Hop til indhold

Gammel kat gider ikke bruge bakken mere?


Recommended Posts

Hej folkens.

 

Jeg har aldrig haft med dyr at gøre og det var derfor en omvæltning for mig da jeg fandt sammen med min kæreste for 3 år siden. Hun har nemlig en 15 år gammel Norsk skovkat.

 

Den har været ved dyrelægen mange gange og blive tjekket men de siger den ikke fejler noget.

 

Den bruger bakken ÈN gang til at tisse i og derefter skider og tisser den omkring bakken. Også nogengange selvom bakken er ren og ikke brugt.

 

Jeg er efter 3 år ret frustreret og synes jo det er mega klamt, men min kæreste mener jo at den har været renlig førhen og det bare er fordi den er blevet gammel!

 

SÅ nu er mit spørgsmål som totalt uvidende overfor dyr generelt, Kan det passe at en kat ikke gider at bruge bakken bare fordi den er blevet gammel?

 

Jeg har prøvet alt muligt forskelligt grus og det rager altså katten en høstblomst om det er dyrt eller billigt. Lige lidt bruger hun bakken.

 

Har læst på jeres forum at det kan hjælpe med at stille bakken i et hjørne foreksempel. Og dette er desværre afprøvet. Lige som hvis der er låg på bakken bruger hun den slet ikke.

 

Håber at høre nogen seriøse svar på mit spørgsmål.

 

Mvh

Toby

Link til kommentar
Del på andre sites

Min første tanke er slidgigt. Det er et yderst overset problem hos katte både blandt ejere og blandt dyrlæger. Har hun fået taget røntgen? Det ses at katte med slidgigt ikke går på bakken fordi det er generende for dem at skulle passere kanten. Iøvrigt er de tit mindre aktive og hopper ikke op på ting som de plejede (borde, vindueskarme, hylder mm.). Mange tænker "den er jo bare gammel, det er helt normalt" og det er det måske også i nogle tilfælde, men som sagt så er slidgigt et overset problem.

Der er ikke nogen behandling, men man kan prøve at sætte hende på smertestillende nogle dage for at se om det har effekt. Det kræver self. en tur omkring dyrlægen.

Link til kommentar
Del på andre sites

Det kunne godt være en fornuftig løsning på det. Men hvad kan jeg så gøre, hvis det er det? Skære kanten af bakken, så hun er fri for at hoppe?

 

Vi har soveværelse på loftet og der løber hun op og ned hver morgen og aften (hun sover nemlig i sengen hos os) Og der er jo ingen problemer.

 

Så jeg har jo haft en ide om at det bare er dovenskab og mangel på opdragelse

Redigeret af Toby87
Rettet stavefejl
Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...