Hop til indhold

Manse15

Members
 • Antal indlæg

  8
 • Medlem siden

 • Senest besøgt

Community omdømme

10 Good

Om Manse15

 • Rang
  Kattedebatør af 3. grad
 1. Stresset kat :-(

  Lige en kort Update på min dejlige Manse. antibiotika kuren gik fint og Manse havde det rigtigt godt noget tid. Desværre vendte blærebetændelse tilbage Vi fik dyrket urinprøve og han var desværre blevet resistent overfor alle deres antibiotika, så han blev aflivet d. 12. April. Det er da noget af det sværeste jeg nogensinde har gjort. Nej, hvor jeg tudede! Jeg vidste jeg ville blive ked af det, men så meget, det kom bag på mig. Jeg græder stadig over tabet af ham og SAVNER ham så forfærdeligt meget! Kan man få hjertesorg af at miste en kat, for det føles virkeligt sådan! Dyrlægen sagde, at jeg havde gjort alt hvad jeg kunne og mere til, men jeg føler stadig jeg svigtede min skønne løve. Han havde en del med i bagagen, da jeg adopterede ham, han var min første kat og han omvendte mig fuldstændigt. her gik jeg og troede jeg var hunde-menneske, men nej....jeg er SÅ meget kattemenneske som man kan blive Anyway, jeg føler der er ting omkring kattes helbred jeg skulle have vidst mere om, hvis bare jeg havde vidst sådan og sådan, så kunne jeg gøre det og det. Jeg var hele tiden i dialog med dyrlægen og fulgte alle hendes råd og alligevel blev han syg Men Manse lærte mig også rigtig meget, så det vil jeg tage til mig og bruge, når vi får en ny lille perser. Den er bestilt og vi får den om et par dage Jeg glæder mig helt vildt og føler alligevel et stik i hjertet når jeg tænker på Manse. Jeg vælger at tro det er en naturlig ting, at være lidt ambivalent omkring anskaffelsen af ny killing, når man har mistet sin gamle kat. Men jeg vælger også at tro (håbe), at når først man har den nye killing, så ligger fokus på den. vi glæder os ihvertfald rigtig meget til han kommer og til der bliver lidt liv i lejligheden igen
 2. Stresset kat :-(

  hejsa, og tak for svar. det viste sig, at Manse havde blærebetændelse, at han var blevet resistent overfor de gængse antibiotika. Han fik det stærkeste middel de havde at give, og det har hjulpet. Han fik sidste pille i fredags og havde indtil da ikke tisset andre steder end inkattebakken...yay! Men, her i weekenden, har haft haft 4 "uheld" hvor han har smådryppet lidt på gulvet :-( Han kan stadig blive forskrækket over nogle lyde, men han gemmer sig overhovedet ikke. Han viser INGEN tegn på at være aggressiv, overhovedet. Han går med halen sænket indtil han kommer tæt på mig, så er der høj haleføring. Han smider sig på gulvet foran mig og blotter maven og vil nusses. Summasumarum, for det meste virker han som en kat der er rimelig harmonisk. Ind imellem afviger hans opførsel sig fra dette. Vi (og dyrlægen) tror det skyldes stress. Idet Manse har været igennem mange behandlingsforsøg gennem de sidste 4 mrd er vi nu nået dertil, hvor vi gennem ændret kost og kosttilskud, Zylkene og Feliway forsøger at mindske hans stressniveau, så han gerne skulle undgå at få blærebetændelse igen. Han bliver ikke ved med at være modtagelig overfor det stærke antibiotika, så målet er at han ikke får blærebetændelse igen, samt at sænke stressniveauet. Så pt afventer vi hans reaktionsmønster her efter endt antibiotikakur.
 3. Stresset kat :-(

  Tak for svar :-) 4 gange fik jeg at vide, at det var stressrelateret blærebetændelse - idet der ikke kunne påvises bakterier eller krystaller. Sidste gang, blev det dog påvist bakterier og vi fik det "stærke" antibiotika. Synes det var bedring at spore nogle dage efter endt behandling, men nu er han startet op med at tisse rigtigt, en lille sø, fremfor dråber :-( Synes ikke han sidder så længe på kattebakken, men han kan gå lige fra den ene bakke til den anden i et andet rum. Spørgsmålet i sidste ende er, hvordan afstresser jeg katten? Inden jeg adopterede ham, var han opvokset sammen med en lille hund. Jeg tænker om det mon kan hjælpe at få en kat mere? Ved man aldrig kan vide med samføringer. Men vil det mon hjælpe at få selskab?
 4. Stresset kat :-(

