Hop til indhold

Main coon er ikke glad for at snakke


Gæst LineSofie

Recommended Posts

Gæst LineSofie

Hej.. Håber der er nogen, der kan hjælpe mig med mit "problem".

Vi har en næsten et år gammel main coon hunkat, som vi har haft i omkring 6 måneder, så vi ved ikke hvilken slags familie hun har været hos før os - bortset fra at der var to voksne, et barn og en hund.

 

Vores "problem" er, at hun ikke rigtig har lyst til at blive aet og nusset.. Når man stille og roligt stikker hånden hen mod hende ser hun ubehaget ud og trækker sig væk.. Hun kan sagtens finde på at lægge sig på os når vi f.eks. ser fjernsyn, men så snart man rør ved hende rejser hun sig og går.. Hun springer ikke ned fra en, som om hun bliver bange eller sådan, hun går bare stille og roligt, og det er ligemeget, om man rør ved hendes hoved eller hendes krop..

 

Vi er rigtig glade for hende, men vi synes hun virker generelt lidt utryg, og vi tænker, at hun måske ikke er blevet behandlet ordentligt hvor hun boede før, men vi ved det som sagt ikke..

Vi vil gerne kunne være tættere på hende, fordi vi selvfølgelig elsker hende, men hvad kan vi gøre? Kan vi vænne hende til det på en eller anden måde - eller må vi bare acceptere, at det er sådan her? (det håber jeg ikke)

Please hjælp... :)

Link til kommentar
Del på andre sites

det kan måske skyldes at der hvor hun kommer fra har der været børn som har været lidt for voldsom med deres kæleri så killingen har følt ubehag ved det,men jeg tror at i bare skal være tålmodige og se tiden an,og lad for alt i verden være med at blive ved med at ville kæle med den,den skal nok selv sige til når den vil nusses.

 

mvh

mikkel

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 weeks later...

Hej LineSofie,

 

Du kan overveje at bruge klikker-træning, eller i hvert fald principperne i det, til at få jeres kat til at blive mere tryg ved jer.

 

Er der er en godbid eller type mad hun er specielt glad for? Så begynd med sessioner hvor I bare sidder stille og roligt og holder godbidden/maden ud mod hende. Sig 'dygtig' roligt og kærligt hvis hun i starten bare nærmer sig, og senere hvis hun tager maden fra hånden.

 

Prøv så at gnide en finger med godbidden/maden og hold ud mod hende. Hvis hun nærmer sig sig 'dygtig' og giv hende godbidden fra den anden hånd. Når hun nærmer sig hver gang I holder fingeren ud mod hende, skal hun lidt tættere på og måske snuse til fingeren før hun får 'dygtig'+'godbid'. Denne 'båtten' på jeres finger for at få maden kan så fortsætte et stykke tid, og når hun virker tryg ved det kan man så meget forsigtigt prøve at røre hende når hun 'båtter' på fingeren.

 

På den måde kan man langsomt vende hendes usikkerhed ved at blive rørt af jer til at hun forbinder jeres berøring med noget rart (mad :-) ).

 

På samme måde vil jeg anbefale at I, når hun ligger hos jer i sofaen om aftenen, har godbidderne inden for rækkevidde, og stille og roligt giver hende en med jævne mellemrum. Lad endelig, som Mikkel også siger, være med at røre hende, men lad hende bare ligge og hygge på skødet og få godbidder. Senere, når hun virker mere afslappet, kan man så begynde at kombinere godbidderne med berøring.

 

Kan hun lide at lege? I kan også prøve at 'lege' hende tættere på jer med noget legetøj i en snor, men naturligvis gradvist: De første par dage leger hun helt ude for enden af snoren, men så kan man i en periode (måske uger) trække snoren tættere og tættere på jer, og til sidst op over jeres ben mens i sidder på gulvet.

 

I den bog der er anbefalet andetsteds i forummet 'Træn din kat' af Maiken Lysholm Steen kan I også finde gode råd til at lære jeres kat at kunne lide at blive håndteret.

 

Håber dette gav jer nogle ideer :-)

 

Masser af hilsner,

 

Ayoe

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...