Hop til indhold

Psykiske problemer hos kat?


Chrisisninja8D

Recommended Posts

Hej allesammen! Jeg skriver herinde nu her fordi jeg føler mig utrolig magtesløs - Imorgen ringer jeg til dyrlægen som den første ting overhovedet.

 

Jeg har en dejlig kat på omkring 8 år, og også dens ældre bror på en 10-12 år. Vi fik først en dejlig hunkat for mange år siden, som så fik en del killinger hvoraf vi beholdte Elvis, og så Olivia som er fra et senere kuld. For omkring et år siden blev vi nød til at aflive vores første kat, Mille, da hun var gammel og meget syg.

 

Min kat, Olivia, har altid været en rigtigt dejlig og kærlig kat, som har elsket at holde til på mit værelse og som altid ville ligge hos en og kæles.

I en periode havde Elvis nogle sår, som vi mener han fik fordi han selv kløede hul og derefter blev ved at kløe i såret... Jeg var ikke ret gammel dengang, så jeg husker det ikke så godt. Problemet er at Olivia så også begyndte at få de sår her, og det er vel snart 2 år siden. Jeg sagde fra starten vi skulle have hende til dyrlægen, men min familie påstod at det var det samme som Elvis havde og vi intet kunne gøre. Jeg er 17 nu, og Olivia har, 2 år efter, stadig sår omkring halsen som hun kradser hul på. Jeg har lagt mærke til at de sidste par måneder, jeg ved ikke hvor længe helt præcist, er hun begyndt også at slikke og bide sig selv til hun får sår, som hun derefter også holder åbne. Det seneste stykke tid har hun tabt sig en hel del, selvom hun stadig spiser. Elvis er desuden også begyndt at få "åbne" sår igen, eller sår som han ikke vil lade hele. Min familie påstår at det kommer af lopper og mider, og jeg har flere gange tigget og bedt dem om at gå til dyrlæge så vi kan få det ordnet, men de vil simpelthen ikke se at det er galt.

 

Efter vi kom hjem fra sommerferie sidste år, var Olivia meget skræmt og undgik alt kontakt med mennesker. Hun begyndte dog at få tilliden til mig tilbage, og hun kommer stadig regelmæssigt og sover hos mig, selvom hun tilbringer langt mere tid ude end før. (De er begge udekatte.)

Nu, her til aften, sad jeg med min bærbar og lavede lektier, da der pludselig begyndte at lugte. Jeg tænkte at hun nok havde pruttet, bare en luftprut, da hun gør det engang imellem og det altid stinker. Men så fik jeg øje på, bag min reol, at hun rent faktisk havde (undskyld det er ligefrem) skidt på mit gulv og der lå en ordentlig lort. Det forstår jeg overhovedet ikke, for hun har altid været renlig og de vil for det meste ud når de skal på toilettet, selvom de også har en kattebakke. Jeg blev meget forvirret og skældte hende egentlig lidt ud, hvilket jeg ikke tror var det bedste :/

Mens jeg så samlede det op med noget toiletpapir, kunne jeg se hun satte sig underligt under mit skrivebord og om ikke minsandten hun også pissede (undskyld sproget) på mit gulv! Jeg endte med at samle hende op da hun var færdig, skælde hende lidt men ikke hårdt ud, og så smide hende ud fra mit værelse. Hun gemte sig straks bag et køleskab og så snart jeg åbnede udedøren, smuttede hun udenfor.

 

Jeg gik ud med hendes efterladenskaber og så hende sidde på vores vej, så jeg kaldte hende over og kælede lidt med hende, og hun virkede helt normal, men hun ville dog ikke med ind. (ikke at det er unormalt, sådan er hun nogle gange.)

 

Jeg er bare utroligt forvirret, jeg forstår slet ikke hvordan det kunne ske? Døren stod på klem, hun ikke komme ud fra mit værelse men hun kradser altid og miaver hvis hun vil ud, bare ikke denne gang.

 

Jeg er nu begyndt at frygte at det er endnu værre end hendes sår, at hun måske fejler noget psykisk der kan få hende til at opføre sig sådan, til at tabe sig og være uren (dog er det heldigvis kun sket en gang) og undgå mennesker...

 

Jeg ved at jeg skulle have haft hende til dyrlægen langt tidligere, og det er rigtigt nemt at pege fingre og kalde mig en dårlig ejer, men det ved jeg allerede jeg er og jeg skriver ikke herinde for at i skal kunne give mig ret - Jeg beder om hjælp. For det er ikke nemt at gå til dyrlægen med sin kat, uden noget at have den i, uden nogle penge og uden forældrenes tilladelse når man "kun" er 17. Jeg vil jo heller ikke blive uvenner med dem, men jeg vil bare så gerne have at min kat skal få det godt igen :/

 

Jeg ringer som sagt til dyrlægen imorgen, eller går derned (uden kat) og snakker med dem om symptomerne... Hvis de mener det er nødvendigt med et tjek, så vil jeg på den ene eller anden måde også få hende derned. Men jeg kunne alligevel godt tænke mig at høre om der er nogle herinde der måske kunne forklare mig hvad det her handler om, eller komme med råd til hvad jeg kan gøre?

Det er ved at være så slemt at jeg ikke kan se på min kat uden at græde, fordi jeg ved hun har det skidt, også selvom hun opfører sig kærligt og glad overfor mig, og jeg er den hun har tillid til, men jeg kan ikke gøre noget for at hjælpe hende.

 

Jeg håber virkelig nogle kan hjælpe mig med et svar på noget af det :(

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...