Hop til indhold

med eller uden stamtavle?


Recommended Posts

Hej alle (:

 

Jeg flytter snart ud for mig selv igen, og efter at jeg slog op med min kæreste, og måtte ''give slip'' på mine 2 dejlige missere, vil jeg til at have en igen. Jeg regner med at skulle have en Maine Coon kat.

Nu står jeg bare over for det valg, om den skal være med eller uden stamtavle?

Har set (dog kun på dba) at Maine Coon killinger uden stamtavle koster mellem 500 og 2000, mens killinger MED stamtavle koster mellem 2000 og 5000.

 

Så nu vil jeg jo meget gerne vide hvad man får for de ekstra par tusinde? Er det overhoved noget jeg bør gå op i som 17 årig pige der ''bare'' vil have en kat i lejligheden? (:

 

xo Katrine louise .

Link til kommentar
Del på andre sites

Der er også visse fordele ved at købe hos en opdrætter :)

 

Der kan jeg kun give Henriette helt ret.

Dem der sælger "race-dyr" uden stamtavler, hvad enten det er hunde eller katte, har ofte en grund til at de ikke vil/kan sætte tavle på.

Man ser desværre tit med denne form for "mode"-opdræt at dyrene har dårligere helbred og er dårligere socialiserede.

 

Hermed mener jeg selvfølgelig ikke at alle der sælger katte uden stamtavle er dårlige, men blot at du skal være mere opmærksom på dyrlæge-papirer, adfærd mm.

Jeg kender desværre folk, der troede de havde anskaffet sig den dejligste hund, som de endte med at måtte aflive pga for mange helbreds- og adfærdsproblemer.

Link til kommentar
Del på andre sites

Hejsa :)

 

En kat uden stamtavle betegnes en huskat, netop fordi opdrætter ikke kan bevise hvilke gener der ligger i katten.

 

Er du derfor faldet for main coon synes jeg du skal give de ekstra penge og få en kat med stamtavle, kun på den måde kan du være sikker på den for det temperament og udseende tilhørende main coonen :)

 

En seriøs main coon opdrætter ville sætte stamtavle på sine killinger, derfor ville jeg have mine tvivl ved at købe en "main coon" uden stamtavle :)

 

Alt dette skal ikke læses som at katte uden stamtavler ikke er gode katte, selvfølgelig er de det (jeg går selv og venter på mine bliver gamle nok :P), men vil du have en main coon så synes jeg du skal finde en med stamtavle :)

Link til kommentar
Del på andre sites

Ja okay, jeg kan godt se det (:

Jeg vil gerne have en Maine Coon hankat, netop for at få en kæmpe bamse. Og så elsker jeg det der typiske Maine Coon sind. Og hvis jeg får stamtavle, kan jeg vel altid senere ''avle videre'' hvis jeg får lyst til det på et tidspunkt (:

Men hvad med dyrelæge? Skal der ekstra arbejde i det når det er en kat med stamtavle? Skal man til dyrelægen og have den registreret i ens navn, og fortælle hver gang den får killinger med en kat uden stamtavle? osvosv. ;)

Link til kommentar
Del på andre sites

Du må ikke avle videre på en main coon hankat med stamtavle medmindre du er godkendt opdrætter. Og jeg er overbevist om at køber du en med stamtavle er den neutraliseret når den kommer inden for din dør. Den vil formentlig også være vaccineret en gang mindst, anden gang skal du måske selv stå for.

 

Herhjemme bliver mine katte neutraliseret inden de forlader mig hjem, de bliver færdig vaccineret også. Pt har jeg kun huskattekillinger til salg.

Jeg går endnu og venter på den rigtige avlshunkat bliver født, venter med længsel.

Link til kommentar
Del på andre sites

Ja okay det kan jeg godt se det fornuftige i. Har fundet en Maine Coon hankat på 1 år. Ser utrolig flot og dejlig ud. Han har Fife Stamtavle. - Fife Kontrakt. - 2 x vaccinationer - Chipmærket samt registrering. - sundhedsbog -

 

Alt det, + katten + nogle ekstra ting som noget forskelligt mad, og en cd med billeder og gode råd.

3000 kr.

Virker det som en god pris? (: Ikke fordi det kommer til at betyde noget for mig hvis det er for meget, for har virkelig forelsket mig i ham.

 

Er dog ikke helt sikker på hvad en Fife kontrakt og en sundhedsbog er. Kan i give mig svar på det?

Og så vil jeg også høre om i kan hjælpe mig med hvordan man gør når man køber katten? Skal man tage den til dyrlæge og have ny adresse på den. Jeg tænker bare, hvis den bliver væk, og de tjekker chippen, så skal de vel kunne se at den ikke bor i jylland mere :D ? Og er der andre ting der skal ordnes når man køber en kat med stamtavle? (:

Link til kommentar
Del på andre sites

Ja, han er neutraliseret, og er også rimelig sikker på at han har fået hans 1 års vaccination, da han er 1 år og 2 måneder (: ellers er der jo ikke andet for, end at gøre det :D

Skal over og se på ham i løbet af den næste måned, og hvis jeg er heldig kan jeg få ham med hjem samme dag. Det er bare en lang køretur, fra Næstved til Holstebro, men det går nok, når nu han er så dejlig :D og så skal det helst gå hurtigt, for aftalen ligger ikke fast, før jeg har set ham, så folk kan til hver en tid nå og tage ham, hvis ikke jeg er hurtig nok. Så det er bare med at komme til Jylland :D

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...