Hop til indhold

Nytårsaften - og katteuvenner


soren

Recommended Posts

Hej

 

Vi har to katte på halvandet år. De er søskende, hhv en kastreret han- og en hunkat. De har førhen altid haft et super forhold til hinanden, pånær en gang hvor hannen kom hjem efter at have været i narkose hos dyrlægen, der havde konstateret urinvejsinfektion hos den. I et døgns tid derefter hvæsede hunnen ad ham, og jeg har fået at vide at hun måske ikke kunne acceptere at han var midlertidigt svækket.

 

Nytårsaften var der en del larm uden for, fyrværkeri og glimt - vi bor i midten af København - og pludselig kom de to katte vildt op at slås. Helt uforklarligt for os tre som sad omkring nytårsbordet, og siden har kattene været stærkt uvenner. Har den ene - eller de begge - fået "granatchok" eller hvad? Jeg har måttet lukke hunnen inde i et rum om natten, for at han skal have adgang til mad/vand og kattebakke - om dagen kommer hun frem, og jager ham straks ind under en seng. Han hvæser af hende, og er faktisk den første til at hvæse, når de ser hinanden om morgenen, men det er tilsyneladende hende der "kuer" ham". Selvom hun er lidt mindre end ham, er det normalt osse hende der er øverst i hierarkiet - skønner jeg, eftersom det er hende der spiser først, når de får mad, og begge er sultne.

 

Det er som om det går ganske ganske langsomt bedre for dem - men der er alligevel gået fem dage nu. Er der andre der har haft lignende erfaringer

 

Venlig hilsen Søren

Link til kommentar
Del på andre sites

Opfølgning

 

Det er nu d. 7.januar, og det sidste døgns tid har kattene kunnet tåle hinanden. I går sad de 2 meter fra hinanden og kiggede et stykke tid, før den ene begyndte at hvæse. I nat måtte jeg - som de øvrige nætter - lukke hunnen ind i et rum, for at give hannen mulighed for at komme til mad og kattebakke.

 

I morges opførte de sig, for første gang siden nytårsaften, nogenlunde normalt, da hun blev lukket ind til os andre. Dvs hoppede rundt sammen, og spiste ved siden af hinanden. Da jeg kom hjem fra arbejde i dag, og gav dem lidt mad, opdagede jeg at de begge stod ved madskålen, men at hannen nu spiste først. Jeg blev temmelig målløs, for det er jo hunkatten der plejer at spise først.

 

Førhen var hunnen den der spiste først ved måltider, og under deres uenighedsperiode er det hunnen der har jaget hankatten ind under sengen. Nu er de så ved at være gode venner igen - 7, 9, 13 - og nu er det pludselig hankatten der synes øverst i hierarkiet (spiser først). Det giver ikke meget mening, synes jeg, men pyt, bare de er gode venner igen. Og det tegner det til.

 

hilsen Søren

Link til kommentar
Del på andre sites

Hvis du har adgang til Animal Planet, "My cat from Hell"- kan du se programmet om to katte (han og hun) der bliver dødeligt uvenner pga af en flytning. Jackson Galaxy- kan virke sær- men han råder som regel folk til: Leg med kattene, hav kattemøbler- og lær dem at være sammen.

 

Min hunkat HVÆSER af alle, og løber- det tager basse-machoerne, som om- hun skal løbes efter. De katte, der har selvtillid- så ligner skolegårdens bølle- en punkteret ballon! "Nå, ja jeg skal da deli ej- en anden vej..! :rolleyes:"

 

Måske skal du gå tilbage til scratch: Kattene er hver for sig, men kan se og lugte hinanden. Og flere kasttemøbler! Nu højere man er (som kat), nu mere styr har man på det.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...