Hop til indhold

Hankat forsøger at angribe ny hunkat - hvor længe skal man give det en chance?


1308

Recommended Posts

Vi har en tre år gammel hankat, som er neutraliseret, udekat og sædvanligvis meget blid, kærlig og rolig. Vi har kun haft ham nogle måneder, og han har ikke boet i vores nye hus mere en 1½ måned, men trives helt fint. Han er meget nysgerrig overfor andre dyr og er (næsten) gode venner med naboernes hund. Han har tidligere boet sammen med andre katte uden problemer, men den nye vi fik i går vil han altså ikke acceptere.

 

Hun er 2½ og norsk skovkat lige som ham. Hun er vant til andre katte, super rolig og faldt til hos os lige med det samme. Hun reagerer på ham med hvæsen, men er ellers ikke aggressiv på nogen måde. Hun er på p-piller, men skal neutraliseres, når/hvis tingene er faldet til ro.

 

Han angriber til gengæld døren på klem, hvor han ved hun er bag. Han går ud til baghaven ved det vindue hun sidder i med 1 cm's luftsprække og går til angreb på dette. I morges smuttede han mellem benene på os ind i hendes rum og strøg direkte op til kradsetræet for at give hende bank - vi nåede dog at stoppe ham inden han nåede hende.

 

Når vi ikke har dørene på klem (men lukkede) reagerer han kun svagt ved at 'lugte' til hendes duft, når den stryger forbi hans næse, og han er helt normal og velfungerende, så snart han ikke kan se eller høre hende. Hun er også helt rolig bag den lukkede dør og ser faktisk ud til at trives helt OK i sine rum. Hun er indekat og skal først lære at være ude om laaaang tid.

 

I morges flyttede vi hende (den nye) fra det lille værelse, hvor min mand sov med hende og ind i soveværelset, hvor han havde sovet. Så gik de begge rundt og duftede længe til hinandens lugt i de respektive rum uden at udvise agressivitet. Her til aften kom hun tilbage til hendes lille værelse og han fik adgang til det rum, hun havde været i. Hun hvæsede et par gange, da hun kom ind i det lille rum, fordi han lige havde forladt det, mens han straks gik i gang med at snuse soveværelset igennem uden at sige en lyd eller virke vred.

 

De er meget nysgerrige overfor hinandens tilstedeværelse, og ingen af dem er bange eller gemmer sig, når de kan fornemme den anden, men det der med at se på hinanden og komme for tæt virker altså ikke. Dufte er det eneste de lige nu kan tackle.

 

Han vejer dobbelt så meget som hende, og jeg er bange for at han gør skade på hende, så de skal ikke sættes sammen foreløbig, men hvor længe skal man give dem en chance? Inden for en uges tid må man vel forvente, at de har vænnet sig til hinandens duft, men når nu den ene er så angribssyg, hvor længe bør man så vente med at sætte dør på klem igen, og hvornår kan man vove at lade dem se hinanden for alvor?

 

Vi har helt sikkert været for hurtige til at lade dem se hinanden, men begge virkede mest nysgerrige i starten, og det var faktisk lidt overraskende, at han gik hen til transportburet med løftet hale og sød nysgerrig miaven for at angribe buret voldsomt lige efter. Det samme gør han i dørsprækken...kalder sødt på hende og går så til angreb når han ser hende. Jeg har svært ved at tro at han er intelligent nok til at manipulere sådan, men man ved aldrig.

 

Nogle erfaringer med gamle katte, der angriber den nye?

Link til kommentar
Del på andre sites

Ikke for at tage modet fra jer, men der kan gå adskellige måneder, men det kan også være det kun drejer sig om et par uger. Det er meget forskelligt fra kat til kat. Nu skal du huske på, at katten ikke fra naturens side er et socialt dyr. De er enspændere, så det er stik modsat deres natur at føre dem sammen uden for parringssæsonen.

 

Jeg tror bare, at hannen vil fortælle hunnen, at det er ham som der bestemmer. De skal finde deres rangorden. Hvis der ikke flyder blod og flyver totter, så prøv at lade dem selv finde ud af det. Flyver totterne rundt, så skal de adskilles med magt. Og man er nødt til at vente før man prøver igen.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...