Hop til indhold

Deprimeret kat. :(


Kattevenner

Recommended Posts

Hej medkatteejere

Vi står i en virkelig træls situation lige nu med vores katte. Det bliver nok til en længere forklaring.

Sagen er den at vi har en fantastisk dejlig bamset hankat, som er min datters, og som vi har haft i 4 år. Han er så rolig og børnevenlig så det halve kunne være nok. Han er altid kommet løbende så snart vi kaldte og kommet og opsøgt os og fulgt efter os når vi gik rundt. Og meget madglad! Han var meget stolt og glad og havde altid halen lige i vejret. Bortset fra de sidste 4 måneder.

Der kom så pludselig en fremmed hankat og tog vores kattes mad, og den var aggressiv overfor vores katte. Jeg prøvede at sætte et hegn op, men den kravlede over og så gav den vores hankat så mange tæsk at han blev fuldstændig knækket! :( Han hang med både hoved og hale og opsøgte os ikke, også selvom vi ikke havde set den fremmede hankat længe. Han var så lige begyndt at blive glad igen for en måneds tid siden og halen begyndte at stå op igen, han blev madglad og kom for at hilse osv. Vi blev snige om at bygge et tæt og sikkert voliere til kattene, men nu kommer der et nyt problem.

Han er pludselig blevet uvenner med en ny hunkat vi fik sidste år + hendes killing. Og så forsvandt vores gamle hunkat sporløst for 10 dage siden. Jeg håber virkelig hun kommer hjem igen! Men lige nu tænker jeg mest på vores hankat. For lige siden hun forsvandt, har han bare været så deprimeret, og endnu mere uvenner med de andre katte. I dag kom han ikke engang da jeg kaldte, og han holdt sig væk fra de andre katte.

Han sidder nu i gangen alene og har fået lidt ekstra opmærksomhed og godbidder væk fra de andre katte. Men de kan virkelig ikke udstå hinanden, og jeg aner ikke hvad jeg skal gøre ved det. Når vi laver den voliere kan jeg næsten ikke se for mig, at de kan tåle at bo sammen. :(

Link til kommentar
Del på andre sites

Jeg blev ikke færdig med at skrive.

Fortsat: Hvor skal vi så gøre af ham? Hvad gør vi ved ham?

Det skærer i hjertet at se ham så ulykkelig, den ellers så stolte kat! Jeg har spekuleret på om han mon ville være lykkeligere et andet sted. Vi er meget glade for ham, men vi vil gøre hvad end der er bedst for ham.

Er der nogen der har et bud på, hvad vi kan gøre for vores katteflok?

Link til kommentar
Del på andre sites

Nu har jeg selv tænkt lidt mere over det. Jeg tror vi deler den overdækkede terrasse op (det er der jeg forsøgte at spærre af med hegn). Vi indhegner et hjørne af den til de andre katte, som så vil føre ud til en stor udendørs voliere. Og så sætter vi en dør i så den er helt lukket = ikke nogen fremmede hankatte. Det bliver den del vores bløde møbler står i og min mand vil ikke have kattepels i dem, men hankatten plejer alligevel bare at ligge på stolene (sammen med den gamle hunkat, suk) hvor det ikke gør noget, så han kunne jo godt få lov at være i den del sammen med os. Og så kan han være sammen med andre når/hvis han med tiden bliver god igen.

Lyder det som en idé?

Jeg tror det er hans lidt mugne adfærd der har gjort de andre trætte af ham. Men når han kommer over sorgen, mon så ikke det bliver bedre med dem igen?

Link til kommentar
Del på andre sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gæst
Svar på dette emne...

×   Du har kopieret indhold med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Tilføj...