Hop til indhold

Hjælp til Hellig Birma


Chaps

Recommended Posts

Hej alle, 

Vi berigede vores liv med en skøn Hellig Birma killing for snart 2 måneder siden - men tiden har desværre været mere en frustration end lykke, og både min mand og jeg er ved at rive håret ud! 

 

Vores lille pige har et meeega energi niveau, så meget at det ikke er sundt for hende. Jeg har været i dialog med 2 dyrelæger, hvor en af dem har arbejdet med racen altid. Begge siger hendes energi er unormalt og ALT for højt for hende og dyrelægen med speciale i Hellig Birma er gået så langt og sagt hun har en racedeffekt. Øv - vi valgte netop racen grundet deres rolige temperament og sind. Og ja, jeg ved godt hun er killing, men det er noget overdrevet. 

 

Vores problemer er faktisk mange. 

1. Hun respektere ikke mig, overhovedet. Jeg skal irettesætte hende 5-7 gange, hvor min mand han skal stoppe hende en gang. 

Hun vil rigtig gerne springe i hovedet af mig eller angribe mine ben når jeg irettesætter hende. 

 

2. Hendes energi er 200 km/t. Og det er på trods af 3, ja nogen gange 5 timers leg om dagen. Vi bruger altid 30 minutter play session med hunt catch kill - og så et måltid mad. 

Den ene dyrlæge påpeger at hun ikke kan trække sig selv ud af situationerne og i stedet for at hendes energi falder efter leg, køre hun sig selv mere og mere op. Vi skal derfor aktivt hjælpe hende til at slappe af. Det er også gået fint, indtil nu! 

 

3. Hun vil IKKE lege selv. Hvis ikke vi leger med hende eller giver hende alt opmærksomhed når hun er vågen, så kan vi æde vores hat på at hun går i gang med at terrorisere hjemmet. Og nu er det ikke fordi jeg skal lyde som en der ikke gider lege med min kat eller give hende den opmærksomhed hun har brug for - for det vil jeg da mere end gerne, men vil også meget gerne at det ikke er hendes agenda der styre hjemmet. Lige nu kan vi kun lave ting sammen hvis hun sover. 

Hun tuller aldrig bare rundt, så snart hun vågner så har vi bare at stå klar med legetøj, ellers ødelægger hun et eller andet. Hun sidder aldrig bareog kigger på fuglene eller hendes marsvinevenner - hun har 2 kradsemiljøer og en masse aktiverings legetøj, men hvis ikke det er os så laver hun alt det hun ikke må, så vi slipper hvad vi har i hænderne og leger med hende. 

 

4. At sove om natten er 50/50, også selvom hun bliver leget med og får sit sidste måltid på dagen. 

 

Rent ud sagt, katten styre hjemmet og alle de værktøjer vi fik i forhold til leg, og få hende til at slappe af virkede super godt, indtil for små 2 uger siden. Hun er taget et skridt i den forkerte retning og vi prøver at fastholde ALT vi har brugt før og det bliver ikke bedre. 

Jeg er træt af, ikke at kunne slappe af i mit hjem fordi jeg har en kat der hænger i loftet så snart hun er vågen. Jeg er også pænt træt af at have magtkampe med hende og komme i seng kl. 2 om natten når uret ringer kl. 5. 

Jeg har haft kat før og jeg har en god ide om hvordan opdragelse skal være og hvad man kan forvente af energi - men jeg sidder nu og tænker om der overhovedet er håb for at få hende på rette spor. Hun klarede tingene så godt og nu går det bare den forkerte vej med store skridt. 

Jeg er opgivende, udkørt og træt. Det går udover vores forhold at hun er så styrende, og jeg er løbet tør for gode råd. 

Hun skal steriliseres her om en måneds tid, og jeg håber ved gud at det hjælper lidt på hendes adfærd - men frygter det ikke gør! 

 

What to do?? Jeg er tæt på at give op. 

 

Hilsen. En træt katteejer. 

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...