Hop til indhold

Hjem til jul - hvad med kattene?


Stinna RJ

Recommended Posts

Kære katteejere :)

 

I april i år købte min kæreste og jeg to voksne katte hos Kattens Værn på henholdsvis 2 og 4 år. De er indekatte og er faldet godt til i vores lejlighed på Vesterbro i København. Vi har siden april været væk fra dem i to weekend, hvor der begge gange kom en veninde og gav dem mad og tømte kattebakke. Begge gange er gået helt fint, og veninden siger, at de ikke var specielt interesserede i andet end maden, når hun kom, så de savnede tilsyneladende ikke selskab :)

 

Men - til jul skal vi en uge hjem til Aalborg, og jeg har hele tiden tænkt, at kattene igen bare skulle passes på samme måde. Nu viser det sig, at vi kommer til at køre i bil hjem, og muligheden for at tage kattene med os virker realistisk, og jeg er derfor kommet helt vildt i tvivl om, hvad der er det rigtige at gøre: Lade kattene blive hjemme og være alene i 7-8 dage, eller tage dem med os, hvorved de rives væk fra deres vante omgivelser, i en uge bor et andet sted OG to gange skal transporteres på tværs af Danmark.

 

Vi har kun kørt i bil med dem den ene gang, hvor vi tog en taxa fra Kattens Værn hjem til os selv. Dette var ikke et hit for nogen af kattene, men på den anden side havde de lige boet i små bure uden tryghed og var blevet moslet ned i deres transportkasser, og de kendte ikke os.

 

Jeg tror godt, at den ældste, hunkatten, ville kunne klare det, da hun generelt er nysgerrig, egenrådig og ikke sådan at slå ud. Men den yngste, hankatten, er stadig meget, meget nervøs ved lyde, pludselige bevægelser og så videre - selvom det er blevet meget bedre siden vi fik ham. Jeg er bare bange for, at han vil tage skade af såden en uge med postyr, selvom han uden tvivl ville have det godt, der hvor vi skal hen. På den anden side er han meget social og søger gerne selskab og har meget brug for at lege.

 

Kære kloge kattemennesker, kan I råde mig? :)

 

Kh Stinna

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...