Hop til indhold

"Angriber" vores arme.


Recommended Posts

Gæst linda1824

jeg har selv 2 katte på 3år og hun katten er så rolig men han katten gør lige det samme som jeres og du skal bare tolke det som er den glad for det er vores og der er intet ondt i det den vil bare lege og ja den er 3år nu og jeg ser ik noget ondt i det kun fjollethed

hilsen linda

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 1 month later...

Hej Michael og I andre,

 

Der er naturligvis tit legeadfærd når killingen/katten 'angriber' armene. Man skal bare huske på at det ikke er lige så sjovt når det et par år senere er en stor stærk kat. Killingen bør vænnes af med det hvis man ikke vil stå med et 'aggressions'-problem senere. Det kan I gøre ved at tage noget solidt tøj på armene et stykke tid når i leger med killingen (læder eller cowboy jakke) og så bare blive stille når den hænger sig i armen, dvs. stoppe legen med det samme. Lad være med at prøve at fjerne killingen men lad den blot opdage at den ikke får nogen reaktion når den bider/kradser i armen - det vil den synes er kedeligt.

 

Sørg naturligvis til gengæld for at opfordre den til at lege med ting væk fra arme/hænder/ben/fødder - fiskestangs-legetøj er her perfekt. Killingen skal lære at skelne mellem at kropstkontakt med jer er til hygge, mens leg foregår væk fra kroppen.

 

Masser af hilsner,

 

Ayoe

 

http://bricksite.com/Din-Aktive-Kat/velkommen

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 3 months later...

Jeg er ikke helt enig med de andre svar du har fået herinde - Det første du skal gøre er at ændre din måde at lege med katten på, for din kat's adfærd viser at du leger for vildt med den, altså du stresser den op. Jeg vil faktisk anbefale dig, at du finder en HELT anden måde at være sammen med din kat på, end ved at lege med den, og så "nøjes" med at lade katten lege med sig selv ;-)

 

Hvis du meget gerne vil lave en eller anden aktivitet sammen med din kat, så vil jeg anbefale dig, at kliktræne med den - det er faktisk både ganske let og vældig morsomt, og så kan det også være vældig nyttigt :-)

 

Denne bog kan varmt anbefales - du kan evt låne den på biblioteket :-D http://www.saxo.com/dk/item/karen-pryor-klikkertraening-af-katte-indbundet.aspx

 

En klikker kan købes hos de fleste dyrehandlere, men man kan faktisk få en gratis klikker, hvis man henvender sig til dyrenes Beskyttelse :-) http://www.dyrenes-beskyttelse.dk/docs/klikker

Link til kommentar
Del på andre sites

Ligesom Lise skriver det, så tror jeg også at problemet ligger i måden du leger med katten på.

 

Giv katten lidt ro, og lad den komme til dig, når det har lyst.

 

Det kan self. være svært at vurdere, når man ikke har set hvordan du leger med katten IRL.

 

Held og Lykke

Alic

Link til kommentar
Del på andre sites

  • 2 weeks later...

Altså når man har leget med drillepind eller bare general leg. Det er ikke så tit han gør det mere jo. Han adlyder mere og mere når vi siger nej til hans lille "trick". Han får altså nu osse godbider når jeg har adfærds trænet lidt hver dag. Så bare rolig. Den får kun afvide det er ikke er okay. En kat og for den sags skyld osse en hund skal vide hvem der bestemmer i flokken. Ved godt katte ikke er flok dyr men her i huset skal katten vide hvem der bestemmer og sådan er det jo.

 

Håber dette er nok.

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg er skam helt rolig - en drillepind er dog et stykke legetøj som fanden har skabt i vrede, da det stresser katten enormt meget, hvad du mener med gennerel leg kan jeg ikke rigtig gætte, for man bør faktisk ikke lege med sin kat - katte leger med sig selv :-)

 

Jeg kan se at vi nok aldrig bliver enige om hvordan man opdrager hund og kat - man skal aldrig skælde ud, uanset om der er tale om en hund eller en kat. Det er aldrig en god ide, at menneskeliggøre hunde eller katte, de har lige så svært ved at forstå vores sprog som vi har ved at forstå vores, så det eneste de forstår når du skælder dem ud, er at du ikke er til at stole på, katten kommer ikke til at se dig som leder af at du skælder den ud, og det samme gælder faktisk for en hund - faktisk så skælder en god leder aldrig ud.

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...