Hop til indhold

Dårlig adfærd i flok


Ramsing

Recommended Posts

Hej,

vi lægger i vores lille familie et stor stykke arbejde i, for at hjælpe de katte vi støder på, når de har behov for det.

P.t har vi 6 stykker som I lige får en lynbeskrivelse af:

 

 

  • Vores gamle hankat (ca. 8 år jnf. tænderne). Meget rolig og jeg tror aldrig jeg har set man sur. Der har været enkelte gange, hvor han har markeret sig overfor katte der var nye i flokken, men aldrig på en grov måde. Ham fandt vi skadet af hundebid og halvdød for en 5 år siden.

 

 

  • Vores store hunkat - 4 år. Hun har været her fra helt lille og er rangeret som nr. 2 i flokken p.t.

 

 

 

  • Den lille hunkat - ca. 3 år. Meget sky over for alle andre end os. Fundet som killing i en åben garage i en snestorm. Hun går ikke gerne ud.

 

 

 

  • Gloria fandt vi sidste vinter sidene i vores fuglehus hvor hun spiste solsikkekerner. Hun havde næsten ingen pels og det viste sig senere at hun var allergisk overfor loppebid. Det har vi styr på og hun er idag en flot kat. Hun er præget af det liv hun har haft - og det varede længe før vi kunne komme til hende uden at få skrammer. Hun kommer ikke godt ud af det med den lille hunkat og de jagter hinanden et par gange om dagen. Det skifter lidt hvem der jager og hvem der er den jagede.

 

 

 

  • Stoffer en en lille hankilling som vi har fået, da det var os eller kattehjemmet. Han er meget uproblematisk og har et fint forhold til den gamle hankat.

 

 

 

  • Til disse er der kommet den største hunkat jeg endnu har set. Hun er skadet af bid på halsen men virker ikke voldsomt generet af det. Vi holder øje med om der kommer betændelse osv, men p.t. heler det fint. Hun lugter MEGET af stald og selv om hun måske ikke har meget med mennesker at gøre, så er hun ret tillidsfuld overfor os og har ingen konfrontationer haft med de andre endnu.

 

Ud over denne flok, så har vi haft en del flere. Nogle er døde af høj alder eller af sygdom, men der har altid været en del forskellige katte der hørte til her.

Alle katte bliver fodret 3 gange om dagen. De har altid frisk vand til rådighed og der er adgang til en stor have med tilhørende skov. Alle kan komme og gå som de har lyst.

Huset er stort og der er plads til at alle kan "gemme" sig for de andre på små "balkoner" og andre gemmesteder vi har bygget ind.

 

Der er 2 problemer i alt denne idyl.

'Den lille hunkat og Gloria jager hinanden hver dag, men værst er at den store hunkat er begyndt - ikke at markere, men at urinere på vægge og møbler.

 

Min umiddelbare indskydelse er at indkøbe Feline og prøve om det hjælper, men jeg er i tvivl om hvorvidt det evt. kan være generende for nogen med lidt allergi? Jeg vil meget gerne hører fra nogen der har erfaring med at bruge denne metode.

 

Jeg har også overvejet en dyrepsykolog, for at få lidt hjælp til at blive bedre til at håndtere de situationer der opstår i sådan en flok. Jeg kan dog ikke finde nogen i den syd-vestligste del af landet, hvor vi bor.

 

Under stregen er alle tips og triks velkomne, som kan hjælpe os med at løse de 2 problemer :)

 

Mvh

Ramsing

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...