Hop til indhold

Øremider?


Gråmis

Recommended Posts

Har en dejlig ensfarvet grå Hankat, med hvidt bryst, og hvide sokker, som kom og tiggede mad i 2015, der var han under et år gammel?
Katten har en gang tidligere haft øremider, men fik Surolan dråber i ørerne, og miderne forsvandt.
Her for snart for over et halvt år siden, fik han nogle sår på ryggen, ved skulderleddene, og jeg kunne ikke finde ud af om det sår efter slagsmål, eller om det var selvskade, som følge af kløe? Jeg ville jo gerne selv behandle sårene, og kontaktede min dyrelæger, for at få noget Fusidin salve, men så skulle jeg komme med Katten, men det svært når man bor alene, og møder tidligt på arbejde, så jeg blev sur på dyrlægen, det er faktisk et dyrehospital, så jeg skiftede til en anden dyrlæge, men der skulle jeg også komme med katten. Han mente at det var skabsmider, dog uden at tage prøver af miderne, se dem i mikroskop. Jeg fik en recept på Fusidinsalve og Advocate til at dryppe i nakken hver fjerde uge, men der var kun til 3 behandlinger. Efter nogen tid, begyndte sårene at hele op, men så havde jeg ikke flere Ampuller med Advocate, og kontaktede dyrelægen, men det var så dyrlægens datter, som tog telefonen, og jeg skulle komme med katten ,og det irriterer mig voldsomt, for det var så tæt på at være helbredt, og jeg mulighed for at tage fri fra arbejde, og kender ingen som kunne hjælpe mig. Så jeg skiftede til den 3. dyrelæge, som heldigvis er en dyrlæge tættere på, han mente imidlertid at det var Øremider, så jeg fik noget at dryppe ørerne med, som hedder saniotic vet.  20 ml. der var også nogle sår fra indgangen til øret, frem mod snuden, både det højre og venstre, og jeg skulle dryppe 7 dråber i hvert øre, men det er svært at dosere, når man ikke kan hverken se eller mærke at der kommer en dråbe?, så det måtte jo blive på slump, derudover skulle jeg dryppe de sår som sad foran ørerne. Men jeg fornemmede at det var meget ubehageligt for katten, samtidigt med var det noget klistret skidt, så katten gjorde alt for at undgå at blive dryppet, fik vristet sig fri, og gemte sig overalt, så jeg syntes det var en stress faktor, for kat og jeg. Samtidigt fik jeg nogle ampuller til at dryppe i nakken, men dyrlægen førte ikke Advocate, så det var et produkt som hedder Stronghold, men jeg syntes ikke at det har samme gode effekt som Advocate, dyrlæge gav den første behandling, men han startede med at føre spidsen ned i rygraden, og holde spidsen helt nede ved huden, og føre op langs ryggen, mod hovedet. Jeg syntes at når jeg prøver at gøre det samme, så trækker vædsken op i pelsen, og jeg tænker at det fordamper, uden at have nogle videre effekt?
Pt. så har jeg ikke flere Stronghold behandlinger, og katten klør sig, ikke så meget ved ørerne, men der er nogle små sår i nakken, hvor der ligesom sidder nogle mørke klumper, om det er noget størknet blod?.......................Jeg opgav at behandle katten med Saniotic øredråberne, fordi at jeg ikke orker at storme rundt i hele huset for at fange katten, og stresse katten, uden at kunne fuldføre behandlingen, det var jo meningen at han skulle have 7 dråber dagligt i hvert øre, i 10 dage, holde en pause i uge, og så gentage behandlingen. 
I stedet har behandlet sårene med Australian Bodycare, som indeholder Tea Tree Oil, jeg har brugt forskellige cremer, bl.a bodycreme, og håndlotion, og anti itch spray, men noget som giver et psttt, det reagerer han negativt på, det gør ham bange, senest i dag, har tilsat nogle dråber koncentreret Tea Tree Oil, for at prøve om det gør en forskel? Katten ser egentligt pæn ud nu, bortset fra nogle mindre sår, som er skjult af pelsen, men han klør sig stadigvæk både nat og dag, og det er ligesom i perioder, tænker om hvis det er mider, at de ikke er lige aktive, hele døgnet? En anden ting er at miderne givetvis falder af katten, når han klør sig, for jeg syntes selv døjer med kløe og irritation, men har ikke nogle synlige spor, som f.eks. fnat, ville have givet, så ville jeg kunne se det mellem fingrene, men det er klart at det er umuligt at få bugt med problemet, hvis kat og menneske smitter hinanden, med hvad det så måtte være. Jeg har selv været ved min egen læge, så ikke kunne se at jeg skulle have fnat. Jeg har læst at Kattens øremider, godt kan smage lidt på mennesker, men de kan ikke leve permanent på mennesker?
Er der nogle som har erfaringer måske gode råd, for syntes det er synd at aflive Katten, tænker det måtte kunne løses?

Mvh. Gråmisses Far
 

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...