig? Være Alene?

 

Man kan jo sætte sig, og læse højt af en bog/billedblad- og bestikke med sardin.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...