  Hej alle sammen, Jeg har virkeligt brug for råd ang min skønne husløve Manse ( perser). Tilbage i oktober flyttede min familie og jeg, incl Manse til Kbh pga arbejde. Mens vi pakkede ned udviste Manse tidlige tegn på stress og jeg købte feliway diffusere for at hjælpe ham. Det virkede i den gamle bolig. Vi flyttede derefter i midlertidig bolig i ca 2 -3 mrd, hvor jeg også installerede feliway. Det havde nogen effekt men han begyndte igen med at gå og småtisse rundt omkring. Jeg tog ham til dyrlægen og han fik antibiotika mod stressrelateret blærebetændelse. Gennem to en halv måned var han på 3 kure med antibiotika. I december flytter vi til varig bolig, har feliway, giver zylkene og gør alt hvad vi kan for at hjælpe ham. Lige lidt virker det! Han har indtil videre i 2017 været på 2 Kure med antibiotika. Sidste kur var med det stærkeste middel de har, som i, " at hvis dette ikke hjælper, er der ikke noget der kan" :-( De sidste 2 dage er han tisseri eskaleret. Nu tisser han alle vejne og store mængder! Vil naturligvis tage ham til dyrlægen hurtigst muligt. Mit spg er; hvad kan jeg ellers gøre for er hjælpe ham med ikke at stresse, så han holder op med at tisse sådan? Manse er 8 år, jeg adopterede ham som 7 årig, da han tidligere familie ikke ville have ham mere fordi ham besørgede udenfor toilettet. Han er først begyndt at tisse udenfor kattebakken i forbindelse med at vi flyttede, inden da, var han 100% stueren. Undskyld det lange indlæg, ville bare beskrive vores situation som jo har påvirket min kat. Har jeg nedbrudt ham psykisk, tror I?? Desperate hilsner Manses madmor (Anette)
 5. Hejsa og tillykke med graviditeten Det er bare så stort, for både mennesker og dyr:) jeg har ikke den store erfaring med katte, da jeg først er blevet katteejer for et års tid siden, og det til en kat på 7 år. Men måske kan jeg komme med et par input du kan bruge. Umiddelbart tænker jeg, om din kat er kommet i teenager alderen? Jeg synes jeg har læst noget en katte der pludseligt skal teste grænser og ændrer adfærd. Måske kan du finde noget på nettet om det, som kan hjælpe dig? Hun burde jo ikke komme i løbetid, når nu hun er steriliseret, men kan der være noget om det alligevel? Sådan et instinkt hun følger? Der er også den mulighed, at din kærestes duft har ændret sig, pga graviditeten og katten reagerer på det. Som sagt, jeg har ikke det helt store kendskab til katte, men de overlever jo på deres instinkter og alle forandringer mærker de og reagerer mere eller mindre på. Ikke to katte er ens:) men umiddelbart ville jeg prøve at undersøge de ting jeg har nævnt på nettet og se om der er hjælp at hente. held med det - og den lille ny Husk at inkludere katten, når den lille kommer. Ellers kan I risikere den reagerer negativt på baby.
 6. Min husløve...

  Hermed et par billeder af Theodor Amadeus aka Manse :rolleyes:
 7. Feliway, flytning - nogen erfaringer?

  Tak:) jeg købte både spray og diffusor igår og satte op. Der er tydelig forskel, det er helt vildt. Manse er langt mere rolig og jeg har endnu ikke observeret noget strinteri Det bliver dog en lettelse, når først flyttemændene har været her på fredag:) Tak for svar.
 8. Hej alle sammen, Jeg er ny herinde og forholdsvis også ny katte ejer. Jeg adopterede vores lækre husløve, perserkatten Theodor Amadeus aka Manse, for et års tid siden. Manse er en seniorkat på snart 8 år og har det skønneste sind man kan tænke sig. Vi er SÅ glade for ham:D Adoptionen gik glidningsfrit og han faldt rimelig hurtigt til herhjemme og styrer nu hele huset, som den lille konge han nu er. Anyway, gruden til jeg skriver er, at vi står midt i en flytning. Der er flyttekasser over alt og han er begyndt at småtisse/ strinte der hvor kasserne står. Han er tydeligvis stresset og utryg ved situationen og jeg vil så frygteligt gerne hjælpe ham. Jeg har læst lidt om det her Feliway, som skulle virke beroligende på katten. Er der nogen der har erfaring med dette? Virker det overhovedet? På forhånd tak
×