Hop til indhold

Vil gerne være udekat!


Mic90

Recommended Posts

Hey!

Nu er Coco blevet 2år, og har været inde kat hele sit liv, vi går engang imellem ud i haven og ved vejen i snor, og det elsker han meget højt!

Men i et stykke tid nu er han begyndt at miave meget, og gå hvileløst rundt, det er som om vi ikke kan udfylde det han gerne vil have af kontakt, han sidder nogle gange ved et lidt åben vindue hvor der ofte kommer katte forbi og hilser på ham, han bliver meget lykkelig og helt op og køre.

og når vi er ude i sele har han lyst til at løbe og klatre :rolleyes:

 

En kat mere ville løse problemet men der er ikke plads i lejligheden, så vi vil gerne lukke ham ud, så han kan bruge noget energi (som han har meget af) og så han kan socialisere med de andre katte.

 

Er der nogle der har nogle gode tips til hvordan vi kan lade få en god og sikker start på at være inde/ude-kat? :):confused:

Link til kommentar
Del på andre sites

Der er efter min mening ikke så meget at betænke sig på. Det er bare at lukke ham ud. Han vil ikke gå særlig langt væk det første stykke tid. Han vil udvide sit territorie stille og roligt. Katte socialiserer sig ikke med andre fremmede katte. De slås. De er territorial dyr.

 

Dog er der lige en ting, som du bliver nødt til at gøre helt og aldeles klar over for dig selv. Og det er, at han kan blive trafikdræbt. Han har ingen forstand på faren ved biler.

Link til kommentar
Del på andre sites

Da jeg boede i hus fik vi en voksen hunkat, som havde været 2.sals lejlighedskat i alle hendes 5 år. Efter den obligatoriske indkøring i vores hus, og efter at vi var sikre på at hun vidste hvor Hjem var, tog vi hende stille og roligt ud i haven. De første par gange sad vi derude på trappen mens hun snusede rundt på græsplænen. Det gik fint og helt uden problemer. Jeg spredte også hendes brugte kattegrus rundt omkring i hegnet/buskene rundt om grunden.

Link til kommentar
Del på andre sites

Har også tænkt meget over det med trafikdrab, men han lære nok han skal holde sig fra dem, når vi er ude og få kan man godt mærke han er bange for bilerne, så det er da noget!

 

og god ide det med kattegruset! ;D

Starter på det her onsdag, så er der hverken eksamen eller arbejde, tror at han bliver en gladere og mere harmonisk kat !!

Link til kommentar
Del på andre sites

Du skal ikke regne med, at din kat lærer det med biler. De ved ikke, at de er farlige, og de fleste katte lærer det aldrig, før at det er for sent. Det er simpelthen en risiko, som du må gøre op med dig selv, om du kan leve med?

 

Jeg ser sådan på det, at lever min kat f.eks. kun fem år, så har det været fem pragtfulde år for katten, hvor han har kunnet løbe, lege og jage som det passer ham, fremfor at have været spærret inde i en lejlighed i måske femten år.

 

Du kan være helt sikker på, at du får en meget mere harmonisk kat, som er fysisk træt (fordi den har brugt energi på den rigtige måde) hver dag, fremfor en kat som har kedet sig det meste af dagen og bare ligget og sovet.

 

Der skete en stor forandring med min kat, da han blev udekat. Når han kommer hjem, så er det eneste han gider sove, spise og kæle. Han får brugt al sin energi udenfor.

 

En helt anden ting er, at du vil heller ikke have problemer med, at din kat bliver for tyk. Det skal den nok få løbet af sig, når den bliver udekat.

Redigeret af pfpeter
Link til kommentar
Del på andre sites

"Jeg ser sådan på det, at lever min kat f.eks. kun fem år, så har det været fem pragtfulde år for katten, hvor han har kunnet løbe, lege og jage som det passer ham, fremfor at have været spærret inde i en lejlighed i måske femten år."

 

Hørt og enig! Sgu ikke noget værd at være i guldbur, hvis der er andre muligheder.

Dejligt at du vil gøre det for din kat.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hej TrineM.

 

Hvis du spørger mine naboer ad, så har han det som blommen i et æg. Han kan løbe rundt som det passer ham, og han får råt kød hver dag.

 

Det eneste tidspunkt, hvor han brokker sig er, når det regner en hel dag som i går. Til at starte med, så går han ikke ud, men når vi nærmer os først på eftermiddagen, så skal han altså bare ud lige meget om det regner eller ej. Hellere blive våd og være ude end være tør og inde. :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Nu er vinduer åbnet op, og Coco er gået på eventyr (er meget nervøs for ham hehe)

han kender vejene til at komme ind og området da vi har gået meget i sele omkring huset, så håber han klare det godt nok ny kat i den store farlige verden!

 

PS: han går rundt uden for og snuser til alle blomster og blade hihi :D

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...